Ο θρύλος του Χόλυγουντ Τομ Χανκς έγινε Έλληνας πολίτης

Κατηγορία NEWS, Πρόσωπα

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Ο Προκόπης Παυλόπουλος υπέγραψε σήμερα την τιμητική πολιτογράφηση του διάσημου Αμερικανού ηθοποιού και φιλέλληνα Τομ Χανκς.

Ο σούπερ σταρ του Χόλυγουντ Τομ Χανκς. Image: Supplied

ν

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, υπέγραψε σήμερα τα επίσημα έγγραφα που σηματοδοτούν την τιμητική πολιτογράφηση του διάσημου Αμερικανού ηθοποιού και λάτρη της Ελλάδας, Τομ Χανς.

Την είδηση αναπαρήγαγαν πολλές ξένες ιστοσελίδες, μεταξύ αυτών οι New York Times και η San Francisco Chronicle, η οποία αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο Τομ Χανκς μπορεί πλέον να θεωρεί επισήμως τον εαυτό του Έλληνα […] Σύμφωνα με τον ελληνικό νόμο, η τιμητική πολιτογράφηση μπορεί να χορηγηθεί σε άτομα που έχουν παράσχει εξαιρετικές υπηρεσίες στη χώρα ή των οποίων η πολιτογράφηση εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον».

Ο γνωστός αστέρας του Χόλυγουντ έχει παντρευτεί με την Ρίτα Γουίλσον (ελληνικής καταγωγής από την πλευρά της μητέρας της, που ονομαζόταν Δωροθέα) και διακρίνεται για το φιλανθρωπικό του έργο.

Εδώ και πολλά χρόνια ο Αμερικανός Τομ Χανς περνάει τα καλοκαίρια του στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αντίπαρο, ενώ έχει συνδράμει το ελληνικό κράτος με δωρεές σε περιπτώσεις μεγάλης ανάγκης.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Greek Reporter, «ο Τομ Χανκς είναι μεταξύ των πιστών της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας εδώ και πολλά χρόνια, από τότε που εντάχθηκε στην Εκκλησία όταν παντρεύτηκε τη σύζυγό του το 1988».
ν

ν

 


Translate this post