Η Αυστραλία τίμησε την Ελλάδα και την Ομογένεια

Κατηγορία NEWS, Ελλάδα

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Η Αυστραλία βροντοφώναξε «Ζήτω η Ελλάδα» και Μελβούρνη και Σίδνεϊ «ντύθηκαν» στα γαλανόλευκα για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης.

Η Όπερα στα γαλανόλευκα. Φώτο: Neos Kosmos/AAP

ν

ΧΩΡΙΣ αμφιβολία η χθεσινή βραδιά θα μείνει αξέχαστη στον ελληνισμό της Αυστραλίας. Η αρχή έγινε από την ομοσπονδιακή βουλή όπου τόσο ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον όσο και ο αρχηγός του Εργατικού κόμματος, Anthony Albanese μίλησαν για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης αλλά, κυρίως, εξύμνησαν τον ελληνισμό  της Αυστραλίας και βροντοφώναξαν μέσα στην βουλή «Ζήτω η Ελλάδα».

Λίγο αργότερα εντυπωσιακές  ήταν οι εικόνες  στο Σίδνεϊ, όπου το εμβληματικό κτήριο της Όπερας «ντύθηκε» στα γαλανόλευκα προκειμένου να τιμήσει την επέτειο της 25ης Μαρτίου και την συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Απέναντι από το κτήριο της Όπερας βρέθηκε και  η πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας, Gladys Berejiklian.

Στην τελετή κατά την φωταγώγηση βρέθηκαν πολλοί Έλληνες και μάλιστα νεαρής ηλικίας, οι οποίοι έψαλλαν τον εθνικό ύμνο, άκουσαν παραδοσιακά τραγούδια και φωτογράφησαν κατά κόρον το κτήριο που χαρακτηρίζει την Αυστραλία να «ντύνεται» στα γαλανόλευκα.

Παρόντες ήταν και εξέχοντα μέλη της Ελληνικής  Κοινότητας.

Την ίδια στιγμή στη Μελβούρνη και συγκεκριμένα στο Ελληνικό Μουσείο δόθηκε, από κοινού με τον  Γενικό Πρόξενο, δεξίωση με την ευκαιρία της εθνικής επετείου παρουσία πολυάριθμων επισήμων και εκπροσώπων ομογενειακών οργανώσεων.

Ορχήστρα δημοτικών χορών συνόδευσε ομογενείς χορευτές που χόρεψαν διάφορους χορούς και έκαναν αναπαράσταση ακόμα και τον χορό του Ζαλόγγου. Ακολούθησαν ομιλίες, ενώ πολλά δημόσια κτίρια, ακόμη και γέφυρες, «ντύθηκαν» με τα ελληνικά χρώματα.
ν

 


Translate this post