Ζεν, Αστρολογία και Ανοιξιάτικες Προβλέψεις

Κατηγορία ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ/ΖΕΝ

Από την Έλλη Άμποτ

 

«Δεν πρέπει να είναι δεμένος κανείς με τους κανόνες των άλλων, αλλά να δημιουργεί τους δικούς του. Αυτό το είδος της ζωής θέλει να ζήσουμε το Ζεν».

Δ.Τ. Σουζούκι


v

ΤΟ ΖΕΝ δίνει έμφαση στην απλότητα και στον φυσικό κόσμο. Πηγαίνει πέρα από την ικανοποίηση των αισθήσεων, στη διέγερση του νου και του αισθήματος προκειμένου να συνειδητοποιήσουμε την πραγματικότητα.
Παρ’ όλο που γεννήθηκε στην Ινδία και ολοκληρώθηκε στην Κίνα, η μεταφορά του Ζεν στην Ιαπωνία τον 13ο αιώνα ήταν αυτή που το έκανε διάσημο σε ολόκληρο τον κόσμο. Η καλλιτεχνική ευαισθησία που το διακρίνει έχει αφήσει τη σφραγίδα της στην ιαπωνική κουλτούρα έως σήμερα.
Το Ζεν τονίζει τη βιωματική σοφία με την επίτευξη της αιφνίδιας φώτισης. Ως εκ τούτου, υποβαθμίζει τη θεωρητική γνώση υπέρ της άμεσης υλοποίησης μέσω του διαλογισμού και της πρακτικής του νόμου του ντάρμα (αβλάβειας).
Η ιαπωνική λέξη Ζεν προέρχεται από την ιαπωνική προφορά της κινεζικής λέξης Τσαν (Chán), η οποία με τη σειρά της προέρχεται από τη σανσκριτική λέξη dhyana (ντυάνα) που σημαίνει «ουρανός», «διαλογισμός», «κατάσταση ανώτερης συνείδησης».
Η εμφάνιση του Τσαν (Ζεν), ως μια ξεχωριστή σχολή του Βουδισμού, εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Κίνα τον 6ο αιώνα. Από την Κίνα εξαπλώθηκε νότια έως το Βιετνάμ, και ανατολικά προς την Κορέα και την Ιαπωνία. Η καθιέρωση του Τσαν πιστώνεται στον Ινδό πρίγκιπα (μετέπειτα μοναχός) Μποντιντάρμα, ο οποίος ταξίδεψε στην Κίνα για να διδάξει μια «ειδική διδασκαλία εκτός γραφών, που δεν στηρίζεται σε λέξεις ή γράμματα».
v


ν

Η βασίλισσα Χιμίκο

Οι ιστορικές μαρτυρίες αναφέρουν μια βασίλισσα, την Χιμίκο (170-248), η οποία λέγεται ότι εισήγαγε την αστρολογία στη χώρα της. Η Χιμίκο κυβερνούσε τη φυλή που κατοικούσε στη νοτιοδυτική περιοχή των νησιών Χονσού και Κιούσου. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ζούσε σε ένα φρούριο στην κορυφή ενός λόφου και είχε στην υπηρεσία της 1.000 πολεμίστριες. Ο αδελφός της είχε αναλάβει τη διακυβέρνηση έξω από τα τείχη, σαν ένα είδος αντιβασιλιά.
Η Χιμίκο είχε διπλό ρόλο, ήταν βασίλισσα και παράλληλα σαμάνος με πρόσβαση στον κόσμο των πνευμάτων. Δεν αναφέρεται αν είχε θεϊκή καταγωγή, υπήρξε όμως ένα είδος θεϊκού αρχέτυπου. Αργότερα, οι αυτοκράτορες της Ιαπωνίας θεωρούνταν απευθείας απόγονοι της θεάς του Ήλιου, Αματεράσου, η οποία μαζί με τον αδελφό της είναι υπεύθυνοι για την δημιουργία της Ιαπωνίας. Η Βασίλισσα Χιμίκο είναι μια από τις πρώτες πνευματικές μορφές που έχουν καταγραφεί στην ιστορία της Ιαπωνίας.
Ακολουθούν προβλέψεις για Μάιο και Ιούνιο. Βρείτε το ζώδιό σας, σύμφωνα με την ημερομηνία γέννησής σας, και ανακαλύψτε τη Ζεν προσωπικότητά σας!

 

ΑΝΘΟΣ ΚΕΡΑΣΙΑΣ

(15 Φεβρουαρίου έως 20 Μαρτίου)
Προσωπικότητα: Το κεράσι συμβολίζει τη ζωή: έχετε πάθος για τη ζωή και μοιάζετε πάντα να εκπέμπετε ενέργεια. Οι άλλοι θαυμάζουν τον αυθορμητισμό, τη ζεστασιά και τον ενθουσιασμό σας.
Χρησμός: Να ακολουθείτε πάντα τους στόχους σας με δυναμισμό και αφοσίωση. Ο έρωτας είναι μια σημαντική κινητήρια δύναμη στη ζωή σας και φέρνει στην επιφάνεια τις ικανότητες και τα ταλέντα σας. Σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε δυσκολίες, μπορείτε να καταφύγετε στη βοήθεια των φίλων σας.
Προβλέψεις για την Άνοιξη: Ο ερωτικός σας τομέας είναι κενός από ενέργειες προς το παρόν, καθώς δεν υπάρχει κάποιος πλανήτης να τον επηρεάζει. Επωφεληθείτε από την ηρεμία της ελευθερία σας αντί να στενοχωρηθείτε από τη σκέψη της μοναξιάς σας!
Τα δυνατά σας σημεία: Είστε κοινωνικοί, διαθέτετε δυναμικό πνεύμα και μια άσβεστη επιθυμία να επιτύχετε. Διατηρήστε τη δυναμικότητά σας∙ θα σας πάει μακριά. Έχετε εμπιστοσύνη στον εαυτό σας.
Συμβουλή Ζεν: Μην ξεφεύγετε από το δρόμο σας για να ακολουθήσετε το δρόμο κάποιου άλλου. Κάτι τέτοιο θα σας έφερνε μεγάλη απογοήτευση.

 

ΗΛΙΟΣ

(21 Μαρτίου έως 29 Απριλίου)
Προσωπικότητα: Ο ήλιος είναι το πιο λαμπερό άστρο στον ουρανό! Είστε ιδεαλιστές και η σοφία και η ομορφιά είναι οι κινητήριες δυνάμεις σας. Πιστεύετε και πασχίζετε για τη δικαιοσύνη και γι’ αυτό θεωρείτε ότι αν όλοι έβαζαν λίγο παραπάνω τα δυνατά τους, τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα. Είστε αιώνια αισιόδοξοι.
Χρησμός: Ακολουθήστε το ένστικτό σας και μην το υποτιμάτε γιατί σας προσφέρει πάντα εξαιρετικές συμβουλές και σας οδηγεί στο σωστό μονοπάτι.
Προβλέψεις για την Άνοιξη: Με τον ερχομό της αισθάνεστε όλο και μεγαλύτερη ανάγκη να ασχοληθείτε με τον εαυτό σας. Τις υποχρεώσεις θα τις διαδεχτούν ευχάριστες στιγμές. Παρ’ όλα αυτά, βρείτε λίγο χρόνο στο πολυάσχολο πρόγραμμά σας για να επικεντρωθείτε στο στόχο που σας ενδιαφέρει. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να βάλετε μπροστά τα σχέδιά σας.
Τα δυνατά σας σημεία: Διαθέτετε μια φυσική ικανότητα να ελκύετε τους άλλους, κάτι που σας βοηθά να δημιουργείτε σχέσεις με τα άτομα που σας αρέσουν. Μην φοβηθείτε να κάνετε το πρώτο βήμα.
Συμβουλή Ζεν: Προσέξτε όταν είστε ερωτευμένοι να μην αφήνετε το πάθος να κυριαρχεί πάνω σας. Αν ερωτεύεστε χωρίς διάκριση, ο έρωτας θα σας καταστρέψει.

 

ΜΠΑΜΠΟΥ

(30 Απριλίου έως 4 Ιουνίου)
Προσωπικότητα: Ελαφρύ και ευέλικτο, το μπαμπού λικνίζεται σύμφωνα με τις διαταγές του ανέμου. Διαθέτετε σοφία και καλλιέργεια, καθώς και την ικανότητα να μοιράζεστε τις εμπειρίες και τη γνώση σας με τους άλλους. Αυτό είναι και το ισχυρότερο κίνητρο που έχετε στη ζωή.
Χρησμός: Δείξτε εμπιστοσύνη στη διαίσθησή σας, δεν θα σας απογοητεύσει.
Προβλέψεις για την Άνοιξη: Ήρθε η ώρα να απομακρυνθείτε λίγο από το προσκήνιο. Η Άνοιξη είναι εδώ, αλλά αυτό που πραγματικά χρειάζεστε είναι η χαλάρωση. Έχετε δουλέψει πολύ για να προωθήσετε τη δουλειά σας και αυτό σας έχει εξοντώσει. Ξεκουραστείτε και ανανεωθείτε.
Τα δυνατά σας σημεία: Διαθέτετε ακεραιότητα χαρακτήρα, επιμονή και δυναμισμό απέναντι στις προκλήσεις της ζωής.
Συμβουλή Ζεν: Μην πηγαίνετε ποτέ αντίθετα στο ρεύμα. Έτσι, θα λύσετε τα προβλήματά σας πιο εύκολα.

 

ΒΟΔΙ

(5 Ιουνίου έως 6 Ιουλίου)
Προσωπικότητα: Είστε πολυάσχολοι και συχνά δουλεύετε παραπάνω από όσο πρέπει! Είστε εργατικοί και κάνετε ό,τι χρειάζεται χωρίς να γκρινιάζετε. Αναλαμβάνετε τις ευθύνες που σας αναλογούν και φροντίζετε να ολοκληρώνετε πάντα μια δουλειά.
Χρησμός: Επιδιώξτε να δημιουργήσετε οικογένεια γιατί κάτι τέτοιο θα σας χαρίσει μεγάλη ευτυχία.
Προβλέψεις για την Άνοιξη: Αν εδώ και καιρό θέλατε να ξεκινήσετε ένα νέο πρότζεκτ, τώρα ήρθε η ώρα να το επιχειρήσετε. Τα καλά νέα, σχετικά με αυτή την εξόρμηση, είναι ότι συνδυάζει την προσφορά προς την κοινότητα με τις πεποιθήσεις σας. Ξεκινήστε το, το συντομότερο δυνατόν. Το καλοκαίρι ανακαλύπτετε έναν νέο εαυτό, που σας γεμίζει με αισιοδοξία και δημιουργικότητα.
Τα δυνατά σας σημεία: Είστε ρεαλιστές και μπορείτε να δεχτείτε τα πράγματα όπως είναι, χωρίς να τρέφετε ψευδαισθήσεις. Το χιούμορ και η δύναμη της πειθούς είναι τα δυνατά σημεία σας.
Συμβουλή Ζεν: Πιστέψτε στα όνειρά σας, όσο τρελά κι αν είναι. Από όλα τα ζώδια, το δικό σας είναι το πιο ικανό για να τα πραγματοποιήσει.

 

ΛΩΤΟΣ

(7 Ιουλίου έως 1 Αυγούστου)
Προσωπικότητα: Η γλυκιά, ονειρική και συναισθηματική φύση σας δείχνει συμπάθεια και κατανοεί αμέσως τα προβλήματα των άλλων. Είστε επίσης ενθουσιώδεις, θετικοί και χαίρεστε τη ζωή, τον έρωτα και τα παιδιά.
Χρησμός: Μην διστάζετε να κοιτάζετε ψηλά. Το μέλλον κρύβει τα καλύτερα και εσείς είστε κατακτητές.
Προβλέψεις για την Άνοιξη: Την περίοδο που προηγήθηκε, έλειψε από τη ζωή σας το αλατοπίπερο. Πριν όμως ξαναμπείτε στο χάος, προσπαθήστε να διοχετεύσετε την ενέργειά σας προς μια δραστηριότητα με πιο υψηλά κίνητρα και ιδανικά, σαν να κάνατε γιόγκα ή διαλογισμό.
Τα δυνατά σας σημεία: Ξεχειλίζετε από ενθουσιασμό και αυτοπεποίθηση. Δεν διστάζετε να πάρετε πρωτοβουλίες για να βελτιώσετε τη ζωή σας.
Συμβουλή Ζεν: Μην φοβάστε το πάθος. Μάθετε να αγαπάτε χωρίς όρια.

 

ΓΙΑΠΩΝΕΖΙΚΗ ΓΕΦΥΡΑ

(2 έως 27 Αυγούστου)
Προσωπικότητα: Ο προορισμός σας στη ζωή είναι να γεφυρώσετε το χάσμα ανάμεσα σε δύο κόσμους και να βοηθήσετε τους άλλους να περάσουν από τη γέφυρα αυτή. Ελκύεστε από το παράξενο και το ασυνήθιστο, τη λογοτεχνία, το θέατρο και τη μουσική. Είστε καλλιτεχνικές και γενναίες φύσεις.
Χρησμός: Ποτέ μην αφήνετε κάτι στα μισά. Συνεχίστε να αγωνίζεστε μέχρι να αποδώσουν οι προσπάθειές σας και να βγείτε νικηφόροι. Μην γίνεστε ανυπόμονοι, ο χρόνος είναι με το μέρος σας.
Προβλέψεις για την Άνοιξη: Ζητάτε έναν καινούριο έρωτα, αλλά μην κάνετε το λάθος και τα ξαναφτιάξετε με τον/την πρώην σας – οι φίλοι σας θα σας κατακρίνουν. Και αυτή τη φορά, έχουν δίκιο. Η ανακύκλωση των ίδιων παλαιών συναισθημάτων είναι κακή ιδέα ‒ ακόμα κι αν ο έρωτας προμηνύεται καυτός.
Τα δυνατά σας σημεία: Η θωράκιση και η αισιοδοξία σας επιτρέπουν να πετύχετε τα καλύτερα αποτελέσματα τόσο στην ερωτική, όσο και την επαγγελματική ζωή. Προχωρήσετε άφοβα.
Συμβουλή Ζεν: Ζήστε και σχεδιάστε τη ζωή σας σαν να ήσασταν αθάνατοι!

 

ΒΟΤΣΑΛΟ ΤΟΥ ΚΗΠΟΥ

(28 Αυγούστου έως 10 Οκτωβρίου)
Προσωπικότητα: Περίεργοι, εξωστρεφείς, με καθαρή ματιά και γεμάτοι από γοητεία και καλοσύνη γνωρίζετε πολύ καλά πώς να γοητεύετε τους πάντες.
Χρησμός: Βάλτε τα δυνατά σας και μην χάνετε την ψυχραιμία σας, επειδή δεν μπορείτε να γίνετε τέλειοι. Έχετε υπόψη σας ότι η τελειότητα δεν ανήκει σ’ αυτό τον κόσμο.
Προβλέψεις για την Άνοιξη: Μετά από τις μεγάλες δόσεις ατυχίας, που βιώσατε στον έρωτα το προηγούμενο διάστημα, επιτέλους γνωρίζετε ένα αξιόλογο άτομο. Παρ’ όλα αυτά, τα πράσινα μάτια της ζήλειας, μπορεί να πέσουν πάνω σας! Μην σκάτε, όμως. Μπορείτε να τα βρείτε με το νέο σας αμόρε, κάνοντας μια εκ βαθέων συζήτηση μεταξύ σας και βάζοντας κάποια όρια.
Τα δυνατά σας σημεία: Θα μπορέσετε να ξεπεράσετε ένα συναισθηματικό μπλοκάρισμα χάρη σε μια περίοδο ενδοσκόπησης απ’ την οποία θα περάσετε. Εντοπίστε την πηγή της ενέργειάς σας – δεν είναι άλλη από εσάς τους ίδιους.
Συμβουλή Ζεν: Μην αποδυναμώνεστε πηγαίνοντας προς χίλιες δυο κατευθύνσεις. Απλά αναζητήστε την αρμονία και την ευτυχία.

 

ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ

(11 Οκτωβρίου έως 18 Νοεμβρίου)
Προσωπικότητα: Είστε σίγουροι για τα ταλέντα σας και ανοίγετε το δρόμο στη ζωή σας ήρεμα και μεθοδικά. Η ζωή σας έχει ήδη αλλάξει πορεία αρκετές φορές, αλλά αυτό δεν σας αποθαρρύνει ούτε στο ελάχιστο. Πιστεύετε ότι η ζωή είναι περιπέτεια.
Χρησμός: Μην πιέζετε τα πράγματα. Περνάτε από μια περίοδο κατά την οποία η ζωή σας επιστρέφει ό,τι χάσατε πριν από μερικά χρόνια σε συναισθηματικό, οικογενειακό και επαγγελματικό επίπεδο.
Προβλέψεις για την Άνοιξη: Όλα έχουν να κάνουν με το χώρο εργασίας: ήρθε η ώρα να υπερασπιστείτε τους συναδέλφους σας. Έχετε μια αντικειμενική ματιά όσον αφορά το χώρο εργασίας και γνωρίζετε ακριβώς ποιες αλλαγές πρέπει να γίνουν, για να βελτιωθούν τα πράγματα. Το να γίνετε η φωνή των άλλων, θα σας οδηγήσει σε ένα ακόμη μεγαλύτερο έργο. Τι θα λέγατε για ένα πολιτικό αξίωμα;
Τα δυνατά σας σημεία: Ξέρετε πώς να βάζετε προτεραιότητες και να πηγαίνετε κατευθείαν στο σημαντικό. Αυτό σημαίνει ότι έχετε εξασφαλισμένες τη θέρμη για τη ζωή και την εσωτερική αρμονία.
Συμβουλή Ζεν: Ακούστε τις ανάγκες σας, το σώμα και τα συναισθήματά σας. Αυτά θα σας καθοδηγήσουν προς ένα υψηλότερο σημείο.

 

ΑΥΤΟΚΡΑΤΕΙΡΑ

(19 Νοεμβρίου έως 26 Δεκεμβρίου)
Προσωπικότητα: Γνωρίζετε τι θέλετε και είστε διατεθειμένοι να αγωνιστείτε για τις ιδέες σας. Είναι πιθανό να χρειάζεστε ένα συνεργάτη που να σας βοηθά να αναλαμβάνετε μεγάλα έργα για τα οποία όμως θα αποτελείτε εσείς οι ίδιοι την έμπνευση.
Χρησμός: Μεταδώστε την ενέργεια που σας χαρακτηρίζει στους άλλους και θα έχετε όλες τις χαρές του κόσμου.
Προβλέψεις για την Άνοιξη: Σας διακατέχουν αισθήματα αμφιβολίας; Είναι κάτι φυσικό σε μια εκκολαπτόμενη σχέση. Μην αφήσετε το φόβο της δέσμευσης που μπορεί να βιώνετε να σταθεί εμπόδιο στο δρόμο σας. Ήρθε η ώρα να αποχαιρετίσετε παλιές συνήθειες και να επιτρέψετε στον εαυτό σας να απολαύσει αυτό που σας προσφέρει το μέλλον.
Τα δυνατά σας σημεία: Διαθέτετε κατανόηση και τη μοναδική ικανότητα είτε να ξαναπιάνετε τα πράγματα από εκεί που τα αφήσατε είτε να γυρίζετε σελίδα, αφήνοντας το παρελθόν πίσω σας. Τα στοιχεία αυτά θα σας βοηθήσουν να σημειώσετε μεγάλες προόδους μέσα στους επόμενους μήνες.
Συμβουλή Ζεν: Επιδιώξτε την επαφή με τα παιδιά, ο αυθορμητισμός τους θα σας ωφελήσει.

 

ΣΕΛΗΝΗ

(27 Δεκεμβρίου έως 18 Ιανουαρίου)
Προσωπικότητα: Μυστηριώδεις, μυστικοπαθείς και προκλητικά ήρεμοι, αιχμαλωτίζετε τους άλλους με τους τρόπους σας.
Χρησμός: Τίποτα δεν μπορεί να σας σταματήσει και τίποτα δεν μπορεί να σας φέρει προ απροόπτου. Προχωρήστε άφοβα.
Προβλέψεις για την Άνοιξη: Τα πράγματα γίνονται πιο διαυγή όσον αφορά τον έρωτα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα ερωτευτείτε ξανά. Σημαίνει ότι δεν θα ζείτε πλέον σε ένα κλίμα ψευδαίσθησης. Θα ξέρετε πώς να επιλέξετε αυτόν ή αυτήν που σας ταιριάζει και που θα ανταποκριθεί πλήρως στην γεμάτη ζεστασιά αγάπη σας.
Τα δυνατά σας σημεία: Μπορείτε να αναγνωρίσετε τα σημάδια που σας οδηγούν σε θετικές αλλαγές. Είστε επίσης πρόθυμοι να ακολουθήσετε τις καλές συμβουλές των φίλων.
Συμβουλή Ζεν: Προσέχετε τον εαυτό σας όπως πρέπει. Μην τον παραμελείτε και μην τον υποτιμάτε. Η Σελήνη σας προστατεύει με κάθε νέο της ξεκίνημα και κατά της διάρκεια του τελευταίου τετάρτου της.

 

ΙΕΡΗ ΧΕΛΩΝΑ

(19 Ιανουαρίου έως 14 Φεβρουαρίου)
Προσωπικότητα: Δίνετε την εικόνα σοφού, μετρημένου και ήρεμου ατόμου, αλλά στην πραγματικότητα κρύβετε μια φλογερή, ελεύθερη φύση που μάχεται για τις αξίες της.
Χρησμός: Μην διστάζετε να εκφράζετε την άποψή σας. Η σιωπή δεν πρέπει να έχει θέση στη ζωή σας.
Προβλέψεις για την Άνοιξη: Ο ήλιος που βρίσκεται σε καλή θέση στον τομέα των ζευγαριών θα σας κάνει να ζήσετε μια περίοδο που θα είναι εύκολη και ευχάριστη όσον αφορά τα ερωτικά. Αυτή η Άνοιξη θα είναι η αφετηρία μιας νέας περιόδου που θα είναι πολύ ευεργετική για τις σχέσεις σας έως την αρχή του καλοκαιριού.
Τα δυνατά σας σημεία: Η καρδιά και η ψυχή σας συνοδεύουν σε ό,τι κάνετε. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να αναλάβετε μια δουλειά που σημαίνει πολλά για εσάς.
Συμβουλή Ζεν: Υπερασπιστείτε τα πιστεύω σας. Ο χρόνος βρίσκεται πάντα με το μέρος σας, γι’ αυτό σκεφτείτε καλά και στοχεύστε προσεχτικά στο στόχο σας.

ν

© 2020 Youmagazine.gr

 


Translate this post