Η γυμνή αλήθεια: “Χωρίς πολιτισμό δεν υπάρχει μέλλον” (Ακατάλληλο βίντεο)

Κατηγορία Ευρώπη, Κοινωνία

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Γαλλίδα ηθοποιός μένει γυμνή στην τελετή απονομής των βραβείων Cesar, διαμαρτυρόμενη για τα περιοριστικά μέτρα λόγω Covid-19.

Προσοχή: Ακατάλληλο βίντεο.

“Χωρίς πολιτισμό δεν υπάρχει μέλλον”. Πηγή: Twitter

ν

Η ΓΑΛΛΙΔΑ ηθοποιός Κορίν Μαζιέρο (Corinne Masiero) ξεγυμνώθηκε πάνω στη σκηνή, ενώπιον εκατοντάδων θεατών, κατά τη διάρκεια μιας τελετής απονομής βραβείων, για να δείξει την οργή της για το κλείσιμο κινηματογράφων, θεάτρων και άλλων πολιτιστικών ιδρυμάτων από την κυβέρνηση εν μέσω της πολιτιστικής και οικονομικής κρίσης που έχει φέρει η νόσος Covid-19.

Η διαμαρτυρία έγινε κατά τη διάρκεια της απονομής των κινηματογραφικών βραβείων Cesar, στο θέατρο Olympia του Παρισιού, την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021.

Η Μαζιέρο κλήθηκε στη σκηνή για να ανακοινώσει το βραβείο για τα καλύτερα κοστούμια στα βραβεία Cesar, που είναι τι γαλλικό ισοδύναμο των βραβείων Όσκαρ.

Η Η 57χρονη ηθοποιός ανέβηκε στη σκηνή φορώντας ένα κοστούμι γαϊδουριού πάνω από μια κόκκινη τουαλέτα. Αφού πήρε το μικρόφωνο, έκανε μια σαρκαστική παρατήρηση για το αν έπρεπε να φορέσει ένα καλύτερο φόρεμα, προσθέτοντας ότι στους σημερινούς καιρούς δεν είναι «απαραίτητο», καθώς τα μέτρα για τον κορονοϊό έχουν κάνει πολλές επιχειρήσεις και δραστηριότητες να θεωρούνται μη απαραίτητες.

Αμέσως μετά γδύθηκε, αποκαλύπτοντας το μήνυμα «χωρίς πολιτισμό δεν υπάρχει μέλλον» γραμμένο στο στήθος της. Στη συνέχεια έδειξε την πλάτη της, όπου υπήρχε έκκληση προς τον Γάλλο πρωθυπουργό Ζαν Καστέξ.

«Δώστε μας πίσω την τέχνη, Ζαν», έγραφε το μήνυμα.

Η τολμηρή διαμαρτυρία προκάλεσε χειροκροτήματα από το κοινό, αν και ορισμένοι θεατές ήταν φανερά αμήχανοι για την απροσδόκητη τροπή των γεγονότων.
ν

ν

Παρ’ όλο που η Μαζιέρο ήταν μόνη της στη σκηνή, δεν είναι η μόνη που έχει απηυδήσει από τα συνεχή περιοριστικά μέτρα που έχει επιβάλλει η γαλλική κυβέρνηση λόγω Covid-19. Εκατομμύρια Γάλλοι κατεβαίνουν συχνά στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για μια πολιτική που θέλει να τους σώσει από τον κορονοϊό για να αρρωστήσουν και να πεθάνουν από την ανέχεια και τη φτώχεια,

Στην ίδια εκδήλωση, η Στεφανί Ντεμουσιέ (Stephane Demoustier), παίρνοντας το Βραβείο Σεναρίου, εξέφρασε την απογοήτευσή της για το γεγονός ότι τα παιδιά της μπορούν να πάνε να αγοράσουν ρούχα, αλλά απαγορεύεται να πάνε στον κινηματογράφο, χαρακτηρίζοντας τους περιορισμούς λόγω Covid-19, που είναι μια απλή γρίπη, ως «ακατανόητους».
ν

 


Translate this post