Αποκτώντας πρόσβαση στα Ακασικά αρχεία (vid)

Κατηγορία OPEN MIND, Ψυχικές δυνάμεις

CONSCIOUSNESS

Posted by Youmagazine Staff

 

Η εσωτερική παράδοση αναφέρει ότι τα Ακασικά αρχεία είναι μια πλούσια συλλογή παγκόσμιας γνώσης στην οποία μπορούμε όλοι να έχουμε πρόσβαση.

Τα Ακασικά αρχεία ως τεράστια βιβλιοθήκη. Πηγή: Pinterest/Etsy

ν

ΤΟ ΘΕΜΑ των Ακασικών αρχείων είναι τεράστιο – ένα θέμα τόσο απέραντο όσο και τα ίδια τα αρχεία που είναι η πηγή κάθε γνώσης. Λέγεται ότι στα Ακασικά αρχεία είναι γραμμένο το Σχέδιο του Κόσμου και ότι σε αυτά καταγράφονται τα πεπραγμένα κάθε μεριστής ψυχής, όταν αρχίζει το ταξίδι της στον κόσμο της ύλης.

Πού βρίσκονται τα Ακασικά αρχεία; Σε σχέση με την επταπλή διαίρεση του κόσμου, ο κόσμος της Γης είναι το κατώτερο μέρος, μετά είναι το αστρικό φως, η αόρατη περιοχή που περιβάλλει τη σφαίρα μας, κατόπιν είναι ο αιθέρας, η θεία φωτοφόρος ουσία που διαπερνάει ολόκληρο το σύμπαν, ενώ το Άκασα (akasha) είναι η ύψιστη αρχή.

Σε σχέση με τον αιθέρα, που είναι υλικός, το Άκασα είναι πνευματικός παράγοντας. Είναι δηλαδή σαν ουσία ό,τι είναι το πνεύμα ως προς την ύλη ή η ψυχή (Άτμα) ως προς τις επιθυμίες (Κάμα).

Από μια πλευρά, το Άκασα είναι ίδιο με τον κόσμο των Ιδεών του Πλάτωνα, ή με την ψυχή του κόσμου (anima mundi). Είναι η λεπτοφυής, υπεραισθητή πνευματική ουσία που διαπερνάει όλο το διάστημα.

Είναι πράγματι, το παγκόσμιο διάστημα στο οποίο υπάρχει έμφυτη η Αιώνια Ιδεοπλασία του Σύμπαντος με τις πάντα μεταβαλλόμενες όψεις στα πεδία της ύλης και αντικειμενικότητας και από το οποίο ακτινοβολείται ο Πρώτος Λόγος, η εκδηλωμένη σκέψη.

Τέλος, αυτή η δύναμη είναι θα λέγαμε η Κουνταλίνι του σύμπαντος, ο απόκρυφος ηλεκτρισμός, το αλκαέστ των αλχημιστών, ή ο συμπαντικός καταλύτης.
ν

Μπορούμε να προσεγγίσουμε τα Ακασικά αρχεία;

Όταν παίρνουμε την απόφαση να βιώσουμε τη ζωή ως ψυχή, μπαίνουμε σε ένα πεδίο ενέργειας που δημιουργήθηκε για να καταγράψει κάθε σκέψη, λέξη, συναίσθημα και δράση που δημιουργείται από αυτήν την εμπειρία. Αυτό το πεδίο της ενέργειας ονομάζεται Άκασα. Το Άκασα είναι μια σανσκριτική λέξη που σημαίνει «αρχέγονη ουσία» και είναι η ενεργητική ουσία από την οποία σχηματίζεται όλη η ζωή. Είναι ένα αόρατο πεδίο ενέργειας γύρω μας.

Τα Ακασικά αρχεία υπάρχουν ως έννοια στους περισσότερους πολιτισμούς και τις πνευματικές παραδόσεις και είναι γνωστά με πολλά ονόματα, όπως το «Βιβλίο της Ζωής» ή «Βιβλίο Μνήμης». Στην ιστορία υπήρξαν πολλοί άνθρωποι που επισκέπτονταν συνειδητά τα Ακασικά αρχεία, όπως ο διάσημος Αμερικανός ψυχικός Έντγκαρ Κέυση, η συγγραφέας Αλίκη Μπέιλι και ο αστρολόγος Γουίλιαμ Λίλι.
ν

Ο κοιμώμενος προφήτης, Έντγκαρ Κέισυ (1877-1945), η Αλίκη Μπέιλι (1880-1949) και ο Άγγλος αστρολόγος Γουίλιαμ Λίλι (17ος αιώνας). Πηγή: Wikimedia Commons

ν

Πρόσβαση στα Ακασικά αρχεία

Πιστεύεται ότι η πρόσβαση στις πληροφορίες που περιέχουν τα Ακασικά αρχεία γίνεται μόνο σε ορισμένες καταστάσεις συνείδησης, όπως τα όνειρα, η ύπνωση, ο διαλογισμός ή οι επιθανάτιες εμπειρίες.

Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι. Αρχαίοι λαοί, όπως οι Αιγύπτιοι, οι Έλληνες ή οι Μάγια, είχαν ιερές προσευχές αφιερωμένες στον Ήλιο, την πηγή κάθε ζωής (βλ. Πρόκλου, Εις Ήλιον). Αυτές τους επέτρεπαν να συντονίσουν τη συνείδησή τους με την ενέργεια της Άκασα. Αυτή η δόνηση δημιουργεί μια νέα συχνότητα που μας δίνει την ευκαιρία να εισέλθουμε στο Ακασικά αρχεία και να τα εξερευνήσουμε.

Λέμε την ιερή προσευχή, χρησιμοποιώντας το όνομά μας ‒ που είναι το κλειδί για να εισέλθουμε σε αυτά τα ανώτερα πεδία. Η προσευχή φέρνει μαζί της την προστασία του Θεού μέσω των Διδασκάλων και των Κυρίων της Άκασα. Ωστόσο, δεν αρκεί απλώς να διαβάσουμε την προσευχή. Καλό είναι να ζητήσουμε από τον εσωτερικό οδηγό μας να μας οδηγήσει εκεί και να έχουμε αγνή και ανοιχτή καρδιά ενώσω λαμβάνουμε τις πληροφορίες.

Μπορούμε να θέσουμε οποιεσδήποτε ερωτήσεις θέλουμε για το παρελθόν, το παρόν ή τις μελλοντικές δυνατότητες της ζωής μας.

(Στο βιντεο ενεργοποιήστε στην αυτόματη μετάφραση τα ελληνικά).
ν

Ancient Aliens: The Akashic Record (Season 12, Episode 10) | History
ν

ν

 


Translate this post