Το πρόσωπο του Διαβόλου στις φωτιές της Αυστραλίας

Κατηγορία ΘΕΜΑΤΑ, Περιβάλλον, Παράξενα

ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Το πρόσωπο του Διαβόλου εμφανίστηκε στις πυρκαγιές της Αυστραλίας, που καίνε τη χώρα σαν να ήρθε η Αποκάλυψη και ο Αρμαγεδδών.

Το πρόσωπο του Διαβόλου εμφανίστηκε στην πυρκαγιά του Ανατολικού Γκίπσλαντ. Πηγή: Channel 7

ν

ΟΙ ΔΑΣΙΚΕΣ πυρκαγιές πρωτοφανούς έκτασης και σφοδρότητας που σαρώνουν ολόκληρες πολιτείες της Αυστραλίας έχουν προκαλέσει τον θάνατο ήδη 24 ανθρώπων και σημαντικές υλικές ζημιές, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές, την επομένη μιας νέας ημέρας που σημαδεύτηκε από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Ωστόσο, ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί δραματικά, καθώς υπάρχει απροσδιόριστος αριθμός αγνοουμένων.

Εκατοντάδες ιδιοκτησίες καταστράφηκαν και ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στην προσπάθειά του να σώσει το σπίτι ενός φίλου, ενώ η χώρα γνώρισε χθες, Σάββατο, μια από τις χειρότερες ημέρες από τότε που άρχισαν οι πυρκαγιές τον Σεπτέμβριο.

Στη νοτιοανατολική χώρα, ο ουρανός γέμισε μαύρους καπνούς και στάχτες έπεσαν σε απομακρυσμένες κατοικημένες περιοχές.

Εκεί, ένας αγρότης, ο Craig Calvert, τραβώντας μια φωτογραφία, είδε έκπληκτος μέσα στις φλόγες να σχηματίζεται ένα μεγάλο διάβολο πρόσωπο!
ν

Η φωτογραφία με το «μεγάλο διάβολο πρόσωπο». Πηγή: Channel 7
ν

Ο αγρότης, που πέρασε 13 ώρες προσπαθώντας να σώσει την περιουσία του, είπε ότι η φωτιά ερχόταν κατά πάνω του με άλματα, ορισμένα από τα οποία ήταν 50 με 100 μέτρα!

Ο Calvert αναφέρθηκε στην ανικανότητα της κυβέρνησης που άφησε τις αρχικές εστίες φωτιάς να γιγαντωθούν, και ζήτησε από τον πρωθυπουργό Σκοτ Μόρισαν να μην αφήσει να πεθάνουν περισσότεροι άνθρωποι.

«Ξέραμε ότι θα ήταν κακό, δεν ξέραμε όμως πόσο μεγάλο και καταστροφικό θα ήταν, μέχρι που έπεσε πάνω μας», ανέφερε στο Κανάλι 7.

«Οι άνθρωποι χρειάζονται βοήθεια. Η Αυστραλία φοβάται», ανέφερε ο αγρότης.

Να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, που έκανε διακοπές στη Χαβάη όταν ξέσπασαν οι πυρκαγιές, όπου εμφανίζεται γίνεται δεκτός με ύβρεις, όπως “scumbag” που σημαίνει “κάθαρμα”.

Οι καταστροφές στη χλωρίδα και την πανίδα είναι ανυπολόγιστες, καθώς μέχρι τώρα έχουν καεί εκατομμύρια στρέμματα γης και έχουν χάσει τη ζωή τους 1 δισεκατομμύριο ζώα!
ν

Καμένα ζώα κατά μήκος του δρόμου Tumut στο Batlow στη Νέα Νότια Ουαλία, ύστερα από το πέρασμα της φωτιάς λίγο έξω από την πόλη Snowy Mountains το Σάββατο. Image: Rohan Kelly / News Corp Australia
ν

Βοοειδή και μαρσιποφόρα κείτονται νεκρά μετά το πέρασμα της φωτιάς. Συνολικά έχουν καεί 1 δισεκατομμύριο ζώα. Image: Rohan Kelly / News Corp Australia
ν

Australia fires: Horrifying footage shows charred remains of animals in New South Wales | Evening Standard
ν

ν

«Είμαστε σε αχαρτογράφητα νερά», δήλωσε η Γκλάντις Μπερετζικλιάν, η πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας. «Δεν μπορούμε να φερθούμε σαν να το έχουμε ξαναζήσει αυτό. Δεν έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο», δήλωσε προσθέτοντας ότι «αρκετά χωριά που ουδέποτε γνώρισαν την απειλή δασικής πυρκαγιάς κινδυνεύουν τώρα να αφανιστούν εντελώς».

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχτηκε στη νοτιοανατολική Αυστραλία, την πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή, και την Παρασκευή δόθηκε εντολή σε περισσότερους από 100.000 κατοίκους να απομακρυνθούν από τις εστίες τους σε τρεις πολιτείες.
ν

4.000 άνθρωποι παγιδευμένοι στην ακρογιαλιά Μαλακούτα της Βικτώρια, σώθηκαν από το ναυτικό σε μια τεράστια επιχείρηση που μπορεί να συγκριθεί με ανάλογες επιχειρήσεις του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Image: Supplied
ν

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΡΕΚΟΡ

Το Σίδνεϊ κατέγραψε το Σάββατο θερμοκρασίες ρεκόρ, με 48,9 βαθμούς Κελσίου στο δυτικό προάστιο Πένριθ. Η πολυπληθέστερη πόλη της Αυστραλίας, που έχει περισσότερα από πέντε εκατομμύρια κατοίκους μαζί με τα προάστιά της, απειλείται με διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος μετά την καταστροφή από τις φωτιές δύο ηλεκτρικών υποσταθμών, και οι αρχές κάλεσαν τους κατοίκους να περιορίσουν την κατανάλωση του ρεύματος.

Στην Καμπέρα, η θερμοκρασία έφθασε τους 44 βαθμούς, καταγράφοντας επίσης ρεκόρ, σύμφωνα με εκπρόσωπο της μετεωρολογικής υπηρεσίας της Αυστραλίας.
ν

Australia bushfires – a national catastrophe | DW News
ν

ν

 


Translate this post