Κάρμα: ό,τι έχει γραφεί μπορεί να διαγραφεί

Κατηγορία ΘΕΜΑΤΑ, Ψυχικές δυνάμεις

ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ  1|2

Posted by Youmagazine Staff

 

Αναρωτηθήκατε ποτέ πού πάνε οι σκέψεις σας ή από πού σας ήρθε μια φαεινή ιδέα; Οι αρχαίες παραδόσεις μιλούν για τα περίφημα Ακασικά Αρχεία και οι σύγχρονες έρευνες επιβεβαιώνουν ότι τίποτα δεν χάνεται στο σύμπαν. Η σχετική θεωρία έρχεται να εξηγήσει πολλά παράξενα της ζωής μας.

ν

ΤΑ ΠΙΘΗΚΑΚΙΑ ζούσαν στο φυσικό τους περιβάλλον υπό τη στενή παρακολούθηση κάποιων επιστημόνων που συχνά τα τάιζαν με τον αγαπημένο τους μεζέ: νόστιμες γλυκοπατάτες. Mια μέρα κάποιες γλυκοπατάτες κύλησαν στα ρηχά νερά ενός κοντινού ποταμού και σιγά-σιγά ξεπλύθηκαν. Ένα πιθηκάκι αποφάσισε να φάει τις πλυμένες γλυκοπατάτες, που προφανώς τις βρήκε καλύτερες, γιατί την άλλη μέρα πήγε μόνο του και τις ξέπλυνε.
Καθώς οι μέρες κυλούσαν, κάποια από τα νεότερα μέλη της φυλής αποφάσισαν να ακολουθήσουν το παράδειγμά του. Τελικά, ύστερα από λίγο καιρό, ολόκληρος ο πληθυσμός των πιθήκων πήγαινε στο ποτάμι και ξέπλενε τις γλυκοπατάτες.
Οι επιστήμονες εντυπωσιάστηκαν, αλλά η έκπληξή τους έγινε τεράστια επιστημονική απορία όταν πληροφορήθηκαν πως την ίδια περίοδο ένας άλλος πληθυσμός πιθήκων, σε ένα εντελώς απομακρυσμένο νησί, άρχισε επίσης να πλένει τις πατάτες του.
Τι σήμαινε αυτό; Πώς γενικεύθηκε η συνήθεια στον ντόπιο πληθυσμό πιθήκων και πώς μεταφέρθηκε στο απομακρυσμένο νησί; Οι επιστήμονες άρχισαν εντατικές έρευνες και διαπίστωσαν έκπληκτοι πως για την καθολική εξάπλωση της νέας συνήθειας καθοριστικό ρόλο έπαιζε ο αριθμός των πιθήκων που την είχαν υιοθετήσει πρώτοι.
Όπως αποκαλύφθηκε ύστερα από πολλές μελέτες, μαθηματικούς υπολογισμούς και πειράματα, αν ένας συγκεκριμένος αριθμός μελών μιας ομάδας –αδιάφορο αν σ’ αυτήν ανήκουν ζώα ή άνθρωποι– υιοθετήσει μια νέα συνήθεια, μια νέα μόδα, τότε αυτή εξαπλώνεται αστραπιαία σε όλα τα μέλη της ομάδας.
Το μυστικό βρίσκεται στην «κρίσιμη μάζα», δηλαδή στον κρίσιμο αριθμό των πρωτοπόρων. Όταν αυτός ο αριθμός συμπληρωθεί, τότε λες και ανοίγει μαγικά ο δρόμος για όλους τους υπόλοιπους και η νέα συνήθεια γενικεύεται.
ν

Τα μυστηριώδη «Ακασικά Αρχεία»

Με ποιο τρόπο όμως μεταβιβάζεται η πληροφορία και η συνήθεια σε πληθυσμούς άλλων περιοχών, όπως συνέβη με τους πιθήκους; Σε αυτό το ερώτημα έρχεται να απαντήσει μια γοητευτική θεωρία που υποστηρίζει πως όλοι είμαστε συνδεδεμένοι με ένα αόρατο πεδίο, μέσα στο οποίο καταγράφονται τα πάντα: όλα όσα υπήρξαν, υπάρχουν και θα υπάρξουν. Πρόκειται για ένα συμπαντικό αρχείο ή θησαυροφυλάκιο μνήμης, που μέσα του περιέχονται όλες οι πληροφορίες για όλα όσα συμβαίνουν όχι μόνο στη γη αλλά και στο σύμπαν.
Σας φαίνεται αυτό παράξενο; Και όμως, αυτή είναι η θεωρία του γνωστού βιολόγου του Κέμπριτζ, Ρούπερτ Σελντρέικ, που ξεσήκωσε σάλο στην επιστημονική κοινότητα πριν λίγες δεκαετίες. Σύμφωνα με τη θεωρία αυτή, όλες οι πληροφορίες –είτε αυτές αφορούν γεγονότα και ιδέες είτε συνήθειες, συναισθήματα, άτομα ή γαλαξίες ή τη δομή του DNA– είναι αποθηκευμένες σε ένα πεδίο που, όπως το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο, βρίσκεται παντού. Έτσι, τίποτα δεν χάνεται στο σύμπαν, ούτε ακόμα κι αν έχει «πεθάνει». Μπορεί να μετατραπεί από ύλη σε ενέργεια, αλλά δεν θα χαθεί.
Το ίδιο ισχύει και για τις σκέψεις μας. Μπορεί να τις αντιλαμβανόμαστε σαν κάτι φευγαλέο και εφήμερο, όμως έχετε αναρωτηθεί, στ’ αλήθεια, πού πάει κάθε σκέψη που κάνουμε όταν παύουμε να τη σκεφτόμαστε; Σβήνει άραγε και χάνεται ή μήπως καταγράφεται κάπου; Τα έργα και οι πράξεις μας, ολόκληρο το παρελθόν μας, κατοικεί μόνο στη μνήμη μας ή μήπως είναι επίσης καταγεγραμμένο κάπου στο σύμπαν;
Για τον Ρούπερτ Σελντρέικ, αλλά και για την αρχαία φιλοσοφική και μεταφυσική σκέψη, οι απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα ήταν σαφείς: τα πάντα, όλα όσα έγιναν και ειπώθηκαν, ακόμα και όσα σχηματίστηκαν ως σκέψεις ή επιθυμίες στο νου των ανθρώπων όλων των εποχών, καταγράφονται σε ένα είδος συμπαντικού αιθερικού αρχείου, στο οποίο η παράδοση έχει δώσει το όνομα «Ακασικά Αρχεία».
Πρόκειται για την λεπτοφυή, υπεραισθητή ουσία που διαπερνάει ολόκληρο το διάστημα, την αρχέγονη ουσία που λανθασμένα ταυτίζεται με τον αιθέρα. Αλλά είναι ως προς τον αιθέρα ό,τι το πνεύμα ως προς την ύλη, ή ο νους ως προς το θυμικό.
Τα Ακασικά Αρχεία είναι το παγκόσμιο διάστημα στο οποίο υπάρχει έμφυτη η αιώνια ιδεοπλασία του σύμπαντος, με τις πάντα μεταβαλλόμενες όψεις στα πεδία της ύλης και αντικειμενικότητας. Αποτελούν την Πρώτη Αιτία (το αιωνίως ακίνητο πρώτο Κινούν του Αριστοτέλη) από το οποίο ακτινοβολείται ο Πρώτος Λόγος, δηλαδή η εκδηλωμένη σκέψη.
Τα Ακασικά Αρχεία είναι επίσης γνωστά ως anima mundi – η ψυχή του κόσμου.
ν

Κάρμα: ό,τι έχει γραφεί μπορεί να διαγραφεί

Τα Aκασικά Αρχεία είναι όλη η γνώση και όλη η ανθρώπινη εμπειρία μέσα στο σύμπαν σε αιθερική μορφή. Περιγράφονται μεταφορικά σαν βιβλιοθήκη, γιατί έτσι τα αντιλαμβάνεται καλύτερα ο ανθρώπινος νους.
Ο όρος προέρχεται από το σανσκριτικό ακασά που σημαίνει «ουρανός». Εκεί καταγράφονται τα πάντα την κάθε στιγμή. Πιστεύεται ότι ο καθένας μας έχει πρόσβαση στα αρχεία αυτά, εφόσον χρησιμοποιήσει μια τεχνική, όπως είναι η αστρική προβολή ή η κατάσταση της βαθιάς ύπνωσης.
Στα Ακασικά Αρχεία καταγράφονται επίσης όλες οι σκέψεις και τα λόγια που έχουν ειπωθεί, καθώς και όλες οι πράξεις, καλές ή άσχημες, δημιουργώντας έτσι κάτι σαν συλλογικό ασυνείδητο ή παγκόσμια ψυχή. Από τη σκοπιά αυτή, τα Aκασικά αρχεία σχετίζονται με το συλλογικό αλλά και το ατομικό κάρμα. Συλλογικό κάρμα είναι όσα πράττει ένας λαός, ένα έθνος ή ομάδα∙ ατομικό όσα πράττουμε σαν άτομα.
Ό,τι όμως έχει γραφεί, μπορεί να διαγραφεί. Για το λόγο αυτό, πολλοί πιστεύουν ότι τα Ακασικά Αρχεία είναι το κλειδί για να απαλλαγούμε από τις καταστροφικές συνήθειες που εκφράζουν το προσωπικό μας κάρμα, να βρούμε λύσεις σε προβλήματα και δυσλειτουργικές σχέσεις και να ανοίξουμε το δρόμο για ένα καλύτερο μέλλον.
Η άσκηση οραματισμού που ακολουθεί αποτελεί μια πρακτική που μπορεί να την κάνει οποιοσδήποτε από εμάς προκειμένου να έρθει σε επαφή με τα μυστηριώδη αρχεία του σύμπαντος και να αναζητήσει απάντηση στο πρόβλημα που τον απασχολεί.
ν

Διαγράφοντας το παλιό κάρμα >

 


1 2

Translate this post