Οι επιθανάτιες εμπειρίες δημιουργούν ευφορία! (vid)

Κατηγορία Ψυχικές δυνάμεις

ΨΥΧΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Posted by Youmagazine Staff

 

Έρευνες δύο πανεπιστημίων κατά τις οποίες εξετάστηκαν 158 κλινικές περιπτώσεις, αποκαλύπτουν ότι ο θάνατος είναι μια ευχάριστη εμπειρία!

ν

ΜΠΟΡΕΙ να είναι ο μεγαλύτερος φόβος πολλών ανθρώπων, αλλά μια νέα επαναστατική μελέτη αποκαλύπτει ότι ο θάνατος είναι στην πραγματικότητα μια ευχάριστη εμπειρία που δημιουργεί ευφορία και κάνει τους ανθρώπους να μην θέλουν να γυρίσουν ξανά πίσω στη ζωή.

Οι άνθρωποι που πέθαναν για λίγα λεπτά, πριν επανέλθουν από τους γιατρούς στη ζωή, δήλωσαν ότι είχαν μια πολύ θετική εμπειρία για το πώς είναι όταν πεθαίνεις. Αυτό αποκαλύπτει μια πρωτοποριακή νέα μελέτη η οποία δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό PLOS ONE.

Η ανατρεπτική έρευνα έγινε από διεθνή ομάδα επιστημόνων από το Δυτικό Πανεπιστήμιο του Καναδά και το Πανεπιστήμιο της Λιέγης στο Βέλγιο. Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν τεχνητή νοημοσύνη για να αναλύσουν τις γραπτές μαρτυρίες 158 ασθενών που βρέθηκαν πολύ κοντά στον θάνατο. Όπως διαπίστωσαν, οι ασθενείς περιγράφουν την επιθανάτια εμπειρία τους χρησιμοποιώντας θετικές λέξεις όπως «βλέπω» και «φως», ενώ οι αρνητικές λέξεις όπως «φόβος» ή «νεκρός» είναι πολύ περιορισμένες.

Τα ευρήματα είναι πανομοιότυπα με την επιθανάτια εμπειρία του Καναδού Adam Tapp, που εργαζόταν στις πρώτες βοήθειες, ο οποίος ήταν για 11 λεπτά νεκρός, έπειτα από ηλεκτροπληξία που έπαθε σε ένα εργοστάσιο ξυλείας.

«Ήταν σαν να ξυπνούσα από έναν υπνάκο που είχα πάρει σε ένα πολύ ωραίο μέρος στο οποίο ήμουν πάντα, δίχως κανένα αίσθημα φόβου. Αντίθετα, ένιωθα πλήρη ικανοποίηση και ευτυχία», δήλωσε ο Tapp στο CTV News.

Προηγούμενες επιστημονικές έρευνες σχετικά με τις επιθανάτιες εμπειρίες είχαν χρησιμοποιήσει τυποποιημένα ερωτηματολόγια, τα οποία περιλάμβαναν ερωτήματα όπως «Ένιωθες ένα αίσθημα γαλήνης και ευχαρίστησης;» ή «Ένιωθες χωριστά από το σώμα σου;»

Αυτός ο τύπος ερωτήσεων θεωρήθηκε προκατειλημμένος, καθώς παρακάμπτει τις αναμνήσεις και τις επακόλουθες ανακαλύψεις. Συγκριτικά, η τεχνική της απόσπασης πληροφοριών από γραπτά κείμενα είναι εντελώς αμερόληπτη, καθώς οι άνθρωποι δεν καλούνται να απαντήσουν σε συγκεκριμένες ερωτήσεις.
v

Shocking Tales From People Who Nearly Died & Came Back
v

v

 


Translate this post