Η “Πύλη των UFO” πάνω από το Ηνωμένο Βασίλειο (vid)

Κατηγορία Εξωγήινη Έρευνα

ΕΞΩΓΗΙΝΗ ΕΡΕΥΝΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ένας κάτοικος του ανατολικού Λάνκασαϊρ είδε κάτι πολύ ασυνήθιστο στον ουρανό πριν από δύο εβδομάδες.

Τα UFO φαίνεται να ξεπροβάλλουν μέσα από πτυχώσεις του διαστήματος. Image credit: Pixabay

ν

ΜΠΟΡΕΙ η σύγχρονη εποχή των ΑΤΙΑ (Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενων Αντικειμένων) να ξεκίνησε επίσημα το 1947 στις Ηνωμένες Πολιτείες με το περιστατικό του Κένεθ Άρνολντ και η αρχαιότερη να ήταν στις 24 Φεβρουαρίου 1942 στο Λος Άντζελες, η Βρετανία όμως έχει ιστορικό καταγραφής περιστατικών UFO που πηγαίνει πίσω στον 12ο και στον 13ο αιώνα.

Αλλά και στη Βρετανία η σύγχρονη εποχή των UFO ξεκινά τον Φεβρουάριο του 1942 με το ένα περιστατικό στη λουτρόπολη Τσέλτεναμ, στη δυτική Αγγλία βόρεια του Μπρίστολ. Μια γυναίκα, ονόματι Αϊλίν Άρνολντ, περπατούσε στον κεντρικό δρόμο της πόλης, όταν ξαφνικά βίωσε μια μεταβαλλόμενη κατάσταση συνείδησης καθώς «συντονίστηκε σε μια άλλη πραγματικότητα».

Τότε είδε ένα μεγάλο ιτπάμενο αντικείμενο οβάλ σχήματος να κινείται αργά πάνω από τις στέγες. Το ΑΤΙΑ εξέπεμπε φως από κάποιες τρύπες στο πλάι του και είχε φτερά που ξεδιπλώθηκαν ένα προς ένα, εκπέμποντας επίσης φως. Ύστερα από αυτό το περιστατικό, η Αϊλίν είχε πολλές ψυχικές εμπειρίες.
ν

Αριστερά, σκίτσο του ΑΤΙΑ που εμφανίστηκε πάνω από το Γούλιτς, στο ΝΑ Λονδίνο, τον Σεπτέμβριο του 2003. Δεξιά, ο πιλότος Κένεθ Άρνολντ με σχέδιο ενός από τα ΑΤΙΑ που είδε να πετούν κοντά στο όρος Ραϊνίρ τον Ιούνιο του 1947. Πηγή: Wikimedia Commons/Wired
ν

Κάτι ανάλογο βίωσε πρόσφατα ο 72χρονος Ίαν Γκίμπονς (Ian Gibbons), κάτοικος της κοινότητας Colne στο Pendle του Λάνκασαϊρ. Στις 6:30 μ.μ. στις 22 Φεβρουαρίου, βρισκόταν στο αίθριο του σπιτιού του, κοιτώντας έξω από το παράθυρο, όταν εντόπισε κάτι περίεργο στον ουρανό.

«Μια ξάστερη νύχτα, ο Άρης και η Αφροδίτη φαίνονται καθαρά στον ουρανό, από το μέρος όπου ζω».

«Από το αίθριο έχω υπέροχη θέα της εξοχής και αυτή τη συγκεκριμένη νύχτα ο ουρανός ήταν καθαρός. Η Αφροδίτη μόλις είχε εμφανιστεί, όταν ξαφνικά ένα UFO εμφανίστηκε στον ουρανό, σαν να άνοιξε κάποια πύλη. Ήταν κυκλικό με κόκκινο και πορτοκαλί χρώμα».

«Άρπαξα τα κιάλια μου για να το δω καλύτερα. Το UFO αιωρήθηκε για λίγα δευτερόλεπτα κι έπειτα κατευθύνθηκε με ταχύτητα προς το Skipton, πριν προλάβω να ανοιγοκλείσω τα μάτια μου».

«Σίγουρα δεν ήταν αεροπλάνο ή κάποιος που αναβόσβηνε κάποιο φως. Είχα πολύ καλή ορατότητα, αλλά αυτό που είδα ήταν σαν να βγήκε μέσα από ταινία επιστημονικής φαντασίας».

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει καταγεγραμμένες πάρα πολλές επισκέψεις UFO κατά τη διάρκεια των πρόσφατων δεκαετιών και αυτή η τελευταία θέαση, η οποία χαρακτηρίστηκε ως «σαν κάτι που βγήκε από ταινία sci-fi», είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα.
ν

Top 10 UFO Sightings in Britain | WatchMojoUK
ν

ν

 


Translate this post