Θάνατος ηλικιωμένης λίγες ώρες αφού έκανε το εμβόλιο της Pfizer/BioNtech

Κατηγορία NEWS, Κορονοϊός

COVID/ΕΜΒΟΛΙΟ

Youmagazine Newsroom

 

Οι Υγειονομικές Αρχές εξετάζουν αν υπάρχει σύνδεση του θανάτου της 82χρονης σε οίκο ευγηρίας στο Κουίνσλαντ με τον εμβολιασμό της με Pfizer.

Πηγή: News Media

v

ΜΙΑ 82χρονη η οποία ζούσε σε οίκο ευγηρίας στο Κουίνσλαντ απεβίωσε λίγες ώρες αφού έκανε το εμβόλιο της Pfizer κατά της COVID-19 και οι Υγειονομικές Αρχές εξετάζουν κατά πόσο υπάρχει σύνδεση των δύο περιστατικών.

Η Αστυνομία επιβεβαίωσε πως κλήθηκε στο Yurana Blue Care, στο Springwood, νότια του Μπρίσμπαν, όπου απεβίωσε η γυναίκα, στις 1:30 μ.μ. την Τετάρτη 7 Απριλίου.

Εκπρόσωπος των Αρχών επεσήμανε πως ο θάνατος δεν είναι «ύποπτος» σε σχέση με κάποια εγκληματική ενέργεια.

Ακόμη, όπως έγινε γνωστό, η 82χρονη είχε προβλήματα με την υγεία της.

Η πρωθυπουργός του Κουίνσλαντ, Annastacia Palaszczuk, δήλωσε πως περιμένει περαιτέρω πληροφόρηση για τον θάνατο.

«Κάθε απώλεια ζωής είναι μια τραγωδία και πιστεύω πως πρέπει να εξετάσουν πολύ προσεκτικά αν υπήρχαν άλλα προβλήματα ή είχε σχέση με το εμβόλιο», είπε.

Ο επικεφαλής των Υγειονομικών Υπηρεσιών της Αυστραλίας, Paul Kelly, δήλωσε πως, δυστυχώς, πάνω από 1.000 άνθρωποι σε οίκους ευγηρίας πεθαίνουν κάθε εβδομάδα.

«Είναι αναπόφευκτο, όπως ο επικεφαλής της Therapeutic Goods Administration σημείωσε, (στους θανάτους) θα περιλαμβάνονται και άτομα που έχουν κάνει πρόσφατα το εμβόλιο», είπε και πρόσθεσε ότι «κάθε περιστατικό που έπεται εμβολιασμού ερευνάται πλήρως».

«Οι ειδικοί υγείας και η TGA θα εξετάσουν τα στοιχεία τέτοιων περιπτώσεων και θα καταλήξουν σε συμπέρασμα βάσει των δεδομένων», επεσήμανε.

Τον Ιανουάριο η TGA είχε θέσει στο επίκεντρο της προσοχής 30 θανάτους ηλικιωμένων σε οίκους ευγηρίας της Νορβηγίας που είχαν λάβει το εμβόλιο της Pfizer.

Η αρμόδια Αρχή της Ευρώπης (European Medicines Agency – ΕΜΑ) δεν βρήκε κάποια σύνδεση και η TGA επεσήμανε πως δεν υπάρχει κίνδυνος από τη συνέχιση των εμβολιασμών.

Το εμβόλιο της Pfizer και της AstraZeneca είναι τα δύο εμβόλια που έχουν εγκριθεί και χορηγούνται στην Αυστραλία και είναι γνωστό ότι μπορούν να προκαλέσουν κάποιες παρενέργειες, όπως πυρετό, πόνο στους μύες και κόπωση, αλλά έχουν κριθεί ασφαλή και αποτελεσματικά κατά της Covid-19.

Δεν είναι λίγοι αυτοί ωστόσο που έχουν θορυβηθεί από θανάτους ανά τον Κόσμο, λόγω θρόμβων στο αίμα μετά από χορήγηση των εμβολίων της AstraZeneca.

Η EMA, μάλιστα, ανέφερε ότι βρήκε ενδεχόμενη σύνδεση του εμβολιασμού με τους θρόμβους σε ορισμένους ασθενείς. Κάτι που καλείται να εξετάσει η TGA.
ν

ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ 12-15 ΕΤΩΝ

Αίτημα στις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές υπέβαλε την Παρασκευή 9 Απριλίου η κοινοπραξία Pfizer/BioNTech, ζητώντας να εγκρίνουν το εμβόλιό τους για την Covid-19 και για τις ηλικίες 12-15 ετών.

Θυμίζουμε ότι όλα τα εμβόλια για την Covid-19 είναι πειραματικά και έχουν λάβει έκτακτη και όχι κανονική άδεια από τον ΠΟΫ. Γι’ αυτό και θεωρούνται «ασφαλή» για τις ηλικίες άνω των 16-18 ετών.

Ωστόσο, καθώς εταιρείες όπως η BioNTech είναι συμφερόντων Μπιλ Γκέιτς, ο άπληστος δισεκατομμυριούχος θέλει να κερδίσει όσο γίνεται περισσότερα χρήματα, εμβολιάζοντας ακόμη και νήπια.

Άλλωστε όλα γίνονται για το χρήμα. Όποιος πεθαίνει από τα εμβόλια, οι πληρωμένες από τον Γκέιτς κυβερνητικές υπηρεσίες λένε «ήταν η ώρα του να πεθάνει».

Η Pfizer ελπίζει ότι οι εμβολιασμοί της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας θα μπορούσαν να ξεκινήσουν πριν από την επόμενη σχολική χρονιά, δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της φαρμακευτικής εταιρείας, Άλμπερτ Μπουρλά. 
ν

 


Translate this post