Διαδηλώσεις στο Λονδίνο κατά του Covid-19 (vid)

Κατηγορία Ευρώπη, Κορονοϊός

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Posted by Youmagazine Staff

 

Με συνθήματα «Ψευτοπανδημία», «Ο Covid είναι απάτη» και «Έχουμε τυραννία», χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Τραφάλγκαρ.
ν

ν

ΕΝΤΑΣΗ σημειώθηκε όταν οι χιλιάδες διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν χθες στην πλατεία Τραφάλγκαρ του Λονδίνου, κάλεσαν τους αστυνομικούς να επιλέξουν αν είναι με το λαό ή με εκείνους που επιβάλλουν τα περιοριστικά μέτρα, ακυρώνοντας τις συνταγματικές ελευθερίες.

Να σημειωθεί ότι οι διαδηλωτές αγνόησαν τον νόμο που απαγορεύει συγκεντρώσεις άνω των έξι ατόμων, καθώς και εκείνον που επιβάλλει 10.000 λίρες πρόστιμο σε όποιον δεν υπακούει στα περιοριστικά μέτρα.

Οι διαδηλωτές, που αγνόησαν τη σύσταση της κοινωνικής απόστασης και δεν φορούσαν μάσκες, και με συνθήματα όπως συνθήματα «Ψευτοπανδημία», «Ο Covid είναι απάτη» και «Έχουμε τυραννία», επέκριναν τα κυβερνητικά μέτρα για την αποτροπή της εξάπλωσης του ιού και τον προτεινόμενο υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Εξέφρασαν επίσης την απέχθειά τους στον βρετανικό Τύπο και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που έχουν καταληφθεί από υστερία και κορονολαγνεία, καθώς έχουν βρει ένα θέμα που «πουλιέται» εύκολα.

Ωστόσο, η ένταση μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών δεν πήρε διαστάσεις.
ν

ν

Κάποια στιγμή οι επικεφαλής της συγκέντρωσης πλησίασαν τους αστυνομικούς και άρχισαν να τους ρωτούν αν είναι με τον λαό που υποφέρει τα πάνδεινα εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί με πρόσχημα τον Covid-19 ή τις αρχές που επιβάλλουν τους περιορισμούς.

Πλάνα από το πρακτορείο RT δείχνουν τους αξιωματικούς και τους διαδηλωτές να σπρώχνουν ο ένας τον άλλον. Όταν η αστυνομία προσπάθησε να πραγματοποιήσει συλλήψεις, οι διαδηλωτές έπλεξαν σφιχτά τα χέρια μεταξύ τους για να μην μπορούν οι αστυνομικοί να πάρουν κάποιον από τους συγκεντρωμένους.

Το Ηνωμένο Βασίλειο σημείωσε απότομη αύξηση των κρουσμάτων με Covid-19 τον Σεπτέμβριο, που έφτασαν τα 6.000 την ημέρα. Την Παρασκευή, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον προειδοποίησε ότι ένα δεύτερο κύμα πανδημίας βρίσκεται προ των πυλών και δεν απέκλεισε ένα νέο lockdown.

Η Βρετανία έχει έως τώρα πάνω από 390.000 κρούσματα και 41.759 θανάτους, αλλά έχουν εκφραστεί αμφιβολίες τόσο για την αξιοπιστία των τεστ όσο και για το ποιοι καταγράφονται ότι πέθαναν από κορονοϊό και όχι από άλλες ασθένειες.
ν

 


Translate this post