Σκηνές τρόμου από την πάλη δύο ελεφάντων σε ρωσικό τσίρκο (vid)

Κατηγορία NEWS, Περιβάλλον

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Posted by Youmagazine Staff

 

Έντρομοι θεατές εγκατέλειψαν τρέχοντας την παράσταση τσίρκου, όταν δύο ελέφαντες άρχισαν να παλεύουν μεταξύ τους μέχρι θανάτου.
ν

ν

ΜΙΑ επίδειξη ελεφάντων σε ένα τσίρκο στην πόλη Καζάν της Ρωσίας, παρ’ ολίγον να καταλήξει σε τραγωδία όταν δύο ελέφαντες εγκατέλειψαν το πρόγραμμά τους και άρχισαν να παλεύουν μεταξύ τους, σε απόσταση ανάσας από τους θεατές.

Έντρομοι αυτοί σηκώθηκαν πανικόβλητοι από τις θέσεις τους κι άρχισαν να τρέχουν προς την έξοδο, από φόβο μήπως ποδοπατηθούν από τα δύο μεγαθήρια.

Τα βίντεο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο δείχνουν στην αρχή να δύο ζώα να ακολουθούν το πρόγραμμα, υπό την επίβλεψη των χειριστών τους, όταν ξαφνικά το ένα από τα δύο ζώα ορμά στο άλλο και να το ρίχνει κάτω, γκρεμίζοντας τον προστατευτικό φράχτη και πανικοβάλλοντας τους θεατές.
ν

Πηγή: YouTube
ν

Εκπρόσωπος του κρατικού τσίρκου του Καζάν είπε στους δημοσιογράφους ότι κανείς δεν τραυματίστηκε και ότι η πάλη των ελεφάντων διακόπηκε χάρη στους χειριστές τους.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν αργότερα ότι η διαφορά των δύο ζώων οφείλεται στο γεγονός ότι στην κοινωνία τους υπάρχει μητριαρχία και τα ζώα αποφασίζουν να μονομαχήσουν για να δείξουν ποια είναι το αφεντικό. Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης πάντως εξοργίστηκαν, καθώς μόνο στη Ρωσία δουλεύουν στα τσίρκα θηλυκοί ελέφαντες.
ν

В Казани слоны подрались во время представления | RIA Novosti
ν

ν

Είναι γεγονός ότι τα άγρια ζώα που είναι σε αιχμαλωσία ζουν πολλές φορές σε άθλιες συνθήκες, ενώ συχνά βασανίζονται από τους εκπαιδευτές τους.

Τον Σεπτέμβριο του 2018, σε παράσταση τσίρκου στην πόλη Μαγνιτογκόρσκ, κοντά στα σύνορα του Καζακστάν, μια ομάδα από τίγρεις εκτελούσαν το πρόγραμμά τους, περνώντας μέσα από στεφάνια, όταν μια τίγρη έπαθε κάτι σαν επιληψία, έχοντας σπασμούς και βγάζοντας αφρούς από το στόμα.
ν


ν

Σε άλλη περίπτωση (Οκτώβριος 2019), μια καφετιά αρκούδα την ώρα που εκτελούσε το πρόγραμμά της, επιτέθηκε στον εκπαιδευτή της και τον έριξε κάτω. Ευτυχώς είχε φίμωτρο στο στόμα, διαφορετικά ο άνδρας θα ήταν νεκρός. Το περιστατικό συνέβη στην πόλη Olonets στη βορειοδυτική Ρωσία.
ν

ν

 


Translate this post