Τραγικές εικόνες στην Ιταλία από τον κοροναϊό (vid)

Κατηγορία NEWS, Κορονοϊός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ένα άνδρας έπεσε νεκρός σε δρόμο της Ρώμης από την επιδημία του κοροναϊού, την ώρα που περίμενε σε μια στάση λεωφορείου.

Τραγικές σκηνές εκτυλίσσονται στην Ιταλία εξαιτίας της επιδημίας Covid-19 που έχει χτυπήσει ανεπανόρθωτα τη χώρα. Image: Marco Di Lauro. Πηγή: Supplied

ν

ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ που ακολουθούν αποτυπώνουν την έξαρση της επιδημίας Covid-19 στη γειτονική χώρα, όπου ο θάνατος φαίνεται να περπατά στους δρόμους και να παίρνει μαζί του όποιον συναντά.

Φαινόταν αδιανόητο, όμως η Ιταλία έχει ξεπεράσει κατά πολύ σε νεκρούς την Κίνα (6.077 νεκροί στην Ιταλία, έναντι 3.277 στην Κίνα), ενώ τα κρούσματα συνεχώς αυξάνονται. Έχουν σημειωθεί 63.927 κρούσματα έναντι 81.171 στην Κίνα.

Η χώρα το τελευταίο 24ωρο ανέφερε 462 νέους θανάτους.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, τα κρούσματα ανέρχονται σε 379.080 με 16.524 θανάτους. Κάπου 102.000 έχουν αναρρώσει από την ασθένεια, εκτιμάται όμως ότι σε όλες τις χώρες υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες μη ανιχνεύσιμων κρουσμάτων.
ν

ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Στην Ελλάδα εμφανίστηκαν 71 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 695, ο πραγματικός αριθμός όμως είναι μεταξύ 8.000 και 10.000 σύμφωνα με τον επικεφαλής του υπουργείου Υγείας στην ενημέρωση για τον κοροναϊό Σωτήρη Τσιόδρα.

Ο ιός SARS-CoV-2 έχει εντοπιστεί σε τουλάχιστον 28 περιοχές της επικράτειας, ενώ το επίκεντρο παραμένει στην Αθήνα.

Τα 200 κρούσματα καταγράφηκαν από την περασμένη Παρασκευή μέχρι χθες. Ειδικότερα, 114 άτομα νοσηλεύονται και 35 χρειάστηκε να διασωληνωθούν. Έχουν πεθάνει 17 άτομα, ενώ 29 έχουν αποθεραπευθεί.

Σύμφωνα πάντως με τον κ. Τσιόδρα, τα δύσκολα ξεπεράστηκαν και η κατάσταση βαδίζει προς μια ομαλοποίηση.
ν

ΠΕΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΡΩΜΗ

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν αποτυπώνουν τον εφιάλτη του κοροναϊού στην Ιταλία, όπου οι νεκροί έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Οι φωτογραφίες, της οποίες τράβηξε ο Marco Di Lauro την Κυριακή 22 Μαρτίου, δείχνουν έναν άνδρα με προστατευτική μάσκα να καταρρέει σε μια στάση της Ρώμης, την ώρα που περίμενε να περάσει το λεωφορείο.
ν


Image: Marco Di Lauro. Πηγή: Supplied

Ειδοποιήθηκε η υπηρεσία των ασθενοφόρων και τελικά ο άνδρας τοποθετείται πάνω σε ένα φορείο.
ν

Image: Marco Di Lauro. Πηγή: Supplied

Στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Κυριολεκτικά ο θάνατος περπατά στους δρόμους της Ιταλίας και θερίζει όποιον βρει μπροστά του.
ν

Image: Marco Di Lauro. Πηγή: Supplied
v

Italy coronavirus death toll rises by 793 to 4,825 | Al Jazeera
ν

ν

1,7 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ο ιός έχει εξαπλωθεί σε 175 χώρες, αναγκάζοντας 1,7 δισ. ανθρώπους να μπουν σε καραντίνα, είτε εθελοντικά είτε κατόπιν κυβερνητικής εντολής.
ν

ν

ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΚΟΥΒΑ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑ

Στο μεταξύ η Κούβα απέστειλε στην Ιταλία γιατρούς που διαθέτουν εμπειρία από την καταπολέμηση της επιδημίας Έμπολα στην Αφρική. Ιατρική βοήθεια δέχτηκε η Ιταλία και από την Ρωσία.

Συγκεκριμένα, η Κούβα απέστειλε ομάδα 52 γιατρών και νοσηλευτών, για να βοηθήσουν την χώρα αυτή που πλήττεται βαρύτατα από την επιδημία Covid-19 στην καταπολέμησή της.

Προορισμός της ομάδας αυτής, η οποία έφτασε χθες Σάββατο στην Ιταλία, είναι η περιοχή της Λομβαρδίας, η οποία είναι αυτή που πλήττεται περισσότερο από την επιδημία του νέου κοροναϊού. Σε έναν μήνα τουλάχιστον 6.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον SARS-CoV-2 στην Ιταλία.

Από την πλευρά του ο ρωσικός στρατός θα αρχίσει να αποστέλλει ιατρική βοήθεια στην Ιταλία προκειμένου να βοηθήσει στην καταπολέμηση της επιδημίας του νέου κοροναϊού, έπειτα από εντολή που έλαβε από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
ν

Coronavirus in Italy: Cuba, China and Russia send send medical aid | DW News
ν

ν

 


Translate this post