Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Την έπνιξε χρησιμοποιώντας το σώμα του (vid)

Κατηγορία Ελλάδα, Κοινωνία

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

«Aγωνιώδης» ήταν o θάνατος  της 20χρονης Καρολάιν σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση. Ο δολοφόνος ήθελε να εξαφανίσει το πτώμα.

Απολογία στον εισαγγελέα του 32χρονου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου καθ’ ομολογία δράστη της δολοφονίας της 20χρονης συζύγου του Καρολάιν Κράουτς την Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, την Πέμπτη, μετά από μαραθώνια κατάθεση, ο 32χρονος ομολόγησε ότι είναι ο δολοφόνος της. Η Καρολάιν δολοφονήθηκε στις 11 Μαΐου, δίπλα στο μωρό της, ενώ ήταν μέσα στο σπίτι της, στα Γλυκά Νερά.  Πηγή: YouTube

ν

«ΑΓΩΝΙΩΔΗ» ΘΑΝΑΤΟ είχε η 20χρονη Καρολάιν σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση που περιλαμβάνεται στην δικογραφία για το έγκλημα τα Γλυκά Νερά που σήμερα διαβιβάστηκε στον 12ο Τακτικό Ανακριτή.

«Σκέφτηκα να εξαφανίσω το πτώμα για να μην χάσει και τον πατέρα της η κόρη μου», είπε στην προανακριτική απολογία του ο πιλότος.

Η 20χρονη, για την οποία ο δράστης της δολοφονίας της φέρεται να αναφέρει στους αστυνομικούς «δεν μπορείτε να φανταστείτε τον έρωτα μου για αυτήν την κοπέλα», πέθανε μεταξύ 4:00 και 5:00 τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου και βρέθηκε με ένα ύφασμα τυλιγμένο στο λαιμό της, δεμένη πισθάγκωνα με το μωρό της να κοιμάται ακουμπισμένο στην πλάτη της.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας εκείνο το τελευταίο βράδυ πριν πεθάνει από ασφυξία η Καρολάιν φαίνεται να έκανε τρεις αναζητήσεις από το κινητό της.

«Από το κινητό του θύματος βρέθηκαν τρεις αναζητήσεις στη πλατφόρμα booking», αναφέρουν οι αστυνομικοί. «Οι αναζητήσεις αυτές είναι μεταξύ 00:37 και 00:38», σημειώνουν.

Στο 26 σελίδων διαβιβαστικό που έστειλε στις δικαστικές αρχές η Αστυνομία αναφέρονται λεπτομερώς τα ευρήματα των αστυνομικών στο σπίτι του ζευγαριού στα Γλυκά Νερά όταν έσπευσαν εκεί ειδοποιημένοι από τον δράστη για ληστεία.

Περιλαμβάνονται επίσης όλα τα στοιχεία που συνέλεξαν στην διάρκεια των ερευνών τους για την εξιχνίαση του εγκλήματος που θεωρείται ιδιαίτερο αποτρόπαιο εξαιτίας του τρόπου που φέρθηκε ο δράστης.
ν

«ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙ»

Ο 32χρονος πιλότος εμφανίζει, με όσα ισχυρίστηκε στην προανάκριση, την 20χρονη ως ευέξαπτη με αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά που εμφανίστηκε «όταν χάσαμε το πρώτο παιδάκι». Φαίνεται επίσης να υποστηρίζει πως δική του ιδέα ήταν να απευθυνθούν σε ψυχολόγο και έτσι «ξεκινήσαμε να πηγαίνουμε στην κυρία… για συνεδρίες», όπως αναφέρει για την γυναίκα που καταγγέλθηκε ότι δεν έχει πτυχίο Ψυχολογίας.

Στην δικογραφία περιλαμβάνονται σημειώσεις και το κρυπτογραφημένο ημερολόγιο της 20χρονης, όπου το θύμα εμφανίζεται να δυσκολεύεται να διαχειριστεί την αποβολή που είχε και να μην μπορεί να αποφασίσει αν θέλει να παραμείνει ή όχι με τον 32χρονο πιλότο: «Σκέφτομαι να φύγω. Να πάω στην αδελφή μου, δεν ξέρω αν μπορώ να συνεχίσω με τον Μπάμπη. Τον αγαπάω τόσο που δεν μπορώ να τον αφήσω και ας μου κάνει κακό αυτή η σχέση», αναφέρει χαρακτηριστικά στις 31 Δεκεμβρίου 2019 αφού περιγράφει έναν έντονο καυγά που είχε με τον δράστη.

«Σκέφτομαι να φύγω… Να πάω στην αδελφή μου, δεν ξέρω αν μπορώ να συνεχίσω με τον Μπάμπη. Τον αγαπάω τόσο που δεν μπορώ να τον αφήσω και ας μου κάνει κακό αυτή η σχέση»,

Στις 3 Ιουλίου 2020 η Καρολάιν γράφει: «Σήμερα η μικρή μου έκλεισε ένα μήνα και σήμερα είναι η μέρα που είπα στο Μπάμπη πως θέλω να φύγω από το σπίτι. … Ένιωθα και νιώθω άθλια. Μόλις έφυγε για να πάει το χαρτί που μας έστειλαν για μια εξέταση της μικρής, άρχισα να ψάχνω σπίτια. Βρήκα ακριβώς αυτό που έψαχνα στο Χαλάνδρ…»

Σε άλλη σημείωσή της η 20χρονη γράφει:

«Χθες τσακωθήκαμε με τον Μπάμπη. Εξαιτίας των ορμονών μου ξέσπασα πάνω του. Του φώναξα, τον χτύπησα και του είπα πως δεν θέλω το μωρό μας. Δε μιλήσαμε καθόλου για αυτό χθες και σήμερα ξυπνήσαμε καλά, φάγαμε, περάσαμε ωραία αλλά το απόγευμα με ρώτησε για χθες. Δεν είμαι καλά, είμαι πολύ στεναχωρημένη, προφανώς δεν θα έκανα ποτέ κακό στο μωρό μου. Η αγάπη μου για αυτό είναι περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στον κόσμο. Είμαι τόσο επηρεασμένη από τις ορμόνες μου που ο Μπάμπης θα έπρεπε να το ξέρει. Ντρέπομαι να του το πω».

Στην δικογραφία περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων και η κατάθεση της μητέρας της Καρολάιν η οποία φαίνεται πως δεν είχε διαπιστώσει ιδιαίτερα προβλήματα ανάμεσα στο ζευγάρι. Η γυναίκα αναφέρθηκε στο διάστημα από το Νοέμβριο του 2019 έως τον Φεβρουάριο του 2020 που το ζευγάρι είχε απευθυνθεί σε ειδικό για να διαχειριστεί τόσο την αποβολή όσο και τη νέα εγκυμοσύνη που εξελισσόταν με επιπλοκές.

Σύμφωνα με την αστυνομία, από το σύνολο του προανακριτικού υλικού δεν έχουν προκύψει ενδείξεις παρουσίας άλλων προσώπων στον τόπο του εγκλήματος.
ν

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΕΛΑΒΕ Ο ΠΙΛΟΤΟΣ

Την Τρίτη στις 10:00 το πρωί θα επανέλθει στον ανακριτή ο 32χρονος πιλότος που ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να ετοιμάσει την απολογία του.

Ο κατηγορούμενος που ομολόγησε πως σκότωσε την 20χρονη σύζυγό του εμφανίστηκε αμίλητος στον δικαστικό λειτουργό, ενώ σύμφωνα με τους συνηγόρους του είναι μετανοιωμένος και δηλώνει συντετριμμένος για όσα έγιναν στα Γλυκά Νερά, ενώ ζητά την… παραδειγματική τιμωρία του.

Οι συνήγοροι που παρέλαβαν τώρα την πολυσέλιδη δικογραφία επιφυλάχθηκαν να προβούν σε δηλώσεις την ημέρα της απολογίας του εντολέα τους ώστε να έχουν μελετήσει τα στοιχεία της υπόθεσης.
ν

Ο δράστης ήταν αμίλητος, ψύχραιμος ενώ ακόμη και οι υπάλληλοι των δικαστηρίων είχαν βγει στα παράθυρα των κτιρίων της Ευελπίδων για να δουν τη μεταγωγή του, ενδεικτικό του ενδιαφέροντος, αλλά και του αποτροπιασμού της κοινής γνώμης για την πράξη του και το θέατρο που έπαιζε μέχρι την ομολογία του. Πηγή: YouTube

ν

ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ ΤΟ ΠΤΩΜΑ

«Σκέφτηκα να εξαφανίσω το πτώμα για να μην χάσει και τον πατέρα της η κόρη μου», είπε στην προανακριτική απολογία του ο πιλότος

Ως ένα ατύχημα πάνω σε μια διένεξη που είχε με την Καρολάιν φαίνεται να περιέγραψε όσα έγιναν τη νύχτα της 11ης Μαΐου στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά ο 33χρονος πιλότος στην προανακριτική του απολογία στους αστυνομικούς.

Ο κατηγορούμενος για δύο κακουργήματα, στο τελευταίο τετ α τετ με τους αστυνομικούς στο οποίο ομολόγησε το έγκλημα σε βάρος της συζύγου του, φέρεται να υποστήριξε πως όλα έγιναν πάνω στην προσπάθεια του να της μιλήσει, καθώς η 20χρονη μετά την γέννηση της μικρής τους κόρης «είχε γίνει επιθετική».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 33χρονος υποστηρίζει πως αυτά που έγιναν μετά το έγκλημα ήταν μια προσπάθειά του, όχι με στόχο να αποφύγει ο ίδιος τις επιπτώσεις, , αλλά σκεπτόμενος ότι αν αποκαλυφθεί η δράση του θα έχανε η κόρη του τον πατέρα της.

«Σκέφτηκα να εξαφανίσω το πτώμα της», είπε, αναφέροντας πως σκότωσε το σκυλάκι της 20χρονης μετά για να γίνει πιστευτό όλο το σενάριο που επικαλέστηκε. Όπως είπε «κανείς δεν θα πίστευε πως θα μπορούσα να κάνω κακό στο σκυλί».

Ο πιλότος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς χθες, μετά από ώρες που του υπέβαλαν καταιγιστικές ερωτήσεις, πως θέλει να ζητήσει «μια μεγάλη συγνώμη από τους ανθρώπους που πλήγωσα». Είπε επίσης πως γνωρίζει ότι αυτή η συγγνώμη του «έχει πολύ μικρή αξία σε αυτούς που την στερήθηκαν».

Όπως φέρεται να είπε ο κατηγορούμενος «αυτό που έκανα δεν δικαιολογείται».
ν

«ΕΓΙΝΕ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ»

Σύμφωνα με όσα φέρεται να είπε στην προανακριτική του απολογία ο πιλότος η συμπεριφορά της 20χρονης μετά την γέννηση του πρώτου μωρού της άλλαξε: «Έγινε επιθετική». Για το μοιραίο βράδυ ο πιλότος ισχυρίζεται πως η ένταση ξεκίνησε όταν η 20χρονη του είπε «όχι μη φέρεις τη μικρή, δεν σας θέλω.

Σύμφωνα με τον δράστη , η 20χρονη «άρχισε να τινάζει το σώμα της για να φύγει από την αγκαλιά μου. Της έλεγα ότι πρέπει η μικρή να ανέβει πάνω και να κοιμηθεί. Η Καρολάιν συνέχισε να τινάζεται, εγώ την κρατούσα όλο και πιο σφιχτά γιατί ήθελα να την κάνω να με ακούσει. Τιναζόταν. Το πρόσωπο της ήταν στο μαξιλάρι. Εγώ συνέχιζα να την κρατάω σφιχτά στην αγκαλιά μου μέχρι που κατάλαβα ότι η Καρολάιν σταμάτησε να κουνιέται. Τα έχασα. Προσπάθησα να την ξυπνήσω την κούναγα. Μάταια. Τι θα γινόταν το παιδί μου; Σκέφτηκα να εξαφανίσω το πτώμα της. Για να φανεί αληθοφανές έπρεπε να κάνω κακό στο σκύλο. Κανείς δε θα πίστευε ότι θα μπορούσα να κάνω κακό στο σκυλί».

Ο 33χρονος είπε στους αστυνομικούς πως «θέλω να καταλάβουν όλοι πως ότι έκανα μετά το έκανα για να μη χάσει η Λυδία και τον πατέρα της».
ν

Ο δράστης πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Τρίτη. Πηγή: ΑΠΕΜΠΕ

ν

ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΟΝ ΔΡΑΣΤΗ

«Δεν ήθελα να σας εξαπατήσω και να σας πω ψέματα. Απλώς ήθελα να αποφύγω τη σύλληψη και να παραμείνω με το παιδί μου, έξω από τη φυλακή».

Αυτά υποστήριξε κατά τη χθεσινή κατάθεσή του στους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ο 32χρονος πιλότος, καθ’ ομολογία δράστης της δολοφονίας της 20χρονης συζύγου του Καρολάιν, στα Γλυκά Νερά, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε κατά την παρουσίαση της υπόθεσης ο επικεφαλής του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, Κώστας Χασιώτης.

Όσον αφορά την «μαραθώνια» κατάθεση του 33χρονου πιλότου, ο κ.Χασιώτης επισήμανε ακόμη, μεταξύ άλλων:

«Κατά την αρχική συζήτηση που είχαμε μαζί του και πριν προλάβουμε να του θέσουμε τα ευρήματα της έρευνάς μας, αυτός έστρεψε τη συζήτησή μας στη σχέση που είχε με το θύμα, με το παιδί του και προς έκπληξή μας στη σχέση που είχε δημιουργηθεί με την ομάδα που ερευνούσε την υπόθεση. Αφού μας είπε, ότι το μόνο που ήθελε ήταν να αποφύγει τη σύλληψη για να μείνει με το παιδί του, έξω από τη φυλακή, γρήγορα οδηγήθηκε στην ομολογία της πράξης του, την οποία απέδωσε σε ένα διαπληκτισμό που είχε με τη σύζυγό του.

»Αυτός ο διαπληκτισμός δεν άργησε να φτάσει στο αποτέλεσμα που γνωρίζουμε. Επιβεβαίωσε τα ιατροδικαστικά ευρήματα ότι επέφερε τον θάνατο της συζύγου του με ασφυξία. Στη συνέχεια μας περιέγραψε τις κινήσεις του, όπως την παραβίαση του παραθύρου, που ο ίδιος έκανε, την έρευνα στο χώρο, την θανάτωση του σκύλου και την αφαίρεση μιας κάρτας από την κάμερα που ήταν εγκατεστημένη  στο χώρο του σαλονιού, ώστε να μην είναι διαθέσιμο στην Αστυνομία το υλικό που είχε καταγραφεί. Επίσης, μας είπε ότι ο ίδιος έδεσε τον εαυτό του και τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση. Όλα αυτά τα έκανε προκειμένου να σκηνοθετήσει τον χώρο, έτσι ώστε να πείσει την Αστυνομία, ότι πρόκειται για ληστεία».

Σύμφωνα με όσα είπε ακόμη ο κ. Χασιώτης, οι πρώτες υποψίες των αστυνομικών για τον σύζυγο της Καρολάιν, προέκυψαν όταν διαπίστωσαν, μεταξύ άλλων, ότι δεν ήταν ιδιαίτερα ορατά τα σημάδια αντίστασης στο σώμα του, ενώ ο χώρος του σπιτιού είχε ερευνηθεί επιλεκτικά από τους υποτιθέμενους ληστές. Τόνισε, μάλιστα, ότι «ήταν εξαιρετικά ασυνήθιστο το γεγονός ότι ο σκύλος ήταν κρεμασμένος στην κουπαστή της σκάλας».

Από την πλευρά της, η διευθύντρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ, Πηνελόπη Μηνιάτη, επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την ψηφιακή ανάλυση των δεδομένων προέκυψαν σημαντικές αναντιστοιχίες με τα όσα υποστήριζε ο 33χρονος. «Τέθηκαν ερωτήματα και οι απαντήσεις αποδείχθηκαν πολύτιμα και καθοριστικά στοιχεία για την εξιχνίαση της υπόθεσης», ανέφερε ακόμη η κ. Μηνιάτη.
ν

Η κ. Πηνελόπη Μηνιάτη διευθύντρια εγκληματικών εργαστηρίων. Πηγή: YouTube
ν

Ο διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Πέτρος Τζεφέρης, τόνισε, από την πλευρά του, ότι είναι υπερήφανος για τα στελέχη της ΕΛΑΣ, που εργάζονται χωρίς ωράριο και με πάθος, ενώ έκανε ειδική μνεία στη μεθοδικότητα των αστυνομικών του Τμήματος Ανθρωποκτονιών που κατάφεραν να «κτίσουν» μια σχέση εμπιστοσύνης με τον σύζυγο του θύματος. Ο κ.Τζεφέρης υπογράμμισε ακόμη: «Δουλέψαμε από την πρώτη μέρα συντεταγμένα και με πείσμα».
ν

Η ΟΜΟΛΟΓΙΑ

«Όταν ο δράστης έκανε την δήλωση ότι οι αστυνομικοί θα βρουν τον δολοφόνο ήταν ειλικρινής. Είχε την ελπίδα ότι μπορούσε να μας ξεγελάσει, ότι θα γλίτωνε και θα ζούσε με το παιδί του. Ταυτόχρονα όμως εκτιμώ ότι είχε την εσωτερική ανάγκη να πιαστεί για να απαλλαγεί από το βάρος της δολοφονίας», ανέφερε στην «Εφ.Συν» αξιωματικός που είχε άμεση εμπλοκή στις έρευνες για την εξιχνίαση της δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά.

Εξάλλου η χρονιάρα, πλέον, κόρη του δράστη, ήταν, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες της «Εφ.Συν», το μόνο πρόσωπο που τον ενδιέφερε, με τον 32χρονο Μπάμπη να φέρεται να έχει πει στους αστυνομικούς ότι θα ήθελε να την ξαναδεί όταν βγει από τη φυλακή μετά από χρόνια.

Στην ομολογία του ο 32χρονος πιλότος παρουσίασε τον εαυτό του ως τον συγκαταβατικό και τον ισορροπιστή στην μεταξύ τους σχέση και ότι για όλα ευθύνεται η κακή στιγμή.

Στη δικογραφία όμως που σχηματίστηκε από τους αστυνομικούς υπάρχουν αρκετά στοιχεία που θα ταλανίσουν το δικαστήριο για το εάν υπάρχει το ενδεχόμενο δόλου στις πράξεις του, λένε σήμερα οι αστυνομικοί αναφερόμενοι κυρίως στη στιγμή της δολοφονίας της άτυχης νεαρής γυναίκας.

Όπως προκύπτει από αυτά ο Μπάμπης έπεσε με ολόκληρο το κορμί του πάνω στο σώμα της 20χρονης που βρισκόταν μπρούμυτα πάνω στο κρεβάτι και με αυτό πίεσε το πρόσωπό της πάνω στο μαξιλάρι για το μοιραίο για τη ζωή της 20χρονης διάστημα των πέντε λεπτών όταν μόνο δυο λεπτά είναι, όπως αναφέρεται, αρκετά για να λιποθυμήσει. Με τον τρόπο αυτό ελαχιστοποιούσε την πιθανότητα να αφήσει σημάδια πάνω στο σώμα της, αλλά και να ελέγχει καλύτερα τις αντιδράσεις της.

Τόσο οι ίδιοι οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας όσο ‒και κυρίως‒ οι συνάδελφοι τους στο Διαρρηκτών σε όλες τις βίαιες επιθέσεις ληστών έως εκείνη τη στιγμή δεν είχαν συναντήσει την θανάτωση ζώου. Είχαν δει να τα ναρκώνουν και να τα κτυπούν άγρια, όμως ποτέ ληστές δεν είχαν σκοτώσει σκυλί, λένε οι αστυνομικοί και αυτό ήταν που τους παραξένευσε.

Όταν μάλιστα διαπιστώθηκε ότι το άτυχο ζώο θανατώθηκε στο σημείο όπου βρέθηκε κρεμασμένο χωρίς να έχει ακουστεί γάβγισμά του, τότε ήταν που σκέφτηκαν ότι πιθανώς να ήταν ο πιλότος  αφού ο δράστης πρέπει να ήταν ένα πρόσωπο που το ζώο εμπιστευόταν και δεν αντέδρασε.
ν

32χρονος πιλότος: Ψύχραιμος με αλεξίσφαιρο και χειροπέδες στον εισαγγελέα | OPEN
v

v

 


Translate this post