Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι στη Νίκαια με τρεις νεκρούς και πολλούς τραυματίες (vid)

Κατηγορία Ευρώπη

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ  | Ενημ. 16:47 | Eνημ. 21:02

Posted by Youmagazine Staff

 

Επίθεση με μαχαίρι σημειώθηκε από Ισλαμιστή σε εκκλησία στη Νίκαια της Γαλλίας με τρεις νεκρούς και πολλούς τραυματίες.

Ο δήμαρχος της Νίκαιας Κριστιάν Εστροσί δήλωσε ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση. Πηγή: Police Nationale

ν

ΝΕΑ επίθεση με μαχαίρι σημειώθηκε στις 9 το πρωί (τοπική ώρα) μέσα στη Notre-Dame στη Νίκαια της Γαλλίας, και σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης υπάρχουν τουλάχιστον τρεις νεκροί και πολλοί τραυματίες.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Νταρμανέν δήλωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση.

Ο δήμαρχος της Νίκαιας Κριστιάν Εστροσί (Christian Estrosi) επιβεβαίωσε ότι ο φερόμενος ως δράστης έχει τεθεί υπό κράτηση και ευχαρίστησε την αστυνομία για την άμεση ανταπόκρισή της.
ν

ν

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο δράστης τραυματίστηκε κατά τη σύλληψή του, αλλά είχε τις αιθήσεις του και ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, ενώ κατά τη διάρκεια της σύλληψής του φώναζε «Αλλάχου Άκμπαρ».

Σύμφωνα με πηγή που πρόσκειται στις έρευνες, ο δράστης είναι 25 ετών και ονομάζεται Μπραχίμ, ενώ πιστεύεται πως έδρασε μόνος του.

Παράλληλα, σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, μεταξύ των θυμάτων είναι μια 70χρονη γυναίκα, της οποίας ο δράστης της έκοψε το λαιμό μέσα στην εκκλησία.

Ένας άνδρας, ο οποίος μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου, ήταν ο νεωκόρος της εκκλησίας, ενώ το τρίτο θύμα, μια γυναίκα γύρω στα 40, μαχαιρώθηκε μέσα στην εκκλησία, αλλά κατάφερε να διαφύγει και να καταφύγει σε ένα γειτονικό μπαρ, όπου λίγο αργότερα υπέκυψε στα τραύματά της.

Κατά τις ίδιες πηγές, υπάρχουν έξι τραυματίες, αλλά ο απολογισμός αυτός είναι προσωρινός.
ν

Η ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΡΑΣΤΗ

Στο βίντεο που ακολουθεί, μισή ντουζίνα αστυνομικοί ανταλλάσουν πυροβολισμούς με τον Τυνήσιο δράστη που μαχαίρωσε θανάσιμα τρία άτομα. Ο τραυματισμός και η σύλληψή του έγινε στον υπόγειο χώρο, έξω από τη Νοτρ Νταμ της Νίκαιας.
ν

ν

Η επίθεση συνέβη μια μέρα μετά από την απειλή του Τούρκου προέδρου Ερντογάν που ζήτησε εκδίκηση για την προσβολή προς το πρόσωπό του από το σατιρικό περιοδικό Σαρλί Εμπντό.
v

ν

Στο μεταξύ η αστυνομία πραγματοποίησε ελεγχόμενη έκρηξη στην περιοχή, όπου είχε τοποθετηθεί βόμβα, και ζήτησε από το κοινό να απομακρυνθεί, όσο εργάζονταν οι ομάδες εξουδετέρωσης βομβών.

Επίσης η επίθεση έλαβε χώρα μόλις μια ημέρα αφότου ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν προειδοποίησε ότι η τρομοκρατική απειλή στη χώρα είναι «πολύ υψηλή» εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων μετά τον αποκεφαλισμό ενός Γάλλου δασκάλου από νεαρό μουσουλμάνο στο Παρίσι.

Ο Νταρμανέν είπε ότι η Γαλλία πρέπει να συνεχίσει να πολεμά ενάντια στον «φανατικό ισλαμισμό που οπλίζει τους ανθρώπους μέσω ιδεολογίας».
ν

 


Translate this post