Κινηματογράφοι και θέατρα στην Ινδία ανοίγουν ξανά με πληρότητα 100 τοις εκατό

Κατηγορία NEWS, Κορονοϊός

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ/ΤΕΧΝΕΣ

Posted by Youmagazine Staff

 

Οι κινηματογράφοι και τα θέατρα στην Ινδία πήραν το πράσινο φως για να ανοίξουν ξανά με 100 τοις εκατό πληρότητα. Γιατί όχι και στην Ευρώπη;

Το Μπόλιγουντ βάζει μπροστά ξανά τις μηχανές του, ύστερα από μια περίοδο αδράνειας που πολλών ηθοποιών που αυτοκτόνησαν, πέφτοντας θύματα της κατάρας του κορονοϊού. Πηγή: CBS/News Media

v

OI ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΙ της Ινδίας πήραν το πράσινο φως για να λειτουργήσουν ξανά στο 100% της χωρητικότητάς τους. Μέχρι τώρα οι κινηματογράφοι και τα θέατρα στην Ινδία λειτουργούσαν με χωρητικότητα 50 τοις εκατό, πράγμα που δεν επέτρεπε τη βιωσιμότητά τους, ενώ έθετε εν κινδύνω την τεράστια βιομηχανία του Μπόλιγουντ.

Επιπλέον, η κατάρα του κορονοϊού προκάλεσε το 2020 ένα κύμα αυτοκτονιών διάσημων ηθοποιών, όπως ο σούπερ σταρ Σούσαντ Σινγκ Ρατζπούτ, που βρέθηκε τον Ιούνιο κρεμασμένος στο σπίτι του στη Βομβάη.

Η αυτοκτονία του 34χρονου ηθοποιού έστειλε ένα κύμα θλίψης και δυσαρέσκειας σε ολόκληρη τη χώρα. Το Μπόλιγουντ αντέδρασε και κατάφερε, μέσα στην πανδημία, να αποσπάσει από την κυβέρνηση το πράσινο φως για την επαναλειτουργία της βασικής αυτής διασκέδασης και ψυχαγωγίας των Ινδών.
ν

Ο σούπερ σταρ του Μπίλιγουντ, Σούσαντ Σινγκ Ρατζπούτ. Πηγή: Hindustan Times
v

Από σήμερα Δευτέρα, κινηματογράφοι, θέατρα και multiplex, δηλαδή συγκροτήματα αιθουσών με πολλές οθόνες, θα μπορούν να λειτουργήσουν στο 100 τοις εκατό της χωρητικότητάς τους, λαμβάνοντας απλώς ορισμένα μέτρα που αποσκοπούν στην πρόληψη της εξάπλωσης της νόσου.

Συγκεκριμένα, οι αίθουσες θα απολυμαίνονται πριν από την προβολή, οι θεατές και το προσωπικό θα πρέπει να φορούν καλύμματα προσώπου ή μάσκες, δεν θα πρέπει να υπάρχει συνωστισμός, ενώ έξω από την αίθουσα, στους κοινόχρηστους χώρους, θα πρέπει να κρατείται απόσταση 2 μέτρων.

Υπακούοντας στους βασικούς κανόνες υγιεινής, θεατές και εργαζόμενοι θα πρέπει να καλύπτουν τα στόματα και τις μύτες τους όταν φτερνίζονται ή βήχουν και να αποφεύγουν το φτύσιμο.

Τα θέατρα πρέπει επίσης να συνεχίσουν να ακολουθούν τα προληπτικά μέτρα που έχουν ήδη τεθεί σε ισχύ, όπως το να έχουν τα απολυμαντικά άμεσα διαθέσιμα στους επισκέπτες, να μην υπάρχουν υπεράριθμοι και να διασφαλίζεται ότι οι αίθουσες θα αερίζονται επαρκώς.

Οι λοιμωξιολόγοι που αμείβονται από το κράτος και γι’ αυτό προτείνουν άσκεφτα να μπει μια χώρα σε απομόνωση, όντας μακριά από την ανθρώπινη κοινωνία, είναι δύσκολο να αντιληφθούν τη ζοφερή εικόνα της καταστροφικής επίδρασης που έχει προκαλέσει η πανδημία στη βιομηχανία, τη βιοτεχνία, το εμπόριο, τις τέχνες και τα γράμματα. Λειτουργούν σαν παιδιά, στέλνοντας στο θάνατο και βυθίζοντας στην απελπισία περισσότερους ανθρώπους απ’ όσους πιθανά θα έστελνε στον άλλο κόσμο η Covid-19.
v

 


Translate this post