Μακελειό στη γαλλική Ριβιέρα με 84 νεκρούς (βίντεο)

Κατηγορία Ευρώπη

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Τουλάχιστον 84 νεκροί και 150 τραυματίες είναι ο τελευταίος απολογισμός από την επίθεση τρομοκράτη στη Νίκαια της Γαλλίας.

Ένα φορτηγό έπεσε πάνω στο πλήθος των ανθρώπων που το βράδυ της 14ης Ιουλίου είχαν συγκεντρωθεί για να δουν τη ρίψη πυροτεχνημάτων κατά την εθνική εορτή της Γαλλίας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σοκαριστικές φωτογραφίες.

2421f41fyuk5531y251565

Γάλλοι αστυνομικοί και αξιωματικοί του εγκληματολογικού στέκονται δίπλα στο διάτρητο από σφαίρες φορτηγό που έπεσε πάνω στο πλήθος που γιόρταζε την Ημέρα της Βαστίλης στη γαλλική Ριβιέρα σκοτώνοντας τουλάχιστον 80 άτομα στη Νίκαια στις 14 Ιουλίου 2016. Photo: Eric Gaillard / Reuters. Πηγή: Supplied
v

ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ μακελειό συγκλονίζει τη Γαλλία και η τρομοκρατία φαίνεται ότι ξαναχτύπησε. Αυτή την φορά το σκηνικό του τρόμου έχει στηθεί στη Νίκαια της Γαλλίας όπου ένα φορτηγό έπεσε πάνω σε ένα πλήθος ανθρώπων που είχαν συγκεντρωθεί για να δουν τη ρίψη πυροτεχνημάτων για την εθνική εορτή της Γαλλίας. Ολοι περίμεναν ότι θα γινόταν χτύπημα στο Euro, έγινε όμως λίγες ημέρες αργότερα.
Αυτό που ακολούθησε δεν το χωράει ανθρώπου νους. Πολίτες που ανυποψίαστοι ήταν στους δρόμους αυτό το βράδυ της 14ης Ιουλίου ξαφνικά άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι για να ξεφύγουν. Υπήρχαν πεσμένα σώματα και αίμα παντού…
Στους 73 ήταν στις 2:00 τα μεσάνυχτα ο απολογισμός των νεκρών στην επίθεση που διαπράχθηκε χθες βράδυ στη Νίκαια, στη συνέχεια όμως αυξήθηκε στους 80, στην πλειοψηφία τους τουρίστες. Ο οδηγός ενός φορτηγού που μετέφερε όπλα και εκρηκτικά έπεσε πάνω στα πλήθη των ανθρώπων που είχαν συγκεντρωθεί για να δουν τα πυροτεχνήματα που θα εκτοξεύονταν για την εθνική εορτή της Γαλλίας, μεταδίδει το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο i>Télé επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στην αστυνομία.
v

3421f41fyuk5531y25156g

Το άψυχο σώμα ενός κοριτσιού κείτεται στην άσφαλτο. Δίπλα η κούκλα του. Photo: AFP. Πηγή: Supplied
v

Το φορτηγό, με οδηγό έναν 31 ετών Γάλλο πολίτη από την Τυνησία, έπεσε πάνω στο συγκεντρωμένο πλήθος στην παραλιακή λεωφόρο Promenade des Anglais, σκορπίζοντας τον θάνατο. Ο δράστης σκοτώθηκε από τους αστυνομικούς, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι ενεργούσε με εντολές του Ισλαμικού Κράτους (ISIS).
Στο μεταξύ ο πρόεδρος Ολάντ, ο οποίος είχε χαλαρώσει τα μέτρα έκτακτης ανάγκης μετά το τέλος του Euro, δήλωσε στο διάγγελμα που απηύθυνε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής στο γαλλικό λαό, ότι τα έκτακτα μέτρα επανέρχονται για άλλους τρεις μήνες.

v
LIVE COVERAGE
Truck rams into crowd in Nice, dozens dead, reports of gunfire
v

 

 


Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Translate this post