Αστυνομικοί της Ηπείρου: «Απαλλάξτε μας από τους ελέγχους Covid»

Κατηγορία NEWS, Ελλάδα

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Youmagazine Newsroom

 

Έχοντας γίνει αντιπαθείς στο λαό, λόγω των προστίμων στους ελέγχους Covid, οι αστυνομικοί της Ηπείρου ζητούν την απαλλαγή τους.

Πηγή: YouTube/News Media

ν

ΕΧΟΝΤΑΣ γίνει αντιπαθείς στο λαό, λόγω των άδικων και καταχρηστικών προστίμων που επιβάλλουν στους ελέγχους Covid, οι τέσσερις Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων της Ηπείρου ζητούν, με κοινή επιστολή τους, την αποδέσμευση μεγάλου αριθμού αστυνομικών από τους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων περιορισμού της πανδημίας και κυρίως από τα σταθερά μπλόκα.

Το σώμα των αστυνομικών έχει επιφορτιστεί με το άχαρο και αντισυνταγματικό μέτρο τιμωρίας όσων Ελλήνων διαφωνούν με τα καταπιεστικά μέτρα της δικτατορικής κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Η επιστολή απευθύνεται στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και όλους τους αρμόδιους.

Όπως επισημαίνουν οι τέσσερις Ενώσεις Αστυνομικών είναι καιρός να επιστρέψουν στις εποχούμενες περιπολίες και γενικότερα στις δράσεις που εμπεδώνουν το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες.

Στην επιστολή τους επισημαίνουν:

«Σε λίγες μέρες κλείνει ένας ολόκληρος χρόνος συνεχούς παρουσίας μας για το ζήτημα της αντιμετώπισης του Κορωνοϊού, αφού όλο το βάρος των ελέγχων στο πλαίσιο του περιορισμού μετάδοσης και διασποράς της πανδημίας Covid 19 έπεσε αποκλειστικά “στην πλάτη” του Έλληνα Αστυνομικού.

Σε καθημερινή βάση τεράστιος αριθμός Αστυνομικών, από τις υπηρεσίες των Διευθύνσεων Ηπείρου απασχολούνται αποκλειστικά για το συγκεκριμένο ζήτημα ,σε περιπολίες και συνεργεία ελέγχων, με την φύλαξη των εμβολίων αλλά κυρίως σε σταθερά σημεία ελέγχου, όπως είναι τα διόδια Τερόβου, Τύριας, Δροσοχωρίου και Ακτίου σημεία όπως η Γέφυρα Καλογήρου, το Καλπάκι, η Βροσίνα, η διασταύρωση Πάργας κ.α, προκειμένου να ελέγχονται οι διερχόμενοι πολίτες και όλα τα οχήματα για το αν φέρουν τις κατάλληλες βεβαιώσεις.

Δεδομένου ότι με μία έγγραφη βεβαίωση ή με ένα sms ο κάθε πολίτης μπορεί να κυκλοφορεί νόμιμα, οι έλεγχοι προφανώς και γίνονται για στατιστικούς-επικοινωνιακούς λόγους. Όλη αυτή η διαδικασία, για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, έχει προκαλέσει την δικαιολογημένη αγανάκτηση των πολιτών, αλλά και την ψυχολογική, κυρίως κόπωση του Αστυνομικού προσωπικού αφού πλέον η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και τα όριά μας έχουν ξεπεραστεί προ πολλού.

Κατόπιν των ανωτέρω καλούμε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας όπως αποδεσμεύσει τους Αστυνομικούς από τα σταθερά μπλόκα και άμεσα οι συνάδελφοι μας να επιστρέψουν στους ελέγχους ουσίας , στις εποχούμενες περιπολίες και γενικότερα σε όλες εκείνες τις δράσεις που εμπεδώνουν το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες και που στην ουσία είναι η κύρια αποστολή της Ελληνικής Αστυνομίας».

Για τα Δ.Σ.

Οι Πρόεδροι των Ενώσεων

ΑΡΤΑΣ – ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ – ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΑΠΟΤΟΡΗΣ ΔΗΜ. – ΝΑΚΟΣ ΒΑΣ. – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΑΝ. – ΜΥΛΩΝΑΣ ΕΥΑΓΓ.

ν

 


Translate this post