Κύκλοι των νεράιδων τώρα και στην Αυστραλία (βίντεο)

Κατηγορία Παράξενα

ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Posted by Youmagazine Staff

 

Οι «κύκλοι των νεράιδων», ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της φύσης, εμφανίστηκαν τώρα και στην Αυστραλία. Δείτε το βίντεο.

2GJ3GJ7MN74488Το μυστηριώδες φαινόμενο των «κύκλων των νεράιδων» πρωτοεμφανίστηκε στη Ναμίμπια. Πηγή: Supplied
v

ΠΑΡΑΞΕΝΑ κυκλικά άγονα «μπαλώματα» πάνω στο χορτάρι ανακαλύφθηκαν στο εσωτερικό της Δυτικής Αυστραλία, σε μια ερημική περιοχή που είναι γνωστή ως “Outback”, και η οποία καταλαμβάνει έκταση αρκετών εκατοντάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Το μυστηριώδες φαινόμενο θεωρείτο μέχρι σήμερα ότι αφορούσε αποκλειστικά τις ερήμους της Ναμίμπια στη νοτιοδυτική Αφρική. Τώρα όμως εντοπίστηκε σε ένα άλλο σημείο της υδρογείου, χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά.

Κανείς δεν γνωρίσει τι δημιουργεί το φαινόμενο των «κύκλων των νεράιδων», αυτών των σχεδόν κυκλικών χωμάτινων εκτάσεων μέσα σε μια αραιή μήτρα μικρών βραχύβιων ειδών χλόης.

Στη Ναμίμπια τα λιβάδια που βρίσκονται ανάμεσα στα αμμώδη εδάφη, που δέχονται ελάχιστες βροχοπτώσεις μεταξύ 50 και 100 χιλιοστών το χρόνο, είναι διάστικτα από χιλιάδες σχεδόν κυκλικά γυμνά σημεία, τα οποία συνήθως περιβάλλονται από ένα ψηλότερο γρασίδι.
v

4GJ3GJ7MN74488Οι «κύκλοι των νεράιδων» που εμφανίστηκαν στη Δυτική Αυστραλία, κοντά στο Νιούμαν. Photo: AP. Πηγή: Supplied
v

5GJ3GJ7MN74488Ένα από τα κυκλικά μπαλώματα στο Outback της Δυτικής Αυστραλίας. Photo: AP. Πηγή: Supplied
v

Οι κάτοικοι της Ναμίμπια θεωρούν τα σημάδια αυτά στο έδαφος ότι προήλθαν από τις πύρινες ανάσες των δράκων, ή ότι είναι τα ίχνη των θεών που πέρασαν κάποτε από τη γη. Η επιστήμη, που συνήθως είναι πιο πεζή, υποστηρίζει ότι οι κύκλοι σχηματίζονται από τερμίτες που τρέφονται από τις ρίζες του χορταριού, τις οποίες μεταφέρουν στις φωλιές τους, δημιουργώντας αυτό το κυκλικό μοτίβο.

Στην Αυστραλία, ωστόσο, δεν υπάρχουν φωλιές μυρμηγκιών ή εντόμων μέσα ή γύρω από τους κύκλους.

Μια άλλη εξήγηση που έχει προταθεί είναι ότι τα φυτά «οργανώνουν» τον εαυτό τους, δημιουργώντας «μπαλώματα» στο έδαφος σε μια προσπάθεια να μεγιστοποιηθεί η πρόσβασή τους στο νερό και στα θρεπτικά συστατικά σε αυτά τα ζεστά και ξηρά περιβάλλοντα.
v
Mysterious Fairy Circles Pop Up In Western Australia
v

 


Translate this post