Ο Κόντε προειδοποιεί για διάλυση της Ευρώπης

Κατηγορία Ευρώπη

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζουζέπε Κόντε, προειδοποιεί για διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξαιτίας της κρίσης που προκάλεσε ο κοροναϊός.

ν

«Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ δεν θα έχει κανένα όφελος εάν η Ευρώπη βυθιστεί στην ύφεση. Όλες οι χώρες θα υποστούν τις συνέπειες. Καμία χώρα δεν θα κερδίσει από την αδυναμία της Ευρώπης και έχουμε την μεγαλύτερη αδυναμία από την εποχή του πολέμου.  Οι οικονομίες μας βρίσκονται ενώπιον μια σκληρής δοκιμασίας», είπε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στην Bild o Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε

Ο Κόντε ζήτησε επίσης την χαλάρωση των κανόνων δημοσιονομικής πολιτικής στην Ευρωπαϊκή Ένωση: «Πρέπει να αναπτύξουμε χρηματοπιστωτικά εργαλεία και να αποκτήσουμε ικανότητες αντίδρασης. Δεν ζητάμε από την Γερμανία και την Ολλανδία να υποχρεωθούν να πληρώσουν τα χρέη μας. Ζητάμε την χαλάρωση των δημοσιονομικών κανόνων. Διαφορετικά θα πρέπει να ξεγράψουμε την Ευρώπη και ο καθένας θα κάνει αυτό που νομίζει σωστό. Μια ταχεία ανάκαμψη είναι θετική για όλους», πρόσθεσε.

«Δεν επιτρέπεται να πούμε στο τέλος  η εγχείριση πέτυχε  αλλά ο ασθενής απεβίωσε.  Η Γερμανία και η Ιταλία πρέπει να αλληλοβοηθηθούν. Όλοι οι λαοί της Ευρώπης πρέπει να αλληλοβοηθούνται. Ευρώπη δεν σημαίνει μόνο οικονομία, στην Ευρώπη ανήκει και η αξιοπρέπεια του ανθρώπου. Πρέπει να πάμε στη μάχη όλοι μαζί», τόνισε.
ν

ΣΧΟΛΙΟ

Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες, ιδιαίτερα οι πολιτικοί ηγέτες του Νότου, εθελοτυφλούν, συνεχίζοντας να μιλούν για «ενότητα» των Ευρωπαίων, τη στιγμή που με την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση έχει γίνει ολοφάνερο ότι η ΕΕ είναι στην πραγματικότητα μια ομάδα χωρών υποταγμένων στη Γερμανία.

Η Γερμανία δεν είναι διατεθειμένη να βοηθήσει οικονομικά τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, για τον απλούστατο λόγο ότι έτσι θα ισχυροποιηθούν. Αντίθετα, τις θέλει ασθενείς και οικονομικά εξαρτημένες και υποταγμένες από τον γερμανικό αετό.

Η σημερινή Γερμανία είναι ακριβώς ίδια με τη Γερμανία του Χίτλερ. Απλώς για τους κατακτητικούς σκοπούς της χρησιμοποιεί άλλα μέσα και όχι πυροβόλα όπλα.

Η τακτική της Γερμανίας να πετάει ψίχουλα στις ασθενέστερες χώρες και αυτές να της γλύφουν το χέρι, μπορεί να περνάει σε χώρες ζητιάνες, όπως π.χ. η Ελλάδα, αλλά προσβάλλει την αξιοπρέπεια μεγάλων χωρών όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Γαλλία, οι οποίες σύντομα θα θελήσουν να αποτινάξουν το γερμανικό ζυγό και να γίνουν και αυτές ανεξάρτητες.
ν

 


Translate this post