Τεστ για διαβητικούς για τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα χωρίς πόνο

Κατηγορία NEWS, Ιατρικά

ΙΑΤΡΙΚΑ

Youmagazine Newsroom

 

Αυστραλοί επιστήμονες ανέπτυξαν μια νέα συσκευή για την ανίχνευση των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα χωρίς πόνο.

Image credit: Pixabay20

ν

ΑΥΣΤΡΑΛΟΙ επιστήμονες υποστηρίζουν ότι δημιούργησαν το “ιερό δισκοπότηρο” της εξέτασης για τα επίπεδα του ζαχάρου στο αίμα για διαβητικούς, με μια μη επεμβατική ταινία που ελέγχει τα επίπεδα της γλυκόζης μέσω του σιέλου.

Για τους διαβητικούς η διαχείριση των επιπέδων του ζαχάρου στο αίμα κατά κανόνα προϋποθέτει το τρύπημα των δακτύλων πολλές φορές την ημέρα με ένα ειδικό στυλό που περιέχει βελόνα και στη συνέχεια την τοποθέτηση μιας σταγόνας αίματος πάνω σε μια ταινία για το τεστ.

Κάποιοι όμως διαβητικοί, εύλογα, αποφεύγουν την επώδυνη διαδικασία μειώνοντας τη συχνότητα των τεστ.

Αυτό το νέο τεστ ωστόσο λειτουργεί με την ενσωμάτωση ενός ενζύμου, το οποίο ανιχνεύει τη γλυκόζη μέσα σε μια κρυσταλλολιχνία, η οποία μπορεί έπειτα να αναγράψει τα ποσοστό της γλυκόζης, σύμφωνα με τον Πολ Νταστούρ, καθηγητή Φυσικής στο Πανεπιστήμιο του Νιούκαστλ στη Νέα Νότια Ουαλία, ο οποίος ηγήθηκε της ομάδας που δημιούργησε το τεστ.

«Το ιερό δισκοπότηρο του ελέγχου των επιπέδων της γλυκόζης είναι κάτι μη επεμβατικό. Αυτό το τεστ πράγματι ανοίγει τον δρόμο για χαμηλού κόστους και χωρίς πόνο έλεγχο της γλυκόζης και καλύτερα αποτελέσματα για τους πάσχοντες από διαβήτη», σημείωσε ο ίδιος.

Όπως εξηγεί ο Νταστούρ, το νέο τεστ δημιουργήθηκε κατά τύχη καθώς οι επιστήμονες εργάζονταν πάνω σε ηλιακές κυψελίδες.

Το πρότζεκτ εξασφάλισε 4,7 εκατ. δολάρια σε χρηματοδότηση από την αυστραλιανή κυβέρνηση για τη δημιουργία μιας εγκατάστασης που θα παρασκευάζει τις συσκευασίες του τεστ όταν αυτό περάσει τις κλινικές δοκιμές.

Σύμφωνα με τον Νταστούρ, η τεχνολογία αυτή μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί στα τεστ για την Covid-19, στα τεστ για αλλεργιογόνα, καθώς και στα τεστ ορμονών και καρκίνου.

Το Πανεπιστήμιο ήδη συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ για ένα τεστ για την Covid-19 που θα χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία, αλλά αυτό που ενθουσιάζει τον καθηγητή είναι τα συμπεράσματα ως προς τις δυνατότητες των αισθητήρων.

«Νομίζω ότι θα αλλάξει ριζικά τον τρόπο που σκεφτόμαστε τις ιατρικές συσκευές και ιδιαίτερα τους αισθητήρες γιατί μπορούμε να τα παράγουμε σε εντυπωσιακά χαμηλό κόστος».
ν

 


Translate this post