Κόκορας θα προσαχθεί σε δίκη επειδή σκότωσε το αφεντικό του με μαχαίρι…

Κατηγορία Παράξενα

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ένας κόκορας αγώνων στην Ινδία, θα προσαχθεί στο δικαστήριο, με την κατηγορία ότι σκότωσε το αφεντικό του με μαχαίρι τριών ιντσών.

Image credit: Pixabay

ν

ΕΝΑΣ κόκορας αγώνων με το όνομα Ράτζα, θα εμφανιστεί σε δικαστήριο της Ινδίας με την κατηγορία ότι σκότωσε τον ιδιοκτήτη του με ένα μαχαίρι, ενώ προσπαθούσε να αποφύγει μια παράνομη κοκορομαχία.

Το περιστατικό συνέβη στις 23 Φεβρουαρίου στην περιοχή Jagtial της πολιτείας Τελανγκάνα της Ινδίας, άλλοτε μέρος της πολιτείας Χαϊντεραμπάντ.

Ο Ράτζα μεταφέρθηκε από τον ιδιοκτήτη του Thanugula Satish σε έναν αγώνα κοκορομαχίας στο ναό Yellamma στα περίχωρα του χωριού Lothunur στο Mandal Gollapalli. Ο Satish έδεσε ένα μαχαίρι τριών ιντσών (7 εκ.), γνωστό ως kodi kathi, στο πόδι του κόκορα, πριν τον στείλει στην αρένα.

Όταν ο Ράτζα, που δεν ήθελε να αγωνιστεί, προσπάθησε να φύγει από την αρένα, ο Satish τον έπιασε στα χέρια του, αλλά η κοφτερή λεπίδα που ήταν δεμένη στο πόδι του κόκορα τρύπησε τη βουβωνική χώρα του άνδρα. Ο Satish πέθανε από ακατάσχετη αιμορραγία, ενόσω μεταφερόταν στο νοσοκομείο.

Ο δολοφόνος συνελήφθη και μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα, όπου τον έδεσαν από το ένα πόδι και του έβαλαν μπροστά του ένα πιάτο φαΐ.
ν

Ο κόκορας στο κρατητήριο. Image credit: Ritvik Bathari
ν

Δεν ξέρουμε αν θα καταδικαστεί για ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Πάντως, ο κόκορας θα παρουσιαστεί σύντομα στο δικαστήριο, ως μέρος των αποδεικτικών στοιχείων για την υπόθεση της παράνομης κοκορομαχίας, στην οποία συμμετείχαν κάπου 15 άτομα.

«Υπάρχει ένταλμα σύλληψης για τα άλλα 15 άτομα που εμπλέκονται στη διοργάνωση του παράνομου αγώνα», δήλωσε ο τοπικός αστυνομικός B. Jeevan.

Σύμφωνα με το ινδικό δίκαιο, οι 15 θα θεωρηθούν εν μέρει υπεύθυνοι για το θάνατο του Satish από αμέλεια, καθώς έχουν εμπλακεί σε παράνομη δραστηριότητα που μπορεί να προκαλέσει θάνατο, αλλά την ύπαρξη πρόθεσης. Όμως θα μπορούσαν επίσης να κατηγορηθούν για ανθρωποκτονία, παράνομα στοιχήματα και διοργάνωση κοκορομαχιών.

Οι κοκορομαχίες απαγορεύονται στην Ινδία, αλλά είναι εξαιρετικά δημοφιλείς στις φτωχές αγροτικές περιοχές.
ν

 


Translate this post