Γκόρντον Ράμσεϊ: Η ελληνική κουζίνα είναι καλύτερη από την ιταλική! (Video)

Κατηγορία NEWS, Διατροφή

KOYZINA

Posted by Youmagazine Staff

 

Τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο… προκάλεσε η δήλωση του Βρετανού σεφ Γκόρντον Ράμσεϊ ότι η ελληνική κουζίνα είναι καλύτερη από την ιταλική!

Ο Άγγλος σεφ Γκόρντον Ράμσεϊ. Image: Supplied

ν

ΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ… προκάλεσε η δήλωση του Γκόρντον Ράμσεϊ ότι η ελληνική κουζίνα είναι καλύτερη από την ιταλική. Ο Βρετανός σεφ έδωσε «ψήφο εμπιστοσύνης» στη χώρα μας, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση του Ιταλού σεφ Τζίνο Ντα Κάμπο. Μάλιστα, ο Ράμσεϊ βρήκε απροσδόκητο σύμμαχο στο πρόσωπο του Γάλλου μετρ, Φρεντ Σιριέξ.

Το παρασκήνιο της υπόθεσης, για όποιον δεν έχει παρακολουθήσει τις σχετικές ειδήσεις των τελευταίων ημερών, είναι το εξής: ο γνωστός Άγγλος σεφ Gordon Ramsay έκανε μια εκπομπή αφιερωμένη στην ελληνική κουζίνα, τα γυρίσματα της οποίας πραγματοποιήθηκαν το καλοκαίρι. 

Η εκπομπή προβλήθηκε από το βρετανικό δίκτυο στις 27 Σεπτεμβρίου και εκεί ο Gordon Ramsay εμφανίζεται να λέει στον Ιταλό σεφ Τζίνο Ντα Κάμπο ότι η ελληνική κουζίνα είναι καλύτερη από την ιταλική. Εκείνος φυσικά εξανέστη και ο διαιτητής σφύριξε πέναλτι: επενέβη ο Γάλλος μαιτρ Φρεντ Σιριέξ, ο οποίος πήρε το μέρος του Ramsay με το επιχείρημα ότι «στην Κρήτη υπάρχει ένα χωριό, όπου οι κάτοικοι ζουν 90-100 χρόνια. Και αυτό λόγω του φαγητού και του κλίματος».
ν

Gordon Ramsay told him that he thinks Greek food was better than Italian food | Greek City Times
ν

ν

Η «προβοκατόρικη» δήλωση πέτυχε τον σκοπό της να ιντριγκάρει τους τηλεθεατές, να δημιουργήσει τηλεοπτική ένταση και δράμα και να εξασφαλίσει τον απαραίτητο ντόρο στα παραδοσιακά ΜΜΕ αλλά και στα social media ώστε να συζητηθεί η εκπομπή, να την αναζητήσει περισσότερος κόσμος κλπ.

Κανείς δεν υιοθετεί άκριτα τον ισχυρισμό ότι «καθετί ελληνικό είναι εκ προοιμίου καλύτερο από οτιδήποτε ξένο». Ωστόσο, ο ισχυρισμός του Άγγλου σεφ, για να πούμε την αλήθεια, είναι απόλυτα σωστός, αφενός γιατί η Μεσογειακή διατροφή στηρίζεται πάνω στην ελληνική κουζίνα, που δίνει τον πρώτο λόγο στα ψάρια, τις σαλάτες και τα χορταρικά, αφετέρου κάποιες ξένες κουζίνες –για όποιον τις έχει δοκιμάσει– είναι μεν ενδιαφέρουσες, αλλά απέχουν παρασάγγας από τη νοστιμιά και την ποικιλία της ελληνικής.
ν

 


Translate this post