Ο θρύλος της τηλεόρασης, Λάρι Κινγκ, νοσηλεύεται στο Λος Άντζελες με Covid-19

Κατηγορία Διεθνή-Κόσμος, Κορονοϊός

ΠΡΟΣΩΠΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ο 87χρονος Λάρι Κινγκ, ο πιο διάσημος παρουσιαστής της αμερικανικής τηλεόρασης, παλεύει με τον κοροναϊό σε νοσοκομείο του Λος Άντζελες.

Πηγή: YouTube

ν

Ο 87χρονος Λάρι Κινγκ, από τους πιο διάσημους παρουσιαστές στην ιστορία της αμερικανικής τηλεόρασης, παλεύει με τον κορονοϊό σε νοσοκομείο του Λος Άντζελες. Πληροφορίες ανέφεραν ότι η κατάστασή του είναι σταθερή και ότι υποβάλλεται σε θεραπεία με οξυγόνο.

Ο Κινγκ νοσηλεύεται απομονωμένος και δεν επιτρέπεται να τον επισκεφθεί η πρώην σύζυγός του ή άλλα μέλη της οικογένειας.

Ο τηλεπαρουσιαστής διατρέχει υψηλό κίνδυνο επιπλοκών από τον ιό όχι μόνο λόγω της προχωρημένης ηλικίας του, αλλά και επειδή κατά καιρούς αντιμετώπιζε μεγάλα προβλήματα υγείας, έχοντας υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο (2019), καρδιακή προσβολή, διαβήτη και καρκίνο του προστάτη και του πνεύμονα. Σύμφωνα με πληροφορίες, μάχεται με την Covid-19 τις τελευταίες 10 ημέρες.

Παρά την ηλικία του, ο Κινγκ βρίσκεται στις επάλξεις της μαχόμενης δημοσιογραφίας.

Το 2020 πέθαναν δύο από τα ενήλικα παιδιά του ‒ ο γιος του Άντι, 65 ετών, από καρδιακή προσβολή τον Ιούλιο και η κόρη του Σάια, 51 ετών, από καρκίνο του πνεύμονα τον Αύγουστο.

«Με θλίψη και με τη ραγισμένη καρδιά ενός πατέρα επιβεβαιώνω την πρόσφατη απώλεια δύο παιδιών μου, του Άντι Κινγκ και της Σάια Κινγκ», ανέφερε τον Αύγουστο. «Και οι δύο ήταν καλές και ευγενικές ψυχές, και θα μου λείψουν πολύ».

Η καριέρα του Κινγκ ως δημοσιογράφου και ερευνητή διαρκεί περισσότερα από 60 χρόνια. Έγινε γνωστός το 1978 με μια ραδιοφωνική εκπομπή στην οποία δεχόταν τηλεφωνικές κλίσεις αργά το βράδυ. Στη συνέχεια εγκαινίασε μια 25χρονη διαδρομή στην τηλεόραση με την εκπομπή του στο CNN το 1985.

Έχει κερδίσει πολλά βραβεία Πίμποντι για τις ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές του, ένα βραβείο Emmy, ενώ εντάχθηκε στο National Radio Hall of Fame το 1989. Το περιοδικό Talkers τον χαρακτήρισε το 2002 ως τον κορυφαίο παραγωγό τηλεοπτικών εκπομπών όλων των εποχών.
ν

ΘΑΝΑΤΟΣ

Ο παλαίμαχος δημοσιογράφος πέθανε στις 23 Ιανουαρίου, σε ηλικία 87 ετών. Αρχικά δεν ανακοινώθηκε η αιτία του θανάτου του, αλλά σε συνέντευξή της στο Entertainment Tonight στις 29 Ιανουαρίου, η σύζυγός του, Σουόν, είπε ότι δεν πέθανε από Covid-19, αλλά από σήψη.

Η σήψη, ένας όρος που εισήγαγε ο Ιπποκράτης τον τέταρτο αιώνα π.Χ., για να περιγράψει τη διαδικασία αποσύνθεσης της οργανικής ύλης, αποτελεί ένα τύπο αντίδρασης του συστήματος του ξενιστή (κάθε οργανισμός που φέρει έναν άλλο οργανισμό, τον οποίο υποστηρίζει και τρέφει), που πυροδοτείται από παθογόνους μικροοργανισμούς, οι οποίοι βρέθηκαν στην κυκλοφορία του αίματος, προκαλώντας εξεσημασμένη συστηματική φλεγμονή .

Η σήψη (ή σηπτικό σύνδρομο) αποτελεί ένα από σημαντικότερα προβλήματα της παγκόσμιας υγείας. Κάθε χρόνο πλήττει πάνω από τριάντα εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως και αποτελεί μια από τις κυριότερες αιτίες θανάτου στους βαρέως πάσχοντες ασθενείς, με 5.300.000 θανάτους ετησίως. 

Χαρακτηριστικά, στις ΗΠΑ το 2014 υπολογίζεται πως ο αριθμός των ενηλίκων που νοσηλεύτηκαν με σηπτικό σύνδρομο ανήλθε στο 1,5 έως 1,7 εκατομμύρια, εκ των οποίων 270.000 κατέληξαν. Το κόστος νοσηλείας υπολογίζεται ότι άγγιξε τα εξήντα εκατομμύρια δολάρια. 
ν

 


Translate this post