Θετικός στον κοροναϊό και ο Μπόρις Τζόνσον (vid)

Κατηγορία NEWS, Πρόσωπα, Κορονοϊός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ  | Ενημ. 10:55

Posted by Youmagazine Staff

 

Ο Βρετανός πρωθυπουργός και δύο στελέχη της κυβέρνησής του βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό, παραβιάζοντας οι ίδιοι τα μέτρα προστασίας που είχαν ανακοινώσει.

Εμφανώς καταβεβλημένος, ο Μπόρις Τζόνσον απευθύνεται στον βρετανικό λαό. Πηγή: Twitter

ν

ΜΕΤΑ ΤΟΝ πρίγκιπα Κάρολο του βρετανικού θρόνου, θετικός στον κοροναϊό SARS-CoV-2 βρέθηκε και ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, μαζί με δύο στελέχη της κυβέρνησής του, τον υπουργό Υγείας (!) Ματ Χάνκοκ και τον ιατρικό διευθυντή (Chief Medical Officer) για τον κοροναϊό καθηγητή Κρις Γουέιτι!

Και οι τρεις εμφάνισαν τα συμπτώματα της ασθένειας την Πέμπτη, αφού προηγουμένως είχαν παραβιάσει τη δική τους συμβουλή να τηρούν ο ένας από τον άλλον απόσταση ασφαλείας 2 μέτρων.

Ο καθηγητής Γουέιτι μπήκε σε καραντίνα στο σπίτι του για επτά ημέρες, παρουσιάζοντας συμπτώματα παρόμοια με αυτά του κοροναϊού την Πέμπτη το βράδυ.

Νωρίτερα εκείνη τη μέρα, ο Μπόρις Τζόνσον παραπονέθηκε για αδιαθεσία, αλλά δεν είναι γνωστό αν ο καθηγητής Γουέιτι τον εξέτασε χωρίς προστατευτική στολή και μάσκα, οπότε κόλλησε τον ιό.
ν

Ο Μπόρις Τζόνσον με τον υπουργό Υγείας Χάνκοκ και τον καθηγητή Γουέιτι δεν τήρησαν την απόσταση ασφαλείας μεταξύ τους, με αποτέλεσμα να προσβληθούν από την ασθένεια Covid-19, παρ’ όλο που πριν λίγη ώρα είχαν εμφανιστεί στην τηλεόραση συμβουλεύοντας τους Βρετανούς για τα προστατευτικά μέτρα που πρέπει να παίρνουν. Image: Daily Mail. Πηγή: Supplied
ν

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ είπε ότι είναι απίθανο να κόλλησε τον ιό ο καθηγητής από τον Τζόνσον, καθώς τα πρώτα συμπτώματα συνήθως χρειάζονται αρκετές ημέρες για να εμφανιστούν.

Ο Τζόνσον απομονώθηκε στο υπνοδωμάτιό του στην πρωθυπουργική κατοικία.
ν


ν

Ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ βρέθηκε επίσης θετικός στον κοροναϊό, όπως επίσης και πολλοί υπάλληλοι του υπουργείου.

Η εικόνα αυτή έχει δημιουργήσει εύλογες ανησυχίες για την δυνατότητα διακυβέρνησης του κράτους, καθώς μεμιάς ο πρωθυπουργός και πολλά κυβερνητικά στελέχη τέθηκαν εκτός μάχης από τον κοροναϊό που εξαπλώνεται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Βρετανία έχει αυτή τη στιγμή 14.590 κρούσματα και 760 θανάτους.

Σε παγκόσμιο επίπεδο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 600.000 και οι νεκροί τους 27.000, ενώ έχουν θεραπευθεί πάω από 133.000 άτομα.

Η συχνότητα των θανάτων στη Βρετανία είναι ένας θάνατος κάθε 8 λεπτά. Αντίστοιχα στη Νέα Υόρκη είναι ένας θάνατος κάθε 17 λεπτά, στην Ισπανία ένας θάνατος κάθε 16 λεπτά, στο Ιράν ένας θάνατος κάθε 10 λεπτά και στην Ιταλία ένας θάνατος κάθε 2 λεπτά.

ν

UK PM Boris Johnson tests positive for coronavirus | BBC
v


v

 


Translate this post