Ο Νηλ Μπιουκάναν αρνείται ότι είναι ο Μπάνκσι (vid)

Κατηγορία NEWS, Πρόσωπα

ΠΡΟΣΩΠΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ο δημοφιλής παρουσιαστής του Art Attack, Νηλ Μπιουκάναν, αρνείται τον ισχυρισμό ότι είναι ο άνθρωπος πίσω από τη μυστική ταυτότητα του Μπάνκσι.

«Εάν τα γκράφιτι άλλαζαν τον κόσμο θα ήταν παράνομα». Επιτοίχια δήλωση στο Λονδίνο. Πιστεύεται ότι ανήκει στον καλλιτέχνη του δρόμου Μπάνκσι. Image: AFP. Πηγή: Supplied

ν

Ο ΠΡΩΗΝ οικοδεσπότης της δημοφιλούς παιδικής εκπομπής του Ηνωμένου Βασιλείου “Art Attack” αναγκάστηκε να αρνηθεί τους ισχυρισμούς που πλημμύρισαν το Διαδίκτυο ότι είναι αόρατος καλλιτέχνης του γκράφιτι με το ψευδώνυμο Banksy.

Παρ’ όλα αυτά, οι θαυμαστές του ευφυούς καλλιτέχνη του δρόμου Μπάνκσι, η ταυτότητα του οποίου παραμένει άγνωστη, είναι πεπεισμένοι ότι ο τηλεοπτικός παρουσιαστής και αστέρας της δεκαετίας του ’90, Νηλ Μπιουκάναν (Neil Buchanan), 58 ετών σήμερα, είναι το alter-ego του μυστηριώδους καλλιτέχνη.

Το Σαββατοκύριακο ο Μπιουκάναν δημοσίευσε στην επίσημη ιστοσελίδα του δήλωση στην οποία ισχυρίζεται κατηγορηματικά ότι ΔΕΝ είναι αυτός που κρύβεται πίσω από τον καλλιτέχνη του δρόμου που επίσης αναδείχτηκε τη δεκαετία του 1990.
ν

Ο Νηλ Μπιουκάναν την εποχή που παρουσίαζε την εκπομπή “Art Attack”. Είναι άραγε αυτός ο διάσημος καλλιτέχνης του δρόμου; Image: AFP. Πηγή: Supplied
ν

Ο Νηλ Μπιουκάναν σήμερα. Image: Neil Buchanan
ν

Στο παρελθόν πολλοί έχουν υποστηρίξει ότι ο αόρατος καλλιτέχνης είναι ο Μπιουκάναν, καθώς τον έχουν δει σε αρκετές τοποθεσίες όπου αργότερα ανακαλύφθηκε κάποιο έργο του Μπάνκσι.

Επίσης πολλοί λένε ότι ο Μπάνκσι εκτός από το Μπρίστολ και το Λονδίνο, έχει σπίτι στο Λίβερπουλ, απ’ όπου προέρχεται ο Μπιουκάναν.

Άλλοι τέλος υποστηρίζουν ότι ο Μπάνκσι είναι ο Βρετανός καλλιτέχνης Ρόμπερτ Ντελ Νάτζα των Massive Attack και άλλοι ότι είναι ο Ρόμπιν Γκάνινγχαμ, ο οποίος γεννήθηκε στις 28 Ιουλίου 1973 στο Γέιτ, 19 χλμ. από το Μπρίστολ.
ν

Γκράφιτι του Μπάνκσι στο πνεύμα του Art Attack. Image: AFP. Πηγή: Supplied
ν

Ο ίδιος ο Μπάνκσι ανέβασε στη σελίδα του στο Instagram βίντεο με το οποίο απολογείται ότι τα χρήματα που πήρε από την τελευταία πώληση των έργων του, τα χρησιμοποίησε όχι για να κάνει μια πλούσια και άνετη ζωή, αγοράζοντας ένα γιοτ και κάνοντας κρουαζιέρες στη Μεσόγειο, αλλά για να αγοράσει ένα μεταχειρισμένο σκάφος από το Γαλλικό Ναυτικό το οποίο επάνδρωσε με πλήρωμα που έχει αποστολή να διασώζει μετανάστες που ναυαγούν στη Μεσόγειο, καθώς αδιαφορούν για αυτούς οι αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
ν

Neil Buchanan | Art Attack – Series 8, Episode 3 (1996) | Moondog
ν

ν

 


Translate this post