Ο ΠΟΫ προειδοποιεί τις έγκυες γυναίκες: ΜΗΝ κάνετε το εμβόλιο της Moderna (vid)

Κατηγορία Ιατρικά, ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ, Κορονοϊός

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ/ΕΜΒΟΛΙΟ

Posted by Youmagazine Staff

 

Επειδή υπάρχουν άγνωστοι κίνδυνοι, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί τις έγκυες γυναίκες να αποφεύγουν το εμβόλιο της Moderna.

Τα εμβόλια δεν είναι τόσο αθώα ή αποτελεσματικά όσο παρουσιάζονται. Πηγή: YouTube

ν

Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ Οργανισμός Υγείας (ΠΟΫ) εξέδωσε νέες οδηγίες σχετικά με το εμβόλιο της Moderna για την Covid-19, μεταξύ των οποίων υπάρχουν κάποιες επείγουσες προειδοποιήσεις που αφορούν τις έγκυες γυναίκες, οι οποίες δεν πρέπει να κάνουν το εμβόλιο, εκτός και αν διατρέχουν υψηλό κίνδυνο έκθεσης στον κορονοϊό.

Η Στρατηγική Συμβουλευτική Ομάδα Εμπειρογνωμόνων του ΠΟΥ (Strategic Advisory Group of Experts – SAGE) για την ανοσοποίηση εξέδωσε σειρά συστάσεων για το εμβόλιο της Moderna σήμερα Τρίτη, συμβουλεύοντας τις έγκυες γυναίκες να ΜΗΝ κάνουν το εμβόλιο εκτός και αν είναι εργαζόμενες στην υγεία και διατρέχουν ιδιαίτερα υψηλό κίνδυνο έκθεσης στον κορονοϊό.

«Αν και η εγκυμοσύνη εκθέτει τις γυναίκες σε υψηλό κίνδυνο σοβαρής Covid-19, η χρήση αυτού του εμβολίου στις έγκυες γυναίκες δεν συνιστάται προς το παρόν», γράφει η ανακοίνωση της SAGE.

Η διευθύντρια του τομέα ανοσοποίησης του ΠΟΫ, Kate O’Brien, είπε ότι δεν έχουν γίνει κλινικές δοκιμές του εμβολίου της Moderna σε έγκυες γυναίκες.

Τόνισε δε ότι το εμβόλιο πρέπει να χορηγείται σε δύο δόσεις με διάστημα 28 ημερών μεταξύ τους, με τη δυνατότητα παράτασης αυτού του διαστήματος έως και 42 ημέρες εάν κριθεί απαραίτητο.
ν

ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΚΕΝΤΡΑ

Η έκθεση της SAGE υπογραμμίζει επίσης την ανάγκη χορήγησης του εμβολίου μόνο σε εγκαταστάσεις όπου υπάρχουν διαθέσιμες θεραπείες για αλλεργικές αντιδράσεις. Η ομάδα εμπειρογνωμόνων εξέδωσε επίσης παρόμοια προειδοποίηση πριν λίγο καιρό και για το αντίπαλο εμβόλιο, των εταιρειών Pfizer/BioNTech.

Να σημειωθεί ότι τόσο το εμβόλιο της Moderna όσο και αυτό της Pfizer/BioNTech είναι τεχνολογίας mRNA και επεμβαίνουν στα ριβοσώματα των κυττάρων.

Τα ριβοσώματα αποτελούν σημαντικές δομικές μονάδες του κυττάρου και παίζουν σημαντικό ρόλο στη σύνθεση των πρωτεϊνών.

Τόσο τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) των ΗΠΑ, όσο και η Ανεξάρτητη Συμβουλευτική Επιτροπή Πρακτικών Ανοσοποίησης (ACIP) δήλωσαν ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να υποδηλώνουν εάν τα εμβόλια της Moderna και της Pfizer είναι κατάλληλα ή όχι για τις έγκυες γυναίκες.

Όσο για το επιχείρημα ότι «τα εμβόλια Covid-19 δεν περιέχουν οργανισμούς που μπορούν να πολλαπλασιαστούν στο σώμα, επομένως δεν μπορούν να μολύνουν ένα αγέννητο μωρό στη μήτρα», είναι μάλλον ανόητο.
ν

Στα κέντρα εμβολιασμού του Ισραήλ, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό τραγουδούν και χορεύουν για να ενθαρρύνουν τον κόσμο. Πηγή: YouTube
ν

Αμφιβολίες υπάρχουν επίσης και για τα επίπεδα ανοσίας του πληθυσμού. Στο Ισραήλ, χιλιάδες άνθρωποι που εμβολιάστηκαν, βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, ενώ η χώρα, την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021, απαγόρευσε όλες τις εισερχόμενες και εξερχόμενες πτήσεις, από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς την Τρίτη και μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, σε μια προσπάθεια να αναχαιτίσει την εξάπλωση των νέων παραλλαγών του SARS-CoV-2, σύμφωνα με την εφημερίδα Haaretz.

Και αυτό έγινε παρ’ ότι στο Ισραήλ έχει ξεκινήσει η δεύτερη δόση εμβολιασμού και έχει εμβολιαστεί μεγάλος αριθμός ανθρώπων, ακόμη και έφηβοι ηλικίας 16-18 ετών..

Συγκεκριμένα, μέχρι τις 19 Ιανουαρίου είχε καταφέρει να εμβολιάσει 2.550.000 πολίτες που αντιστοιχούν στο 29,43%, ενώ σήμερα έχει προσεγγιστεί πάνω από το 33% του πληθυσμού.

Να σημειωθεί πως ο πληθυσμός του Ισραήλ είναι 8.660.000 κάτοικοι.

Παρ’ όλα αυτά, δεν έχει επιτευχτεί καμία ανοσία. Τα κρούσματα εξακολουθούν και είναι υψηλά, περίπου 9.000 τη μέρα, αν και ο αριθμός των θανάτων είναι αξιοσημείωτα χαμηλός, περίπου 90-100 τη μέρα.
ν

What Is An mRNA Coronavirus Vaccine? | CNBC
v

v

 


Translate this post