Διάταγμα Μπάιντεν υπέρ των transgender – Θλιβερή μέρα για τον γυναικείο αθλητισμό

Κατηγορία NEWS, Κόσμος

ΔΙΕΘΝΗ

Posted by Youmagazine Staff

 

Θλιβερή μέρα για τον γυναικείο αθλητισμό, καθώς ο Τζο Μπάιντεν υπέγραψε διάταγμα που εξισώνει τους transgender αθλητές με τις γυναίκες αθλήτριες.

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είναι υποστηρικτής των transgender. Πηγή: Twitter/The Recount

ν

ΤΟ ΝΑ ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ άνδρας ή γυναίκα είναι σήμερα banal. Όμως το να γεννηθείς άνδρας και να γίνεις γυναίκα, με ή χωρίς ορμονοθεραπεία ή εγχείριση ανάπλασης γεννητικών οργάνων, είναι κάτι που σε κάνει «ξεχωριστό».

Και επειδή η νέα αμερικανική διοίκηση χρειάζεται «ξεχωριστά» άτομα, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, μεταξύ των πολλών νέων διαταγμάτων που υπέγραψε μόλις ανέλαβε καθήκοντα, είναι και ένα που επιγράφεται «Για την καταπολέμηση των διακρίσεων των φύλων». Το νέο διάταγμα δεν εξισώνει απλώς το τρίτο φύλο (transgender) με τα δύο κανονικά φύλα, αλλά κάνει κάτι περισσότερο.

Με τίτλο “Πρόληψη και καταπολέμηση των διακρίσεων με βάση την ταυτότητα του φύλου ή του σεξουαλικού προσανατολισμού” (Preventing and Combating Discrimination on the Basis of Gender Identity or Sexual Orientation), το εκτελεστικό διάταγμα δεν εξισώνει τις γυναίκες με τους άνδρες, όπως θα νόμιζε κανείς, αλλά εξισώνει τους transgender αθλητές με τις γυναίκες αθλήτριες, από τη μια πλευρά, ενώ από την άλλη, τοποθετεί ιεραρχικά τα διεμφυλικά και τρανσέξουαλ άτομα πάνω από γυναίκες και άνδρες, δίνοντας εντολή να προσλαμβάνονται στο δημόσιο και την κρατική μηχανή κατά προτεραιότητα, ακόμη κι αν δεν έχουν τα κατάλληλα προσόντα.

Ήδη, από τα πρώτα μέλη της κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν είναι ο διορισθείς ως υφυπουργός Υγείας, πρώην άνδρας και τώρα transgender, δρ Ρέιτσελ Λεβίν, πρώην επικεφαλής Υγείας της Πενσυλβάνια και διακεκριμένο μέλος της κοινότητας ΛΟΑΤ (LGBT).

Ο δρ Ρίτσαρντ Λεβίν είχε μια μακρά και επιτυχημένη καριέρα ως παιδίατρος πριν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου το 2011 και πάρει το όνομα Ρέιτσελ. Ως Ρέιτσελ Λεβίν μεταπήδησε στην πολιτική, και έγινε υπουργός υγείας της Πενσυλβάνια το 2017, προτού κληθεί από τον πρόεδρο Μπάιντεν να γίνει ο επόμενος υφυπουργός Υγείας των ΗΠΑ, καθώς και το ανώτατο τρανσέξουαλ άτομο στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Όσο υπηρετούσε στην Πενσυλβάνια, κατηγορήθηκε για μαζικούς θανάτους σε οίκους ευγηρίας, ύστερα από απόφαση που πήρε ότι τα γηροκομεία, οι οίκοι ευγηρίας και οι μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων έπρεπε να δεχτούν στις εγκαταστάσεις τους ασθενείς με Covid-19 που δεν χωρούσαν στα νοσοκομεία. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μολυνθούν χιλιάδες ηλικιωμένοι και να πεθάνουν – ένα είδος μαζικής εξόντωσης, όπως στα στρατόπεδα του Χίτλερ. Στο μεταξύ, το άτομο Λεβίν είχε φροντίσει να μεταφερθεί η 95χρονη μητέρα του από τον οίκο ευγηρίας όπου βρισκόταν σε ασφαλές μέρος, για να μην μολυνθεί.

Η Πενσυλβάνια είχε 20.000 θανάτους από Covid-19 και το 70% από αυτούς συνέβησαν σε οίκους ευγηρίας και γηροκομεία μετά την απόφαση του ατόμου Λεβίν.
ν

Το άτομο που δηλώνει Ρέιτσελ Λεβίν (δεξιά) ανακοινώνει μπροστά στον κυβερνήτη της Πενσυλβάνια Τομ Γουλφ (αριστερά) το μαζικής εξόντωσης ηλικιωμένων πρόγραμμα για τον κορονοϊό τον Ιούνιο του 2020. Πηγή: Wikimedia Commons
ν

Ο διορισμός του ατόμου Λεβίν ως υφυπουργού Υγείας είναι ιστορικός, καθώς είναι η πρώτη φορά που η Γερουσία των ΗΠΑ εγκρίνει σε τόσο υψηλή κυβερνητική θέση τον διορισμό ενός transgender.
ν

ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

Ωστόσο, τη μεγαλύτερη ζημιά το διάταγμα Μπάιντεν την κάνει στον γυναικείο αθλητισμό, καθώς υποχρεώνει τα κολλέγια να εγκρίνουν τρανσέξουαλ αθλητές για τα γυναικεία αθλήματα στίβου, κολύμβησης ή το ποδόσφαιρο.

Ο Τζο Μπάιντεν και η Καμάλα Χάρις, που είναι η πρώτη εκλεγμένη αντιπρόεδρος από τη Μαύρη/Νότια Ασία, ανακοίνωσαν επίσης την ίδρυση ενός «Συμβουλίου Πολιτικής των Φύλων», το οποίο θα επιβλέπει εάν τηρείται ο νόμος για την διευκόλυνση της εισόδου transgender ατόμων στον αθλητισμό και την κρατική μηχανή.

Πολλοί λένε ότι ο Τζο Μπάιντεν και η Καμάλα Χάρις έκαναν περισσότερη ζημιά στα δικαιώματα των γυναικών μέσα σε μια μέρα από ό, τι κατάφερε ο Ντόναλντ Τραμπ σε τέσσερα χρόνια.

Και αυτό γιατί στον αθλητισμό, ο διαχωρισμός πλέον ανδρών και γυναικών δεν θα γίνεται με βάση το βιολογικό φύλο κατά τη γέννηση, αλλά τον σεξουαλικό προσανατολισμό.

Έτσι, πρώην άνδρες που έγιναν γυναίκες, ή δηλώνουν γυναίκες, θα μπορούν να παίρνουν μέρος στα διάφορα αθλήματα του στίβου (δρόμους ταχύτητας, άλμα εις ύψος, άλμα επί κοντώ κτλ.) αλλά και στο ποδόσφαιρο ως μέλη της γυναικείας ομάδας, ενώ θα έχουν ανδρικό σώμα, ανδρική διάπλαση και δύναμη καθώς, όπως και να το κάνουμε, το ανδρικό σώμα είναι ως επί το πλείστον μεγαλύτερο και πιο ισχυρό από το γυναικείο.

«Θλιβερή μέρα για τις γυναίκες αθλήτριες. Οι γυναίκες πρέπει τώρα να ανταγωνίζονται βιολογικά αρσενικά με κίνδυνο τραυματισμού και απώλειας τίτλου, χάρη στη νέα εκτελεστική εντολή του Μπάιντεν. Μην μου πείτε ποτέ ότι αυτό αφορά την “σούπερ-γυναίκα”. Γιατί δεν την αφορά. Είναι καταστροφικό και κακόβουλο», έγραψε η πολιτική αναλύτρια Erielle Davidson στο Twitter.
ν

ν

ν

ν

Το περίεργο είναι ότι τα εκατομμύρια των γυναικών του κινήματος pink pussy-hat, που κατηγορούσαν τον Ντόναλντ Τραμπ ως σεξιστή και πολέμιο των δικαιωμάτων των γυναικών και ψήφισαν μαζικά τον Τζο Μπάιντεν στις πρόσφατες εκλογές, τώρα σιωπούν. Το εκτελεστικό διάταγμα του Μπάιντεν μπορεί να ακούγεται ωραίο, αλλά σηματοδοτεί το τέλος της συμμετοχής των κορασίδων, των νεανίδων και των γυναικών στον αθλητισμό.
ν

 


Translate this post