Σκαρφάλωσε σε ουρανοξύστη 210 μέτρων με τα χέρια (vid)

Κατηγορία Διεθνή-Κόσμος

ΔΙΕΘΝΗ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ένας πρωταθλητής στο parkour σκαρφάλωσε σε ουρανοξύστη ύψους 210 μέτρων μόνο με τα γυμνά χέρια του.

Ο Leo Urban σε έναν από τους 59 ορόφους του κτιρίου. Πηγή: Instagram

ν

ΕΝΑΣ Daredevil, ο Leo Urban, πρωταθλητής Ευρώπης στο parkour, πραγματοποίησε έναν ακόμη απίστευτο άθλο, σκαρφαλώνοντας στον ύψους 210 μέτρων Πύργο Μονπαρνάς (Tour Maine-Montparnasse) στο Παρίσι.

Ξεκινώντας από το ισόγειο, ο Leo άρχισε να ανεβαίνει, χρησιμοποιώντας μόνο τα γυμνά χέρια και τα πόδια του, έναν-έναν τους 59 ορόφους του ουρανοξύστη, ο οποίος βρίσκεται στη γνωστή περιοχή Montparnasse του Παρισιού.

Ο τολμηρός αθλητής δεν χρησιμοποίησε κανένα σχοινί ασφαλείας.
ν

Ο Πύργος Μονπαρνάς (Tour Maine-Montparnasse) στο Παρίσι. Πηγή: Wikimedia Commons
ν

Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι ανέβηκε τους 59 ορόφους σε λιγότερο από μία ώρα, ενώ οι περαστικοί, στη βάση του κτιρίου, παρακολουθούσαν την ανάβαση με κομμένη την ανάσα.
ν

ν

ν

ν

Ο Leo προηγουμένως είχε σκαρφαλώσει στον Πύργο του Άιφελ (ύψος 300 μέτρα, χωρίς την κεραία), καθώς και στους ουρανοξύστες Engie (ύψος 185 μέτρα, 37 όροφοι) και Ariane (152 μέτρα, 36 όροφοι).

Στον λογαριασμό του στο Instagram δημοσίευσε εικόνες της ανόδου του στο κτίριο των 210 μέτρων στο Montparnasse, το δεύτερο σε ύψος κτίριο στη γαλλική πρωτεύουσα και 14ο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
ν

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Leo Urban Blacklist (@leo.urban)


ν

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Leo Urban Blacklist (@leo.urban)


ν

Ο τολμηρός αθλητής χαρακτήρισε την αναρρίχηση ως την πιο δύσκολη που έχει κάνει έως τώρα, προσθέτοντας ότι πέρασε εβδομάδες προετοιμασίας πριν σκαρφαλώσει στο κτίριο.
ν

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Leo Urban Blacklist (@leo.urban)


ν

Οι Γάλλοι είναι γνωστοί για τις επιδόσεις τους σε τέτοια επικίνδυνα αθλήματα που απαιτούν άριστη φυσική κατάσταση και ετοιμότητα σώματος και μυαλού. Τον Σεπτέμβριο, ένας άλλος Daredevil σκαρφάλωσε επίσης στον ίδιο ουρανοξύστη χωρίς σχοινί ασφαλείας, με μόνο το γυμνά χέρια του.

Το 2015, ο Alain Robert, με το παρατσούκλι «Spider Man» για τις εκπληκτικές αναρριχήσεις του, σκαρφάλωσε επίσης στο κτίριο αυτό. Μετέφερε μια σημαία του Νεπάλ ως αφιέρωμα στα θύματα ενός σοβαρού σεισμού που είχε πλήξει τότε την ασιατική αυτή χώρα.
ν

 


Translate this post