Αυξήθηκαν οι αναφορές για φαντάσματα και στοιχειωμένα σπίτια (vid)

Κατηγορία ΘΕΜΑΤΑ, Παραφυσικό

ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΟ

Posted by Youmagazine Staff

 

Στο διάστημα της πανδημίας, τα παραφυσικά φαινόμενα σχεδόν διπλασιάστηκαν σε όλο τον κόσμο, αναφέρουν οι ψυχικοί ερευνητές.

Μήπως παρατηρήσατε κάτι ασυνήθιστο στο σπίτι σας τον τελευταίο καιρό; Image: Supplied

ν

ΑΝΑΜΕΣΑ στα δεκάδες παράξενα ή απρόβλεπτα φαινόμενα που δημιούργησε η επιδημία του κορονοϊού ήταν και η έξαρση των ψυχικών ή παραφυσικών φαινομένων. Άλλωστε θα ήταν περίεργο να μην συμβεί κάτι τέτοιο. Ολόκληρα κράτη, κυβερνήσεις, οργανισμοί, επιχειρήσεις και κοινωνίες υπέστησαν μια πρωτοφανή ταραχή, ενώ καταλυτική ήταν η επίδραση της πανδημίας σε όλα όσα θεωρούσαμε έως τώρα δεδομένα.  

Όπως ανέφερε στο National Geographic ο Πάτρικ Μακναμάρα, αναπληρωτής καθηγητής νευρολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βοστώνης, η πανδημία έφερε στους ανθρώπους ζωντανά, ασυνήθιστα όνειρα, κάποια από τα οποία είχαν τεράστια επίδραση στους ονειρευόμενους.

Εκτός των ονείρων, ο παρατεταμένος εγκλεισμός στο σπίτι έκανε πολλούς ανθρώπους να γίνουν μάρτυρες παραφυσικής δραστηριότητας, που σε άλλες περιπτώσεις δεν θα την παρατηρούσαν.

Όπως αποκαλύπτει ο John E.L. Tenney, παραφυσικός ερευνητής και παρουσιαστής της τηλεοπτικής σειράς Ghost Stalkers, οι αναφορές παραφυσικών φαινομένων αυξήθηκαν κατά την περίοδο της πανδημίας.
ν

Αριστερά ο ψυχικός ερευνητής John E.L. Tenney και δεξιά ο πρωταγωνιστής της τηλεοπτικής σειράς Ghost Stalkers, Τσαντ Λίντμπεργκ. Πηγή: Sidewalks Entertainment
ν

Μιλώντας πρόσφατα στους New York Times, ο Tenney σημείωσε ότι, ενώ το 2019 λάμβανε συνήθως δύο έως πέντε ειδοποιήσεις το μήνα για φαντάσματα και στοιχειωμένα σπίτια, τώρα οι κλήσεις των ανθρώπων που ζητούσαν βοήθεια ήταν σχεδόν διπλάσιες σε αριθμό.

«Φαίνεται ότι έχει να κάνει με τα αυξημένα επίπεδα άγχους, που οξύνουν τις αισθήσεις μας και μας οδηγούν σε μια υπερ-επαγρύπνηση. Τότε παρατηρούμε ήχους και πράγματα που άλλες φορές δεν τα παρατηρούμε είτε επειδή λείπουμε στη δουλειά μας είτε επειδή είμαστε απασχολημένοι με κάτι άλλο».

«Για να αντιληφθείς ένα παραφυσικό συμβάν πρέπει να καλύψεις τη μισή απόσταση προς το μέρος του. Την άλλη μισή θα την κάνει το φαινόμενο ή μάλλον η οντότητα που προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί σου από την άλλη πλευρά της ύπαρξης», είπε ο Tenney μιλώντας στο CBC Radio’s As It Happens.

«Την περίοδο αυτή οι περισσότεροι από εμάς ήμασταν “ανοιχτοί” προς την άλλη πλευρά. Ήταν σαν να είχε ανοίξει μια ψυχική πόρτα. Υπήρξε αύξηση φαντασμάτων, γιατί ήμασταν σε αυξημένη συνειδησιακή κατάσταση λόγω του εγκλεισμού».

«Παραφυσικά φαινόμενα συμβαίνουν διαρκώς. Συνήθως όμως δεν είμαστε εκεί για να τα δούμε, ή το μυαλό μας είναι απασχολημένο με διάφορα άλλα ζητήματα».

Στο βίντεο που ακολουθεί, η τραγουδοποιός Πόλα Αμπντούλ αναφέρεται στην παραφυσική δραστηριότητα που βίωσε η ίδια.
v

Paula Abdul Has Experienced Paranormal Activity Her Whole Life | Celebrity Ghost Stories (S1) | A&E
v

v

 


Translate this post