Οι sicarios της Κολομβίας της Βαλκανικής Χερσονήσου

Κατηγορία Ελλάδα

ΕΛΛΑΔΑ/ΚΟΙΝΩΝΙΑ  | Ενημ. 18/05/2021 – 08:39

Posted by Youmagazine Staff

 

Μετά την άγρια δολοφονία στα Γλυκά Νερά, νέο χτύπημα χθες στη Μεταμόρφωση. Το οργανωμένο έγκλημα οργιάζει στην Κολομβία της Νότιας Βαλκανικής.

Ο 32χρονος πιλότος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος με την δολοφονηθείσα 20χρονη σύζυγό του Καρολάιν Κουέστα. Πηγή: Instagram

ν

ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ γίνονταν πάντοτε. Τα περισσότερα συνήθως εξιχνιάζονται γιατί γίνονται μεταξύ φίλων, γνωστών, συζύγων ή συγγενών και είναι εύκολο να εντοπιστεί ο δράστης, ο οποίος μετά από λίγο παραδίδεται και ομολογεί. Υπάρχουν όμως κάποια εγκλήματα, καλά οργανωμένα και εκτελεσμένα, που παραμένουν ανεξιχνίαστα.

Αυτά είναι προϊόντα του οργανωμένου εγκλήματος που τα τελευταία χρόνια έχει απλωθεί σε όλη την Ελλάδα με προστασία καταστημάτων, επιχειρήσεων ξεπλύματος μαύρου χρήματος, trafficking (σωματεμπορία), διακίνηση ναρκωτικών, εκβιασμών, ληστειών, παράνομου τζόγου, λαθρεμπορίου κτλ.

Αστυνομικοί ρεπόρτερ εκτιμούν ότι ο τζίρος του οργανωμένου εγκλήματος στην Αθήνα φτάνει τα 1,5 με 2 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο, ενώ τα σκήπτρα τα κρατά η κοσμοπολίτικη Μύκονος, όπου ο τζίρος από τη διακίνηση ναρκωτικών φτάνει τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο!

Αυτό σημαίνει ότι σημαντικό τμήμα της ελληνικής κοινωνίας, συμπεριλαμβανομένου του μεγάλου κεφαλαίου, ζει σήμερα από τις κομπίνες και τις απάτες, τη διακίνηση ναρκωτικών, τη σωματεμπορία και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, καθώς η χώρα έχει ελάχιστες άλλες πηγές εσόδων. Οι αστυνομικοί ρεπόρτερ μιλούν επίσης για σχέσεις του οργανωμένου εγκλήματος με θεσμούς του κράτους, όπως οι διωκτικές αρχές, η δικαιοσύνη και η πολιτική εξουσία. Με το έγκλημα και τις παρανομίες επιβιώνει σήμερα ο κόσμος.

Σε αυτό το κλίμα ήταν επόμενο να εμφανιστούν και στη χώρα μας οι περίφημοι sicarios, δηλαδή οι πληρωμένοι δολοφόνοι ή εκτελεστές συμβολαίων θανάτου. Γι’ αυτό και δίκαια η χώρα μας απέκτησε τον επίζηλο τίτλο «Κολομβία των Βαλκανίων».

Από τη Βόρεια Ελλάδα έως τις Κρήτη, έχουν γίνει δεκάδες εγκλήματα από τις αρχές του 2021. Τα περισσότερα από αυτά έχουν εξιχνιαστεί. Κάποια όμως παραμένουν ανεξιχνίαστα, προκαλώντας ερωτηματικά.
ν

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ ήταν πρώην αστυνομικός συντάκτης του Αντέννα και μέχρι πρότινος δημοσιογράφος – συνεργάτης του τηλεοπτικού σταθμού STAR. Πηγή: YouTube
ν

Παρασκευή 9 Απριλίου 2021: Δολοφονία Γιώργου Καραϊβάζ

Ήταν μεσημέρι της Παρασκευής, λίγο μετά τις 14:00, που ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ επέστρεφε στο σπίτι του στην οδό Θέμου Αννίνου στον Άλιμο. Εκεί τον περίμεναν οι δύο δολοφόνοι του, πάνω σε μηχανάκι. Μόλις βγήκε από το αυτοκίνητό του, τον πυροβόλησαν πολλές φορές. Ο άτυχος δημοσιογράφος έπεσε μπρούμυτα τραυματισμένος θανάσιμα. Στο σημείο βρέθηκαν 12 κάλυκες. Εικάζεται ότι το όπλο είχε σιγαστήρα.

Αν και διατηρούσε ιστοσελίδα όπου έκανε αποκαλύψεις σχετικά με την αστυνομία, το οργανωμένο έγκλημα και τις σχέσεις του με την πολιτική εξουσία, δεν είχε θεωρήσει ότι υπήρχε απειλή για την ζωή του και έτσι δεν είχε προστασία. Ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού.
ν

Το κατάστημα όπου έπεσε νεκρός ο επιχειρηματίας Ντίμης Κορφιάτης. Πηγή: YouTube
ν

Παρασκευή 7 Μαΐου 2021: Εκτέλεση στη Ζάκυνθο

Μέσα σε λογιστικό γραφείο στην πόλη της Ζακύνθου, πυροβόλησαν και σκότωσαν το μεσημέρι της Παρασκευής τον 54χρονο επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη από τον Άγιο Σώστη. Σύμφωνα με το zantereport.gr, ο 54χρονος είχε γλιτώσει από δολοφονική ενέδρα εναντίον στον παρελθόν, στην οποία έχασε τη ζωή της η σύζυγός του.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, στο γραφείο προσήλθε ο επιχειρηματίας, ο οποίος ξεκίνησε συζήτηση με θέμα την ένταξή του σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Στη συνέχεια άγνωστος άνδρας άρχισε να πυροβολεί με Καλάσνικωφ έξω από την τζαμαρία του γραφείου στοχεύοντας τον 54χρονο, που τραυματίστηκε θανάσιμα.

Ο δράστης επιβιβάστηκε σε μοτοσικλέτα που τον περίμενε και κατευθύνθηκε στο λιμάνι της Ζακύνθου. Εκεί τον περίμενε ταχύπλοο που έφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Τον περσινό Ιούνιο, άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα πυροβόλησαν τον 54χρονο και τη σύζυγό του, σκοτώνοντας τελικά εκείνη. Το θύμα γνωστή επιχειρηματίας της Ζακύνθου (σύμφωνα με πληροφορίες είχε ξενοδοχείο στον Λαγανά), ήταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος  στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές.

Ο επιχειρηματίας είχε στο παρελθόν απασχολήσει τις αρχές για ναρκωτικά και μαστροπεία, ενώ είχε εκτίσει ποινή 4 ετών.
ν

H 20χρονη Καρολάιν που δολοφονήθηκε άγρια στα Γλυκά Νερά. Φώτο:Instagram
ν

Τρίτη 11 Μαΐου 2021: Ληστεία μετά φόνου στα Γλυκά Νερά

Μια πολύ περίεργη ληστεία μετά φόνου έγινε τα ξημερώματα της Τρίτης, στις 4:30 το πρωί, σε πολυτελή κατοικία στο ήσυχο προάστιο Γλυκά Νερά της Αθήνας. Ομάδα κουκουλοφόρων εισέβαλε στη μεζονέτα του 32χρονου πιλότου Χαράλαμπου Αναγνωστόπουλου, ο οποίος κοιμόταν μέσα με την 20χρονη σύζυγό του Καρολάιν Κράουτς και το 11 μηνών κοριτσάκι τους.

Η Καρολάιν είχε βρετανική υπηκοότητα και ήταν κόρη της Susan Dela Cuesta από τις Φιλιππίνες που είναι παντρεμένη με Βρετανό και κατοικούν στην Αλόνησο.

Η υπόθεση είναι παράξενη, γιατί τα όσα διεπράχθησαν μοιάζουν με συρραφή σκηνών από διάφορες ταινίες. Αν και η περιοχή δεν είχε αστυνομικό τμήμα ούτε αστυνομικές περιπολίες, ο συναγερμός ήταν απενεργοποιημένος. Οι εισβολείς, δεν αρκέστηκαν να σκοτώσουν τον σκύλο της οικογένειας, αλλά τον κρέμασαν από τη σκάλα του σπιτιού, όπως κάνουν οι Μαφιόζοι όταν θέλουν να στείλουν κάποιο μήνυμα.

Στη συνέχεια ανέβηκαν στον επάνω όροφο, όπου κοιμόταν το ζεύγος και παρ’ όλο που ο 32χρονος πιλότος τους είπε αμέσως πού είχε κρυμμένα χρήματα, αυτοί συνέχισαν να ψάχνουν το σπίτι για πολλή ώρα.

Όπως κατάθεσε ο 32χρονος, αυτός και η γυναίκα του «ούρλιαζαν», ωστόσο οι γείτονες στη διπλανή μεζονέτα δεν άκουσαν τίποτα, ενώ πριν λίγο είχαν ξυπνήσει από το γαύγισμα στου σκύλου, αλλά δεν έδωσαν σημασία.

Ακόμα πιο περίεργο είναι ότι οι ληστές πριν φύγουν, κι ενώ είχαν πάρει τα χρήματα, σκότωσαν χωρίς λόγο τη γυναίκα του πιλότου. Ένα αποτρόπαιο έγκλημα με πολλά ερωτηματικά, που συντάραξε την ελληνική κοινωνία. Οι δολοφόνοι επικηρύχτηκαν με 300.000 ευρώ.
ν


v

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ΕΡΤ, πριν από μερικές ημέρες συνελήφθη στον Έβρο ένας Γεωργιανός, του οποίου τα χαρακτηριστικά προσομοιάζουν με την περιγραφή που έχει κάνει ο 32χρονος σύζυγος της άτυχης γυναίκας αναφορικά με έναν από τους ληστές, εκείνον που δολοφόνησε την 20χρονη.

Ο συλληφθείς προσπάθησε νε περάσει στην Τουρκία με πλαστό διαβατήριο, ωστόσο δεν εμπλέκεται στο έγκλημα στα Γλυκά Νερά, αλλά σε βίαιη ληστεία που έγινε πριν από δύο μήνες στο Πικέρμι σε βάρος ηλικιωμένων.

Οι έρευνες της αστυνομίας στρέφονται τώρα σε σεσημασμένο Αλβανό κακοποιό, που ταιριάζει στην περιγραφή του 32χρονου πιλότου για τον «κοντό» της συμμορίας, ο οποίος στο παρελθόν είχε καταδικαστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας, συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, ληστείες και σωρεία άλλων αδικημάτων και ο οποίος έχει αποφυλακιστεί πρόσφατα.
ν

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ «νονών» της νύχτας «βλέπει» η Αστυνομία. Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ν

Σάββατο 15 Μαΐου 2021: Εκτέλεση στη Μεταμόρφωση

Άγνωστοι δολοφόνησαν εν ψυχρώ, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, 58χρονο άνδρα, ο οποίος βρισκόταν στην οδό Ιφιγενείας, στην περιοχή της Μεταμόρφωσης, στους πρόποδες της Πάρνηθας.

Συγκεκριμένα, στις 23:30 του Σαββάτου, άγνωστοι πυροβόλησαν άντρα έξω από καντίνα επί της οδού Ιφιγενείας 3-5.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, σταμάτησε ξαφνικά δίπλα του μια μηχανή με δύο άτομα και ο συνεπιβάτης πυροβόλησε εναντίον του θύματος τουλάχιστον τρεις φορές και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ «νονών» της νύχτας «βλέπει» η Αστυνομία, καθώς ο 58χρονος είχε εμπλακεί σε δικογραφία με κυκλώματα εκβιαστών και προστασίας καταστημάτων.
ν

Συμπερασματικά

Όλες αυτές οι εκτελέσεις δείχνουν ότι εκτελείται ένα σχέδιο «εκκαθάρισης» μεταξύ των μελών της ντόπιας Μαφίας, ή του ντόπιου οργανωμένου εγκλήματος, στο οποίο είναι αναμεμειγμένα άτομα καθημερινά, «υπεράνω πάσης υποψίας».

Φαίνεται ότι, επειδή έχουν δυσκολέψει οι καιροί και έχει μειωθεί η πίτα, κάποιοι κατακρατούν ένα μέρος του διακινούμενου παράνομου χρήματος ή των ναρκωτικών για τον εαυτό τους, για να εξασφαλιστούν. Αυτό φυσικά θεωρείται προδοσία από την «ηγεσία» του εγκλήματος, η οποία δίνει εντολή για την εκτέλεση του έχοντος διαπράξει την υπεξαίρεση, για να χρησιμεύσει ως παράδειγμα εκφοβισμού για τους υπόλοιπους που ίσως σκάφτηκαν κάτι παρόμοιο. Τα χρήματα είναι πολλά, αλλά και η απληστία των ανθρώπων αυτών ακόρεστη. Γι’ αυτό και ο κύκλος του αίματος θα συνεχιστεί.
ν

 


Translate this post