Απήχθησαν πέντε Έλληνες ναυτικοί στο Καμερούν (vid)

Κατηγορία NEWS, Κοινωνία

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Απήχθησαν πέντε Έλληνες ναυτικοί μετά από επίθεση στο δεξαμενόπλοιο «Happy Lady» που βρισκόταν αγκυροβολημένο στο Καμερούν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ν

ΟΠΩΣ μεταδίδει ο Πάρης Τσιριγώτης του Αθηναϊκού Πρακτορείου, στην απαγωγή οκτώ ναυτικών, μεταξύ των οποίων πέντε Ελλήνων, του ελληνικού δεξαμενόπλοιου «Happy Lady» που βρισκόταν αγκυροβολημένο 2 ν.μ. από το λιμάνι LIMBOH στο Καμερούν, προχώρησαν ένοπλοι πειρατές μετά από επίθεση που πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί.

Στο πλοίο επέβαιναν 28 μέλη πλήρωμα. Μεταξύ των απαχθέντων είναι ακόμα δύο υπήκοοι Φιλιππίνων και ένας υπήκοος Ουκρανίας, ενώ από το περιστατικό σημειώθηκε ο τραυματισμός ενός Έλληνα.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος & Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών.

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος και έδωσε εντολή στις αρμόδιες Διευθύνσεις του ΥΝΑΝΠ να παρακολουθούν στενά το θέμα σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και την διαχειρίστρια εταιρεία.
ν

Το λιμάνι του LIMBOH στο Καμερούν είναι από τα πιο επικίνδυνα του κόσμου. Πηγή: Google
ν

ΑΠΟ ΕΞΟΣΤΡΑΚΙΣΜΟ ΣΦΑΙΡΑΣ

Όπως έγινε γνωστό, από εξοστρακισμό σφαίρας τραυματίστηκε ο 35χρονος τρίτος μηχανικός του ελληνικού δεξαμενόπλοιου «Happy Lady», που σήμερα το πρωί δέχθηκε επίθεση από ένοπλους πειρατές, ενώ βρισκόταν αγκυροβολημένο 2 ν.μ. από το λιμάνι LIMBOH στο Καμερούν.
Το μέλος του πληρώματος που τραυματίστηκε μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής.

Οι πειρατές προχώρησαν με την απειλή των όπλων στην απαγωγή οκτώ μελών του πληρώματος, από τα 22 συνολικά.

Μεταξύ των απαχθέντων είναι πέντε Έλληνες υπήκοοι. Πρόκειται για τον 45χρονο πλοίαρχο του πλοίου, τον 26χρονο ανθυποπλοίαρχο, τον 38χρονο δεύτερο μηχανικό και δύο δόκιμους 20 και 21 ετών.

Το βίντεο που ακολουθεί αφορά την απαγωγή και των 19 μελών του πληρώματος του δεξαμενόπλοιου Nave Constellation, ιδιοκτησίας της ελληνικής ναυτιλιακής εταιρείας Navios Tankers Management. Η απαγωγή έγινε στα ανοιχτά της Νιγηρίας στις 3 Δεκεμβρίου 2019.
ν

Pirates kidnap 19 crew members of Greek tanker off Nigeria | Son Of The Soil
ν

ν

 


Translate this post