Μεγάλη Σύνοδος Δία-Κρόνου στις 21 Δεκεμβρίου: Πώς θα επηρεάσει το 2021; (vid)

Κατηγορία MAGAZINE, ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

Από την Έλλη Άμποτ

 

Το 2021 θα είναι χρονιά δραματικών αλλαγών, καθώς επηρεάζεται από τη Μεγάλη Σύνοδο του Δία και του Κρόνου στο Χειμερινό Ηλιοστάσιο.

Μπορεί να είναι σύμπτωση, αλλά όσοι Αμερικανοί πρόεδροι εξελέγησαν σε έτος Μεγάλης Συνόδου, πέθαναν κατά τη διάρκεια της θητείας τους. Πηγή: NASA/GSFC

ν

ΣΤΙΣ 21 Δεκεμβρίου φέτος, τη μέρα του χειμερινού ηλιοστασίου στο βόρειο ημισφαίριο, οι δύο γίγαντες του ουρανού, ο Δίας και ο Κρόνος θα πλησιάσουν τόσο πολύ ο ένας τον άλλο που θα μοιάζουν σαν είναι ένας διπλός πλανήτης.

Το θεαματικό αυτό αστρονομικό φαινόμενο, που ονομάζεται σύνοδος και γίνεται στον Αιγόκερω, σύμφωνα με τη βεδική αστρολογία, είναι η πρώτη φορά που θα συμβεί στον γήινο νυχτερινό ουρανό μετά τον μεσαίωνα.

Οι προσεγγίσεις των δύο πλανητών ‒όπως φαίνονται από τη Γη‒ είναι σχετικά αραιές, καθώς συμβαίνουν κάθε 20 περίπου χρόνια, ενώ στο ίδιο ζώδιο συμβαίνει κάθε 60 χρόνια. Με διαφορά μιας ή δύο μοιρών μεταξύ τους, όπως τώρα, συμβαίνει περίπου κάθε 400 χρόνια.

Για το λόγο αυτό ονομάζεται Μεγάλη Σύνοδος.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του καθηγητή αστρονομίας Πάτρικ Χάρτιγκαν του Πανεπιστημίου Ράις του Τέξας, την τελευταία φορά που μπορούσαν οι άνθρωποι να δουν κάτι παρόμοιο, ήταν στις 4 Μαρτίου 1226. Η επόμενη φορά ήταν το 1623, αλλά τότε η σύνοδος δεν ήταν ορατή από τη Γη.

Οι δύο πλανήτες προσεγγίζουν ο ένας τον άλλο στον ουρανό της Γης ήδη από φέτος το καλοκαίρι και στις 21 Δεκεμβρίου θα τους χωρίζει φαινομενικά μόνο το ένα πέμπτο της διαμέτρου της Σελήνης. Εκείνο το βράδυ, τόσο οι δύο πλανήτες όσο και αρκετοί από τους μεγαλύτερους δορυφόρους τους θα είναι ορατοί με γυμνό οφθαλμό ή μέσα από ένα οικιακό τηλεσκόπιο.
ν

Οι δύο πλανήτες, Δίας και Κρόνος, θα είναι ορατοί με γυμνό οφθαλμό νοτιοδυτικά στον ουρανό, να κινούνται προς ανατολάς, σχηματίζοντας ένα «χριστουγεννιάτικο» άστρο στο χειμερινό ηλιοστάσιο. Στον χάρτη αυτόν του ουρανού, οι δύο μεγάλοι πλανήτες βρίσκονται στον Αιγόκερω, έχοντας κοντά τους τον Πλούτωνα, με τον Ήλιο σε σύνοδο με τον Ερμή στα δεξιά και τη Σελήνη στην άκρη αριστερά. Πηγή: https://theskylive.com
ν

Η προηγούμενη σύνοδος στον Αιγόκερω ήταν στις 18 Φεβρουαρίου 1961. Τότε ξεκίνησε ο Ψυχρός Πόλεμος, άρχισε η κρίση στον Κόλπο των Χοίρων και υψώθηκε το Τείχος του Βερολίνου, ενώ ο χρυσός συνδέθηκε με το δολάριο.

Όμως η φετινή σύνοδος είναι ξεχωριστή, επειδή Δίας και Κρόνος θα έλθουν τόσο κοντά που θα μοιάζουν σαν ένας διπλός πλανήτης.

Όσοι προτιμούν να περιμένουν, θα ξαναδούν το ζευγάρι Δία και Κρόνου τον Μάρτιο του 2080, ενώ η Μεγάλη Σύνοδος δεν θα ξανασυμβεί έως το 2400.
ν

ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ

Το πλανητικό σκηνικό που θα επηρεάσει το έτος 2021, ξεκινά στις 13 Δεκεμβρίου με τη συγκέντρωση τεσσάρων πλανητών (Ήλιος, Σελήνη, Αφροδίτη και Ερμής) στον Σκορπιό μαζί με τον Κετού, τον Νότιο Δεσμό της Σελήνης.

Στη συνέχεια, στις 14 Δεκεμβρίου 2020 γίνεται ολική ηλιακή έκλειψη στον αστερισμό του Σκορπιού (σύμφωνα πάντα με τις πραγματικές θέσεις των άστρων στον ουρανό).

Και η χρονιά κλείνει στις 30 Δεκεμβρίου 2020 όπου στο ζώδιο του Αιγόκερω στη συντροφιά του Δία και του Κρόνου έρχεται να προστεθεί ο Πλούτωνας, ο οποίος κάνει τετράγωνο με τον νάνο πλανήτη της Έριδας.
ν

Στο τέλος του 2020, ο Πλούτωνας κάνει όψη τετραγώνου με τον νάνο πλανήτη Έριδα (εικόνα), που βρίσκεται στα σκοτάδια του διαστήματος. Πηγή: NASA
v

Η Μεγάλη Σύνοδος Δία-Κρόνου γίνεται όπως ειπώθηκε την ημέρα του χειμερινού ηλιοστασίου, στις 21 Δεκεμβρίου 2020, στις 20:21, στο ζώδιο του Αιγόκερω και θα διαρκέσει έως τις 5 Απριλίου 2021, επειδή και οι δύο πλανήτες είναι βραδυκίνητοι.

Γι’ αυτό πολλοί πιστεύουν ότι το 2021 θα ζήσουμε την «τέλεια καταιγίδα». Ως τέλεια καταιγίδα (perfect storm) περιγράφεται ένα γεγονός κατά το οποίο ένας σπάνιος συνδυασμός περιστατικών επιδεινώνει δραστικά το γεγονός. Ο όρος χρησιμοποιείται στη μετεωρολογία για να περιγράψει μια ασυνήθιστα σοβαρή καταιγίδα που προκύπτει από έναν σπάνιο συνδυασμό μετεωρολογικών φαινομένων.

Μπορεί να είναι σύμπτωση, αλλά όσοι Αμερικανοί πρόεδροι εξελέγησαν σε έτος Μεγάλης Συνόδου, πέθαναν κατά τη διάρκεια της θητείας τους.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλες οι πλανητικές θέσεις στο άρθρο αυτό δίνονται σύμφωνα με τη βεδική αστρολογία, που όπως και η αρχαία ελληνική, αντανακλά τις πραγματικές θέσεις των πλανητών στον ουρανό τη δεδομένη στιγμή.

Ο Δίας βρέθηκε ξανά το 2020 στον Αιγόκερω από τις 30 Μαρτίου έως τις 30 Ιουνίου. Πρόσφατα επέστρεψε ξανά στο ζώδιο αυτό στις 19 Νοεμβρίου και θα παραμείνει εκεί έως τις 5 Απριλίου του 2021. Μετά τις 5 Απριλίου, θα μετακινηθεί στον Υδροχόο.

Ο Κρόνος μετακινήθηκε από το ζώδιο του Τοξότη στο ζώδιο του Αιγόκερω στις 24 Ιανουαρίου 2020. Θα μετακινηθεί στον Υδροχόο πολύ αργότερα, στις 29 Απριλίου του 2022.
ν

Σύμφωνα με τη βεδική αστρολογία, ο Κρόνος θα παραμείνει στον Αιγόκερω από τις 24 Ιανουαρίου 2020 έως τις 29 Απριλίου 2022. Πηγή: News Media

ν

ΕΞΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ

Η Μεγάλη Σύνοδος Δία-Κρόνου ιστορικά σηματοδοτεί αλλαγές κυβερνήσεων, αναδιαμόρφωση των πραγμάτων και κάποιες φορές οικονομική ύφεση, επειδή η επεκτατική ενέργεια του Δία σκοντάφτει στην αυστηρότητα και τους περιορισμούς του Κρόνου που είναι προσγειωμένος και ρεαλιστής.

Μερικές φορές χρειάζονται νέες στρατηγικές και μια αναδιαμόρφωση στα πράγματα που έχουν βαλτώσει σε συλλογικό επίπεδο και αυτό το προσφέρει η σύνοδος των δύο γιγάντων του ουρανού.

Την περίοδο της Μεγάλης Συνόδου που θα διαρκέσει έως τις 5 Απριλίου 2021, θα δημιουργηθεί μια ένταση, σαν κάτι να κορυφώνεται, ειδικά μετά την είσοδο του Δία στον Αιγόκερω μέσα στον Δεκέμβριο.

Σε προσωπικό επίπεδο, η σύνοδος βοηθά τον καθένα από εμάς να ξεπεράσει τους φόβους του και να αντιμετωπίσει τα πράγματα με μεγαλύτερο ρεαλισμό. Να οργανώσει καλύτερα τη ζωή του και να καταστρώσει καινούρια μακροπρόθεσμα σχέδια.
ν

ΟΙ ΚΟΣΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ

Η προηγούμενη σύζευξη των δύο γιγάντων ήταν από το 1999 έως το 2001. Από τον Ιούνιο του 1999 έως το 2000 ήταν μαζί στον Κριό και από τον Ιούνιο του 2000 έως το 2001 ήταν στον Ταύρο. Επειδή ο Κρόνος είναι σε πτώση στον Κριό, βιώσαμε πολλές φυσικές καταστροφές και πολέμους.

Επιπτώσεις τότε: Το 1999 καθιερώθηκε το ευρώ, ενώ το ΝΑΤΟ βομβάρδισε την Γιουγκοσλαβία. Συνέβη επίσης το μεγάλο κραχ του χρηματιστηρίου Αθηνών, από το μέγιστο επίπεδο των 6.355 μονάδων όπου είχε φθάσει. Ακολούθησε το 2000 ο πόλεμος της Τσετσενίας. Στις 11 Σεπτεμβρίου 2001 έγινε η τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους που συγκλόνισε τον κόσμο. Τον Οκτώβριο οι ΗΠΑ εισέβαλαν στο Αφγανιστάν.

Επιπτώσεις τώρα: Ο Κρόνος στο ζώδιο του Αιγόκερω βρίσκεται σε έξαρση (ευνοϊκή θέση). Ο Δίας όμως στο ζώδιο του Αιγόκερω βρίσκεται σε πτώση (δυσμενής θέση). Και επειδή ο Δίας αντιπροσωπεύει της υγεία και την ευημερία, θα συνεχίσουμε να βιώνουμε έναν βιολογικό πόλεμο με τρομακτικές επιπτώσεις στην οικονομία.

Είκοσι χρόνια πριν είδαμε την καταστροφή να έρχεται μέσω των όπλων. Σήμερα βλέπουμε την καταστροφή να έρχεται μέσα από μια πανδημία.

Τις συνέπειες της πανδημίας θα τις ζήσουμε πιο έντονα το 2021, καθώς αναμένονται πληθωριστικές πιέσεις, άνοδος στις τιμές των προϊόντων, διακυμάνσεις στην τιμή του χρυσού, ενώ θα υπάρξει επισιτιστική κρίση.

Σε προσωπικό επίπεδο, ο καθένας από εμάς θα πρέπει να ξαναδεί τις προτεραιότητές του και να αναδιοργανώσει τη ζωή του πάνω σε νέες βάσεις. Να φροντίσει να ανανεωθεί, να αποκτήσει νέες γνώσεις και νέες δεξιότητες.
ν

Μπορεί να είναι σύμπτωση, αλλά επτά Αμερικανοί πρόεδροι που εξελέγησαν σε έτος συνόδου Δία-Κρόνου (1840, 1860, 1880, 1900, 1920, 1940 και 1960) πέθαναν όλοι κατά τη διάρκεια της θητείας τους. Τελευταίος ήταν ο Τζον Κένεντυ που εξελέγη πρόεδρος των ΗΠΑ στις 9 Νοεμβρίου του 1960. Ο Τζο Μπάιντεν εξελέγη επίσης σε χρονιά συνόδου Δία-Κρόνου. Πηγή: Wikimedia Commons

ν

ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΤΟΥ 2019 ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Η έναρξη του 2020 επηρεάστηκε από τους πλανητικούς σχηματισμούς που συνέβησαν τον Δεκέμβριο του 2019. Συγκεκριμένα:

Στις 8 Νοεμβρίου 2019, ο Δίας και ο Κρόνος βρίσκονταν μαζί στο ζώδιο του Τοξότη.  Κατόπιν, στις 24 Ιανουαρίου 2020 μετακινήθηκαν στον Αιγόκερω.

Στις 25 Δεκεμβρίου 2019, πέντε πλανήτες βρέθηκαν σε ευθυγράμμιση στο ζώδιο του Τοξότη (Σελήνη, Ερμής, Ήλιος, Δίας και Κρόνος) μαζί με το Νότιο Δεσμό της Σελήνης.

Στις 26 Δεκεμβρίου 2019 έγινε ολική ηλιακή έκλειψη στον Τοξότη.

Τον φετινό Δεκέμβριο έχουμε παρόμοια πλανητικά φαινόμενα, στα οποία προστίθεται η Μεγάλη Σύνοδος Δία-Κρόνου.

Στο τέλος του 2019 ξεκίνησε η νόσος Covid-19, που αναστάτωσε τα κράτη, σκόρπισε τον τρόμο στις καρδιές των ανθρώπων και σχεδόν διέλυσε την παγκόσμια οικονομία, κάνοντας τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους.

Η τάση αυτή στην οικονομία θα συνεχιστεί για τα επόμενα 5-10 χρόνια, κατά τα οποία ο κόσμος θα μπει πραγματικά στην ψηφιακή εποχή, καθώς θα επικρατήσει στις συναλλαγές κάποιο από τα υπάρχοντα κρυπτονομίσματα, όπως το Bitcoin, με το οποίο θα συνδεθεί και ο χρυσός.
ν

A Rare Alignment of Planets After 800 Years On December 21, 2020 | The Great Conjunction | The Secrets of the Universe
v

v

 


Translate this post