Έλον Μασκ: «Ο κορονοϊός είναι ένα απλό κρυολόγημα»

Κατηγορία NEWS, Ιατρικά, Κορονοϊός

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ένα τύπο κρυολογήματος χαρακτηρίζει την Covid-19 ο Έλον Μασκ, που βγήκε θετικός και αρνητικός στον κορονοϊό ύστερα από 4 τεστ σε μια μέρα.

Ο Έλον Μασκ βγήκε θετικός και αρνητικός στον κορονοϊό τέσσερις φορές την ίδια μέρα. Image: Reuters

ν

Ο ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ εξακολουθεί να αγωνίζεται να καταλάβει αν έχει Covid ή όχι, καθώς τα τεστ που έκανε, έδειξαν ότι ήταν θετικός και αρνητικός πολλές φορές την ίδια μέρα.

Ο ίδιος παρουσιάζει τα συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος και λέει ότι αυτό ακριβώς είναι η Covid-19, ένας τύπος κρυολογήματος και μάλιστα ήπιου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: “Τι συμβαίνει επιτέλους; Ο Έλον Μασκ βρέθηκε θετικός και αρνητικός στον κορονοϊό την ίδια μέρα!”

Ο ιδρυτής της SpaceX και της Tesla ανέφερε το Σάββατο ότι «πιθανότατα» έχει ήπια συμπτώματα της ασθένειας Covid-19, παρ’ όλο που δεν είναι βέβαιος, γιατί πήρε αντιφατικά αποτελέσματα από τέσσερα τεστ που έκανε την ίδια μέρα.
ν

Παραδόξως πήρα διαφορετικά αποτελέσματα από διαφορετικά εργαστήρια, και κατά πάσα πιθανότητα έχω μια μέτριας βαρύτητας μόλυνση Covid. Τα συμπτώματά μου είναι ίδια με αυτά του κοινού κρυολογήματος, πράγμα που δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς ο κορονοϊός είναι ένας τύπος κρυολογήματος.
ν

ν

Με το «είναι ένας τύπος κρυολογήματος», ο Μασκ εννοεί ότι οι θάνατοι που αποδίδονται στην Covid-19 αφορούν στην πραγματικότητα υπερήλικες με υποκείμενα νοσήματα (αρρύθμιστο διαβήτη, καρκινοπαθείς, καρδιακά και νεφρικά προβλήματα, μεταμοσχεύσεις, εγκεφαλικά κ.ά.), οι οποίοι έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό όχι από τον κορονοϊό αλλά από τις χρόνιες παθήσεις από τις οποίες υποφέρουν.

Σε ξεχωριστό tweet, αναφέρθηκε τα συμπτώματα που παρουσιάζει ο ίδιος, λέγοντας ότι έχει «συνάχι, πόνο στο σώμα, θολό κεφάλι, βήχα και φτάρνισμα»
ν

ν

Ενώ δεν ανέφερε αν έκανε και άλλες εργαστηριακές εξετάσεις, ο 49χρονος Μασκ ξεκίνησε έναν αγώνα προσπαθώντας να καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει με τον νέο κορονοϊό, καθώς η όλη υπόθεση έχει πολλά σκοτεινά σημεία.

Ο ίδιος προσπαθεί να εξακριβώσει κατά πόσον είναι ακριβή τα τεστ για την Covid-19, τα οποία στηρίζονται στην αλυσιδωτή αντίδραση πολυμεράσης (PCR). Η αντίδραση αυτή είναι μια μέθοδος της μοριακής βιολογίας για την απομόνωση και τον πολλαπλασιασμό μιας αλληλουχίας DNA, μέσω της ενζυμικής αναπαραγωγής του DNA χωρίς τη χρήση ζωντανών μικροοργανισμών όπως το βακτήριο E. coli ή οι ζύμες.

Με την PCR (polymerase chain reaction) μια συγκεκριμένη περιοχή του γονιδιώματος που λαμβάνεται από έναν ασθενή, μπορεί να πολλαπλασιαστεί μέχρι και δισεκατομμύρια φορές, δεδομένου ότι είναι γνωστή η νουκλεοτιδική του αλληλουχία.

Η αλληλουχία του γονιδίου (ή «θραύσματος DNA») είναι απαραίτητη για τον σχεδιασμό των συνθετικών DNA ολιγονουκλεοτιδίων, το καθένα συμπληρωματικό με μια από τις αλυσίδες του δίκλωνου DNA. Τα ολιγονουκλεοτίδια που θα χρησιμοποιηθούν ως εκκινητές πρέπει να δεσμεύονται σε θέσεις αντίθετες από την αλληλουχία που πρόκειται να ενισχυθεί. Με άλλα λόγια καθορίζουν τα άκρα του θραύσματος DNA που πρόκειται να ενισχυθεί.
ν

Η τεχνική PCR χρησιμοποιείται σήμερα στα τεστ της Covid-19. Βγάζει όμως σωστά αποτελέσματα; Πηγή: Twitter
ν

Ένας πλήρης τέτοιος κύκλος περιλαμβάνει επώαση των δειγμάτων σε τρεις διαφορετικές θερμοκρασίες και γίνεται στις μέρες μας αυτόματα από ειδικά μηχανήματα που ονομάζονται θερμοκυκλωτές (thermal cyclers).

Καθώς η διαδικασία επαναλαμβάνεται, οι νεοσύστατοι κλώνοι με τη σειρά τους χρησιμοποιούνται ως εκμαγεία για την in vitro σύνθεση του DNA (in vitro, δηλαδή μέσα σε δοκιμαστικό σωλήνα).

Μετά από μερικούς κύκλους το επικρατές προϊόν είναι ένα DNA θραύσμα που το μέγεθος του οποίου αντιστοιχεί στην μεταξύ των δύο αρχικών εκκινητήρων απόσταση. Στη πράξη 20 με 30 κύκλοι της αντίδρασης είναι αρκετοί για την αποτελεσματική ενίσχυση του DNA θραύσματος. Σε κάθε κύκλο που διαρκεί περίπου πέντε λεπτά η ποσότητα του DNA διπλασιάζεται.

Ο Έλον Μασκ θέλει να δει κατά πόσον αυτός ο αναδιπλασιασμός μπορεί να δώσει ψευδή θετικά αποτελέσματα.

Η PCR σαν εξαιρετικά επιλεκτική και ευαίσθητη μέθοδος, έχει τη δυνατότητα ανίχνευσης και ενός μόνο DNA μορίου σε ένα μείγμα. Μικροποσότητες RNA μπορούν επίσης να αναλυθούν με τον ίδιο τρόπο, μετά τη μεταγραφή τους σε DNA από την ανάστροφη τρανσκριπτάση (RT-PCR – reverse transcription PCR).

Η PCR τεχνική χρησιμοποιείται σήμερα για τη διάγνωση γενετικών ασθενειών και για την ανίχνευση λοιμωδών νόσων (ιογενών ή μικροβιακών λοιμώξεων κτλ.). Στην ιατροδικαστική, από ένα απλό ίχνος αίματος ή άλλων ιστών (ακόμα και από ένα κύτταρο) μπορεί να αναγνωριστεί η ταυτότητα ενός ατόμου (γενετικό αποτύπωμα – genetic fingerprint).

Εάν αποδειχτεί ότι η μέθοδος PCR βγάζει ψευδή θετικά αποτελέσματα θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη ιατρική πλάνη όλων των αιώνων, καθώς πάνω από 50 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν βγει θετικοί στον κορονοϊό χωρίς να είναι.
ν

 


Translate this post