Κοροναϊός στην Ελλάδα: Δέκα οι νεκροί, σχεδόν 500 τα κρούσματα (vid)

Κατηγορία Κορονοϊός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Μια 93χρονη γυναίκα από την Ηλεία είναι το δέκατο θύμα του κοροναϊού. Είχε επαφή με τους εκδρομείς στους Αγίους Τόπους.

ν

ΑΠΕΒΙΩΣΕ γυναίκα 93 ετών που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο του Ρίου ως επιβεβαιωμένο κρούσμα κοροναϊού, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών από επιπλοκές του κοροναϊού στους 10.

Προερχόταν από την Ηλεία και είχε επαφή με τους εκδρομείς στους Αγίους Τόπους.

Σύμφωνα με τον Σωτήρη Τσιόδρα, σε 495 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα.
ν

«ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ»

«Δεν είναι διακοπές». Με αυτή τη φράση ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κοροναϊό Σωτήρης Τσιόδρας τα είπε όλα. «Είναι συμπεριφορές που υποβαθμίζουν όλη την προσπάθεια που γίνεται και αυξάνουν τον κίνδυνο μετάδοσης και διασποράς της νόσου στις μικρές τοπικές κοινωνίες».

Ο κ. Τσιόδρας παρακάλεσε όσους ήδη βρίσκονται στην επαρχία και στα  νησιά να μην έρθουν σε επαφή με κάποιον που θα μπορούσε δυνητικά να νοσήσει και να κινδυνεύσει από τον νέο κοροναϊό. Χαρακτηριστικά ανέφερε το παράδειγμα της Ρόδου, όπου η μόνη επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος της νόσου ήταν επισκέπτης από την Αθήνα.
ν


ν

Την Παρασκευή κατέληξαν άλλοι τρεις ασθενείς. Πρόκειται για άνδρες μεγάλης ηλικίας με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Οι δύο κατέληξαν σε νοσοκομεία της Αθήνας και ο άλλος σε νοσοκομείο της Κοζάνης.

Παράλληλα υπάρχουν 31 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, που ανεβάζουν τον αριθμό των κρουσμάτων συνολικά στα 495.

Σε 84 από αυτά η πηγή μετάδοσης είναι απροσδιόριστη, 90 ασθενείς νοσηλεύονται από τους οποίους 20 είναι διασωληνωμένοι. Ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων είναι τα 72 έτη.

Ο κ. Τσιόδρας  επανέλαβε ότι το κύριο μήνυμα είναι «μένω στο σπίτι».

Όσον αφορά τις προβλέψεις για την πορεία της επιδημίας, ο κ Τσιόδρας διευκρίνισε ότι «η πρόβλεψή μας παραμένει σταθερή για την πορεία της νόσου στην πατρίδα μας. Το αν αυτό αλλάξει εξαρτάται από την ακρίβεια με την οποία θα εφαρμόσουμε τα μέτρα του αυτοπεριορισμού».

Εξήγησε ότι σε δύο εβδομάδες θα έχουμε ακριβή εικόνα της κατάστασης και είπε ότι δύο παραμένουν οι στόχοι του σχεδιασμού, να μην νοσήσουν οι ομάδες υψηλού κινδύνου και να μην νοσήσουμε όλοι μαζί.
ν

ΕΩΣ ΤΙΣ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση του υπουργείου Παιδείας, με Κοινή Υπουργική Απόφαση που αναμένεται να δημοσιευθεί το Σάββατο, το υπουργείο Παιδείας θα παρατείνει την παράταση της απαγόρευσης λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών, καθώς και την αναστολή όλων των εκπαιδευτικών εκδρομών εσωτερικού και εξωτερικού, έως και τις 10 Απριλίου 2020, για προληπτικούς λόγους, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κοροναϊού Covid-19.
ν

Ελλάδα – Covid-19: Δέκα νεκροί – 495 επιβεβαιωμένα κρούσματα | Euronews
ν

ν

 


Translate this post