Ο Ντόναλντ Τραμπ προτείνει την αναβολή των προεδρικών εκλογών του 2020

Κατηγορία Κόσμος

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ο Ντόναλντ Τραμπ προτείνει την αναβολή των προεδρικών εκλογών του 2020, με το πρόσχημα του κορονοϊού, καθώς υστερεί στις δημοσκοπήσεις.

Image Credit: Pixabay / The Digital Artist

ν

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ πρότεινε σήμερα Πέμπτη την αναβολή των προεδρικών εκλογών του 2020 επικαλούμενος τον κίνδυνο του κορονοϊού, λέγοντας ότι οι εκλογές θα ήταν για τους πολίτες «εξαναγκασμός».

«Μήπως οι  εκλογές πρέπει να αναβληθούν έως ότου οι πολίτες μπορούν να ψηφίσουν κανονικά και με ασφάλεια;» ρώτησε σε ένα tweet.

«Εάν η ψηφοφορία γίνει διαμέσου αλληλογραφίας (και όχι με την ζωντανή παρουσία των ψηφοφόρων που είναι το σωστό), οι εκλογές του 2020 θα είναι οι πιο ανακριβείς και οι πιο νόθες στην ιστορία και θα ντροπιάσουν τις ΗΠΑ».
ν


ν


ν

Ο Τραμπ εκφράζει αμφιβολίες για τη νομιμότητα των ψηφοφοριών διά αλληλογραφίας, πρακτική που έχει χρησιμοποιηθεί σε προκριματικές εκλογές εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Έχει επίσης κάνει λόγο για κίνδυνο νοθείας, ενώ έχει αρνηθεί να δηλώσει πως θα αποδεχόταν τα επίσημα εκλογικά αποτελέσματα εάν έχανε.

Να σημειωθεί πάντως ότι με βάση το Σύνταγμα, μόνο το Κογκρέσο έχει τη δικαιοδοσία να αποφασίζει για την αναβολή των προεδρικών εκλογών, οι οποίες είναι να γίνουν στις 3 Νοεμβρίου. Με τους Δημοκρατικούς όμως να ελέγχουν την Βουλή των Αντιπροσώπων, κάτι τέτοιο φαίνεται απίθανο να συμβεί.

Σε μια πρώτη αντίδραση από πλευράς Δημοκρατικών, το μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Ράτζα Κρισναμούρτι, δήλωσε ότι ο Τραμπ δεν έχει την εξουσία να αποφασίσει αναβολή των εκλογών, προσθέτοντας πως η εκλογική αναμέτρηση θα πραγματοποιηθεί όπως έχει προγραμματιστεί, τον Νοέμβριο.

Να σημειωθεί ότι ο Τραμπ υστερεί στις δημοσκοπήσεις έναντι του υποψηφίου των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν, ο οποίος υποσχέθηκε μικρότερα οικονομικά βάρη για τις οικογένειες,
ν

 


Translate this post