Βυτιοφόρο καυσίμων στην Τανζανία σκοτώνει 60 άτομα

Κατηγορία NEWS, Κόσμος

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Τουλάχιστον 60 άτομα σκοτώθηκαν στην Τανζανία όταν πλήθη ανθρώπων προσπάθησαν να αντλήσουν καύσιμα με τη βία από ένα βυτιοφόρο.

Ό,τι απέμεινε από το φορτηγό καυσίμων που εξερράγη σκορπίζοντας τον θάνατο. Πηγή: YouTube

ν

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 60 άτομα έχασαν τη ζωή τους στην Τανζανία το Σάββατο όταν ένα βυτιοφόρο καυσίμων κατελήφθη και στη συνέχεια εξερράγη, όταν πλήθη ανθρώπων προσπάθησαν με λάστιχα και αυτοσχέδια σιφόνια να πάρουν καύσιμα από αυτό.

Η πολύνεκρη έκρηξη συνέβη στην πόλη Μορογκόρο (Morogoro), 200 χλμ. δυτικά της οικονομικής πρωτεύουσας Νταρ ες Σαλάμ, που αποτελεί σημαντικό οικονομικό και εμπορικό κόμβο του Ινδικού Ωκεανού.

Το θανατηφόρο περιστατικό είναι το τελευταίο μιας μακριάς αλυσίδας παρόμοιων καταστροφικών συμβάντων στην αφρικανική αυτή χώρα, της οποίας ο φτωχός πληθυσμός προσπαθεί με κάθε μέσο να επιβιώσει.

Ο κυβερνήτης του Μορογκόρο Stephen Kebwe δήλωσε ότι οι σοροί των 60 θυμάτων βρίσκονται στο τοπικό νοσοκομείου, όπου περισσότεροι από 70 άλλοι άνθρωποι νοσηλεύονται με ελαφρά ή βαριά τραύματα.

Ο κυβερνήτης προειδοποίησε ότι ο αριθμός των θυμάτων ενδεχομένως να αυξηθεί, καθώς πολλοί παγιδεύτηκαν κάτω από το φορτηγό.

Ο περιφερειακός αρχηγός της αστυνομίας Wilbrod Mtafungwa δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι έγινε μια «τεράστια έκρηξη» μετά την κατάληψη του οχήματος και όλα τυλίχτηκαν στις φλόγες.

Οι μάρτυρες δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι μπορούσαν να δουν τα καμένα υπολείμματα από δεκάδες μοτοσικλέτες που χρησιμοποιούνται ως ταξί και δέντρα που καίγονταν από τη φοβερή δύναμη της έκρηξης.
ν

Δεκάδες οδηγοί μοτοσικλετών ταξί σκοτώθηκαν από την έκρηξη του βυτιοφόρου που μετέφερε καύσιμα. Πηγή: YouTube
ν

Ο αρχηγός της αστυνομίας δήλωσε ότι οι νεκροί είναι κυρίως οδηγοί μοτοσικλετών ταξί που είναι γνωστά ως «boda-boda» και ότι κάτοικοι της περιοχής είχαν συρρεύσει στην περιοχή για να προμηθευτούν καύσιμα.

Ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης δείχνει δεκάδες ανθρώπους να έχουν περικυκλώσει το φορτηγό κρατώντας κίτρινα πλαστικά μπιτόνια.

Ο πρόεδρος της Τανζανίας Τζον Μαγκουφούλι αφού εξέφρασε την οδύνη του για τον χαμό τόσων ανθρώπων, κάλεσε τους κατοίκους να σταματήσουν την επικίνδυνη πρακτική να κλέβουν καύσιμα με τέτοιο τρόπο.
ν

Το φορτηγό μεταφοράς καυσίμων εξερράγη στην ανατολική Τανζανία. Πηγή: YouTube
ν

Ο κυβερνήτης είπε ότι η έκρηξη προκλήθηκε από σπινθήρα όταν ένας από αυτούς που είχαν περικυκλώσει το όχημα προσπάθησε να βγάλει τη μπαταρία του φορτηγού. Άλλοι μάρτυρες ανέφεραν ότι ένας από αυτούς που λεηλατούσαν το φορτηγό είχε αναμμένο τσιγάρο.

Ο πρόεδρος Μαγκουφούλι είπε ότι πολλά οχήματα μεταφέρουν επικίνδυνα καύσιμα, όπως στην περίπτωση του Μορογκόρο, ενώ άλλα μεταφέρουν τοξικά χημικά ή εκρηκτικά και ζήτησε από το λαό να σταματήσει αυτή την επικίνδυνη πρακτική.

Τον περασμένο μήνα, τουλάχιστον 45 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν στην κεντρική Νιγηρία όταν ένα πετρελαιοφόρο όχημα εξερράγη την ώρα που οι κάτοικοι της περιοχής προσπαθούσαν να κλέψουν καύσιμα.

Τον Μάιο, παρόμοιο περιστατικό συνέβη στον Νίγηρα σε μικρή απόσταση από το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας Νιαμέι, προκαλώντας το θάνατο σχεδόν 80 ανθρώπων.

Ανάμεσα στα πιο θανατηφόρα περιστατικά είναι αυτό που στοίχισε τη ζωή 292 ανθρώπων στην Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό τον Ιούλιο του 2010, ενώ το Σεπτέμβριο του 2015 τουλάχιστον 203 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πόλη Maridi στο Νότιο Σουδάν.
ν

Explosion kills 60 in Tanzania after crowd tries to siphon fuel from truck
ν

ν

 


Translate this post