Εργαζόμενος απομακρύνει ύποπτη αποσκευή πριν αυτή εκραγεί (vid)

Κατηγορία Διεθνή-Κόσμος

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Βίντεο με την αστραπιαία αντίδραση ενός υπαλλήλου στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ορλάντο που απομακρύνει ένα ύποπτο σακίδιο που έβγαζε καπνούς.

Το απίστευτο βίντεο από κάμερα ασφαλείας δείχνει τη στιγμή που ο πράκτορας Ρικάρντο Πέρεζ παίρνει την υπόθεση στα χέρια του στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ορλάντο στη Φλόριδα. Photo: NEWS 6. Πηγή: Supplied
ν

ΕΝΑΣ ΓΕΝΝΑΙΟΣ εργαζόμενος στην ασφάλεια του Διεθνούς Αεροδρομίου του Ορλάντο, βλέποντας ένα παρατημένο σακίδιο να καπνίζει, το άρπαξε με κίνδυνο της ζωής του και το απομάκρυνε από τους επιβάτες στην αίθουσα αναχώρησης που έτρεχαν έντρομοι να καλυφθούν.
Οι δραματικές στιγμές που καταγράφηκαν από τις κάμερες ασφαλείας, δείχνουν τον Ρικάρντο Πέρεζ, που εργάζεται στην διοίκηση ασφάλειας μεταφορών του αεροδρομίου, να αρπάζει το σακίδιο που κάπνιζε, νομίζοντας ότι επρόκειτο για βόμβα, και να το τοποθετεί ανάμεσα σε δύο κολόνες προκειμένου να απορροφηθεί η έκρηξη.
Αργότερα αποδείχθηκε ότι κάποιος επιβάτης είχε ξεχάσει το σακίδιο, το οποίο περιείχε μια κινηματογραφική κάμερα με μπαταρία λιθίου, η οποία είχε εκραγεί, κάνοντας το σακίδιο να πιάσει φωτιά. Μέχρι όμως να διευκρινιστεί το περιεχόμενο του ύποπτου δέματος, στο αεροδρόμιο επικράτησαν σύγχυση, πανικός και πολύωρη καθυστέρηση στα δρομολόγια των αεροπλάνων.
Το ότι ήταν ατύχημα, δεν εμπόδισε καθόλου τις υπηρεσίες του αεροδρομίου και τους επιβάτες να ανακηρύξουν ήρωα τον ευσυνείδητο υπάλληλο που ρίσκαρε τη ζωή του για να αποφευχθεί μια πιθανή τρομοκρατική ενέργεια.
«Αισθάνομαι μεγάλη ανακούφιση που δεν επικράτησε το χειρότερο σενάριο, γιατί πάρα πολλοί άνθρωποι θα πάθαιναν κακό», δήλωσε ο Πέρεζ στο κανάλι NEWS 6.

ν

ν

Ο Πέρεζ εκπαιδεύτηκε στην TSA, μια υπηρεσία του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, που ιδρύθηκε μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.
«Στις επιθέσεις εκείνες έχασα μερικούς φίλους, και όταν δημιουργήθηκε η TSA σκέφτηκα ότι αυτός ήταν ένας καλός τρόπος για να υπηρετήσω τη χώρα μου», ανέφερε ο Πέρεζ.

 


Translate this post