LIVE: Ο Βρετανός Ρίτσαρντ Μπράνσον έγινε ο πρώτος «διαστημικός τουρίστας»

Κατηγορία Διάστημα

ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

ΖΩΝΤΑΝΗ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΗ. Δείτε το ατξίδι του Ρίτσαρντ Μπράνσον με το Virgin Galacticστα άκρα του διαστήματος. 

Ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Ρίτσαρντ Μπράνσον μπροστά στην κούρσα του διαστήματος απέναντι στον μεγάλο αντίπαλό του, τον Τζεφ Μπέζος.

Ο 70χρονος επιχειρηματίας με μινιατούρα του διαστημοπλοίου Virgin Galactic. Reuters / Brendan McDermid

ν

ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ Virgin Galactic του Ρίτσαρντ Μπράνσον πρόκειται να γράψει σήμερα Κυριακή ιστορία, καθώς πρόκειται να φτάσει εκεί όπου τελειώνει η ατμόσφαιρα της Γης και αρχίζει το κενό του διαστήματος.

Το εγχείρημα είναι σημαντικό, καθώς κάτι παρόμοιο έχει να συμβεί από το 1972 όταν και τερματίστηκε το διαστημικό πρόγραμμα της NASA “Απόλλων”. Το πρόγραμμα περιλάμβανε έξι επανδρωμένες πτήσεις προς τη Σελήνη.

Τώρα, ύστερα σχεδόν από 60 χρόνια, τα διαστημικά ταξίδια αρχίζουν και πάλι, αυτή τη φορά από ιδιώτες, όπως ο Ρίτσαρντ Μπράνσον, ο Ίλον Μασκ και ο Τζεφ Μπέζος.

Η σημερινή πτήση είναι σημαντική γιατί η εταιρεία του Μπράνσον βρίσκεται σε αγώνα με την Blue Origin του Τζεφ Μπέζος για να εξασφαλίσει ένα σημαντικό μερίδιο της προσοδοφόρας αναδυόμενης αγοράς του διαστημικού τουρισμού.
ν

Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον εισέρχεται στο VSS Unity. Πηγή: Virgin Galactic / Handout μέσω Reuters
v

Ο Μπράνσον και πέντε άλλοι άνθρωποι οδηγούν το VSS Unity, ένα ειδικό αεροπλάνο που εκτοξεύτηκε από ένα άλλο αεροπλάνο, για ένα ταξίδι πτήσης 90 λεπτών προς τις εξώτερες περιοχές της ατμόσφαιρας της Γης. Το μητρικό σκάφος, το VMS Eve, εδρεύει στο Spaceport America της Virgin Galactic στο Νέο Μεξικό, στην ίδια τοποθεσία όπου το VSS Unity θα προσγειωθεί μετά το διαστημικό του ταξίδι.
ν

Δείτε ζωντανά τον Ρίτσαρντ Μπράνσον να φτάνει στα άκρα του διαστήματος | RT
ν


ν

 


Translate this post