Σεισμός 6.0 Ρίχτερ χτύπησε την Αυστραλία (vid)

Κατηγορία Περιβάλλον

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Σεισμός 6.0 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε το νότιο τμήμα της Αυστραλίας και την Τασμανία, προκαλώντας μεγάλες ζημιές σε κτίρια.

Οι περισσότερες ζημιές έγιναν σε κτίρια της Μελβούρνης Πηγή: NCA NewsWire / Andrew Henshaw

ν

ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΟΝΗΣΗ μεγέθους 6,0 βαθμών της κλίμκαςε Ρίχτερ έπληξε τις νότιες ακτές της Αυστραλίας και την Τασμανία, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, προκαλώντας σημαντικές ζημιές στα κτίρια, συμπεριλαμβανομένης της Μελβούρνης, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της χώρας.

Ο σεισμός σημειώθηκε γύρω στις 9:15 το πρωί τοπική ώρα την Τετάρτη και καταγράφηκε σε μέγεθος 6.0 Ρίχτερ από την Αυστραλιανή υπηρεσία Γεωεπιστήμης, η οποία σημείωσε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει κίνδυνος για τσουνάμι στην περιοχή.

Ακολούθησαν έξι μετασεισμοί που δημιούργησαν αναστάτωση στην πολιτεία Βικτώρια, όπου εντοπίζεται το επίκεντρο των σεισμών.
ν

Melbourne rocked by magnitude 6 earthquake | news.com.au
v

ν

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε κοντά στην αγροτική πόλη Μάνσφιλντ, περίπου 200 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Μελβούρνης· είχε ιδιαίτερα μικρό εστιακό βάθος, μόλις 10 χιλιόμετρα. Ταρακούνησε κτίρια στη Μελβούρνη όπου έγινε διακοπή ρεύματος. Πάντως δεν έχει αναφερθεί κανένας τραυματισμός, σύμφωνα με τις πληροφορίες των αρχών μέχρι στιγμής.

Στιγμιότυπα που εικονίζουν κατοίκους πανικόβλητους στους δρόμους κυκλοφορούν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ανέβηκαν και  βίντεο με ζημιές σε κάποια παλιά κτίρια στη Chapel Street του Prahran και τη  Brunswick Street του Fitzroy.

Μέχιρ στιγμής αναφέρθηκαν ζημιές σε  46 κτίρια στις περιοχές Kensington, Ascot Vale, Parkdale, Prahran, Balwyn, Elsternwick, Northcote και West Melbourne.
v

Επτά συνολικά δυνατοί σεισμοί καταγράφηκαν στη ΝΑ Αυστραλία (Βικτώρια και Τασμανία) σήμερα το πρωί. Image: Supplied
ν

Οι ειδικοί λένε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες μετασεισμικές δονήσεις, αλλά προσθέτουν πως  οι ουρανοξύστες της Μελβούρνης είναι σχεδιασμένοι να αντέχουν τέτοιες ή και ισχυρότερες δονήσεις.

Η διάρκεια του σεισμού ήταν 20 δευτερόλεπτα και έγινε αισθητός μέχρι και 900 χλμ. μακριά σε Καμπέρα, Σίδνεϊ, Αδελαΐδα και Τασμανία.

Οι μεγάλοι σεισμοί είναι ασυνήθιστοι στη νοτιοανατολική Αυστραλία, μια περιοχή αρκετά πυκνοκατοικημένη: εκεί ζει σχεδόν ο μισός πληθυσμός της χώρας, που συνολικά φθάνει τα 25 εκατομμύρια.

Ο σεισμός σημειώθηκε ενώ προγραμματίζονται νέες διαδηλώσεις εναντίον του lockdown και του υποχρεωτικού εμβολιασμού στη Μελβούρνη, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα.
ν

 


Translate this post