Μέρες Χούντας: Αστυνομικοί πήγαν να συλλάβουν τον Γ. Τράγκα το πρωί στο σπίτι του

Κατηγορία NEWS, Ελλάδα

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ  | Ενημ. 26/2/21, 10:31

Posted by Youmagazine Staff

 

Μέρες Απριλιανής χούντας, καθώς αστυνομικοί πήγαν να συλλάβουν σήμερα το πρωί στο σπίτι του τον Γιώργο Τράγκα, κατόπιν εντολής του Μαξίμου.

Πηγή: News Media

ν

ΜΕΡΕΣ Απριλιανής χούντας ξανάζησε η χώρα, καθώς τέσσερα αυτοκίνητα γεμάτα αστυνομικούς με πολιτικά περικύκλωσαν σήμερα από τις 3:00 πρωί το σπίτι του Γιώργου Τράγκα, με σκοπό να τον συλλάβουν με εντολή από το Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως επισημαίνουν πολιτικοί παρατηρητές, ο Κ. Μητσοτάκης έπεσε στην «παγίδα» του πολύπειρου δημοσιογράφου, έχοντας προφανώς τρομοκρατηθεί από τον νέο πολιτικό φορέα του Γιώργου Τράγκα, “Ελεύθεροι Άνθρωποι”, στον οποίο συρρέουν ήδη στελέχη και ψηφοφόροι της ΝΔ, των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ.

Προ ημερών, ο Γιώργος Τράγκας, μέσα από το ραδιόφωνο του Crash, απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες να ενταχθούν στο Κίνημα Ελευθέρων Ανθρώπων και να γραφτούν μέλη, σε όλη τη χώρα, ζητώντας τους να δραστηριοποιηθούν πολιτικά:

«Μετά από μια μεγάλη πορεία στην ελληνική δημοσιογραφία, θα είμαι παρών στις εκλογές. Κλείνοντας τη μακρά πορεία μου έχω μια δουλειά ακόμα να κάνω. Να πρωταγωνιστήσω στη δημιουργία ενός νέου παλλαϊκού ρεύματος ανατροπής του ζόφου και όσων ζούμε. Που θα φέρει στην επιφάνεια ελεύθερους ανθρώπους. Όσοι θέλετε μπορείτε να πάρετε μέρος, χωρίς κομματικές ταυτότητες. Στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του ’21, είναι καιρός να δώσουμε μια μεγάλη ελπίδα στα παιδιά και στα εγγόνια μας».

Η απάντηση Μητσοτάκη: σήμερα το πρωί, τέσσερα οχήματα πλήρη αστυνομικών με πολιτικά έφτασαν μέσα στη μαύρη νύχτα στο σπίτι του δημοσιογράφου στα βόρεια προάστια με σκοπό να τον συλλάβουν, με πρόσχημα τη μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που κατέθεσε εναντίον του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, τον οποίο ο Γ. Τράγκας είπε ότι «με εντολή του πρωθυπουργού ενεργούσε ως διακινητής ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων, προκειμένου να τύχουν σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης (από τον Δημήτρη Λιγνάδη)».

Ο Γιώργος Τράγκας αναφερόταν στο γεγονός ότι «ασυνόδευτα προσφυγόπουλα» μεταφέρονταν στο Εθνικό Θέατρο για να παρακολουθήσουν μαθήματα… ηθοποιίας από τον κ. Λιγνάδη, «άραγε σε ποια γλώσσα;» αναρωτήθηκε ο δημοσιογράφος.

Τελικά, αργά το πρωί, ο Γιώργος Τράγκας –που δεν συνελήφθη γιατί έλειπε από το σπίτι του– επικοινώνησε με τον ραδιοσταθμό του, όπου αφηγήθηκε την «απριλιανή» περιπέτειά του.

—Ακούστε εδώ την τηλεφωνική επικοινωνία του δημοσιογράφου—

Ήθελαν τη φυσική του εξόντωση;

Όπως αποκάλυψε αργότερα ο γνωστός δημοσιογράφος, ουδέποτε εκδόθηκε από εισαγγελέα ένταλμα σύλληψης εναντίον του. Το ερώτημα επομένως είναι, ποιοι ήταν οι άγνωστοι κουκουλοφόροι που είχαν περικυκλώσει το σπίτι του και το φωτογράφιζαν; Άνθρωποι της κρατικής ασφάλειας με πολιτικά, άνδρες της ΕΥΠ ή μήπως εκτελεστές;
ν

ν

Έχει μεγάλη σημασία ότι η Εισαγγελία δήλωσε άγνοια για το θέμα και είναι βαριά η «σκιά» που πέφτει στο Μαξίμου.

Να σημειωθεί ότι ο Γ. Τράγκας εδώ και χρόνια και μετά την βομβιστική απόπειρα εναντίον του προστατεύεται από την ΕΛΑΣ. Θα μπορούσε, δηλαδή, να υπάρξει ένοπλη συμπλοκή μεταξύ των αστυνομικών και των αγνώστων που εστάλησαν να ζώσουν το σπίτι της συζύγου του -όπου διαμένει- για περισσότερες από 40 ώρες. Είναι ευτύχημα που δεν άνοιξαν πυρ οι αστυνομικοί της ασφάλειας του κατά των κουκουλοφόρων!

Ο Γιώργος Τράγκας απάντησε στον Άκη Σκέρτσο καταθέτοντας μήνυση εναντίον του για «ψευδή καταμήνυση». 

Η δήλωση του Γιώργου Τράγκα: 

«Αργά το βράδυ πληροφορήθηκα ότι ο κ. Σκέρτσος κατέθεσε μήνυση εναντίον μου για συκοφαντική δυσφήμηση ισχυριζόμενος ότι προέβην σε χυδαία επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού και του ιδίου.

Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με τον νεοφανή σύμβουλο του κ. Μητσοτάκη. Υπηρετώ το δημόσιο συμφέρον και την ενημέρωση μισό αιώνα και πλέον, είμαι πατέρας και παππούς και ασφαλώς ενδιαφέρομαι και έχω συνταγματική υποχρέωση ως δημοσιογράφος να αναζητώ τις πολιτικές και ποινικές ευθύνες, όταν βρίθουν τα δημοσιεύματα για κακοποίηση ανήλικων και ελέγχεται το υπουργείο Πολιτισμού και το Μαξίμου για αμέλεια και συγκάλυψη της κακοποιού δράσης ατόμων όπως ο κατηγορούμενος κ. Λιγνάδης.

Το “αυγό του φιδιού” δεν επωάζεται στην κριτική του Τύπου απέναντι σε τέτοια νοσηρά φαινόμενα. Η μήνυση του κ. Σκέρτσου εναντίον μου έγινε με εντολή του κ. Μητσοτάκη. Απαντώ λοιπόν με μήνυση για ψευδή καταμήνυση. Θα καλέσω μάλιστα μεταξύ άλλων ως μάρτυρα υπεράσπισης τον αξιότιμο κ. Γεραπετρίτη, ο οποίος δήλωσε “ξέραμε για τον κ. Λιγνάδη, τον απομακρύναμε αλλά δε θέλαμε να λερωθεί το όνομά του”».

Η δήλωση του Εθνικού Θεάτρου: 

Τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, με ανακοίνωσή του το Εθνικό Θέατρο, αφού λέει ότι δεν γνώριζε τίποτα για τις σεξουαλικές παρεκκλίσεις του Δημήτρη Λιγνάδη, δίνει «συγχωροχάρτι» στον τέως καλλιτεχνικό διευθυντή του, υποστηρίζοντας ότι «ουδέποτε είχε οποιαδήποτε διδακτική ή οργανωτική εμπλοκή με εργαστηριακά προγράμματα του Εθνικού Θεάτρου, προς Έλληνες ή πρόσφυγες ανηλίκους».

Το ερώτημα παραμένει: σε ποια γλώσσα παρέδιδε το Εθνικό Θέατρο μαθήματα στα ανήλικα προσφυγόπουλα; Στα αραβικά, στα σουαχίλι ή στα ουρντού;
ν

 


Translate this post