Μυστηριώδης στόλος drones πάνω από τις κεντρικές ΗΠΑ

Κατηγορία Σύγχρονα Μυστήρια

ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ύστερα από τρεις μήνες, εξακολουθεί και παραμένει άγνωστο σε ποιον ανήκε ο στόλος των drones που κατέκλυσαν το Κολοράντο και τη Νεμπράσκα.

Ποιος ή τι χειριζόταν τα μυστηριώδη drones; Image: Supplied

ν

ΣΤΑ τέλη του Δεκεμβρίου 2019, υπήρξαν πολυάριθμες αναφορές κατοίκων στις κομητείες Φίλιπς και Γιούμα του Κολοράντο, για έναν στόλο άγνωστων μη επανδρωμένων αεροσκαφών που πετούσαν στον ουρανό μεταξύ 19:00 και 22:00 το βράδυ.

Σήμερα, τρεις μήνες μετά, καμία από τις στρατιωτικές υπηρεσίες των ΗΠΑ δεν είναι σε θέση να ρίξει φως στο μυστήριο.

Τα μη επανδρωμένα οχήματα εξακολουθούν να προκαλούν ανησυχία στους κατοίκους και τις αρχές, πυροδοτώντας θεωρίες συνωμοσίας, καθώς κανείς δεν είναι σε θέση να εξηγήσει ποιος χειριζόταν τα άγνωστα αεροσκάφη ή γιατί.

Τις επόμενες μέρες, άρχισαν να καταφθάνουν αναφορές από κατοίκους στη γειτονική Νεμπράσκα που είχαν υπάρξει μάρτυρες ενός ανάλογου φαινομένου «εισβολής» με δεκάδες drones.

Όλα αυτά ίσως να περνούσαν απαρατήρητα και κανείς να μην έδινε σημασία, αν στην περιοχή δεν υπήρχε η αεροπορική βάση F. E. Warren με συστοιχίες πυραύλων Μινιούτμαν (Minuteman).

Το LGM-30 Minuteman είναι το μοναδικό αμερικανικό χερσαίο βαλλιστικό σύστημα διηπειρωτικών πυραύλων (ICBM) που βρίσκεται σήμερα σε υπηρεσία στο έδαφος των ΗΠΑ και ανήκει στην Air Force Global Strike Command που αποτελεί μέρος της Στρατηγικής Διοίκησης των Ηνωμένων Πολιτειών. Πρόκειται για πυραύλους που μπορούν να χτυπήσουν οποτεδήποτε οποιοδήποτε σημείο της Γης.

Η έκδοση LGM-30G Minuteman III, αποτελεί το τρίτο σκέλος της αμερικανικής πυρηνικής τριάδας, μαζί με τον βαλλιστικό πύραυλο UGM-133A Trident II που εκτοξεύεται από υποβρύχια, και τα πυρηνικά όπλα που μεταφέρουν στρατηγικά βομβαρδιστικά μεγάλης εμβέλειας, όπως το B-52 της Boeing.
ν

Οι βαλιστικοί πύραυλοι Peacekeeper και Minuteman II και ΙΙΙ στην μπροστινή πύλη της αεροπορικής βάσης F. E. Warren της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στο Γουαϊόμινγκ, βόρεια του Κολοράντο. Πηγή: Wyoming Tribune Eagle
ν

Τα drones πετούσαν στην περιοχή για δύο περίπου εβδομάδες, ορισμένοι δε αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι πετούσαν μέχρι και τριάντα. Η πτήση τους πάνω από τέτοιες στρατηγικές τοποθεσίες σκόρπισε ανησυχία σε κατοίκους και αστυνομικές αρχές, που επικοινώνησαν με τον κυβερνήτη του Κολοράντο, Τζάρεντ Πόλις, με την αεροπορική βάση F. E. Warren στο Γουαϊόμινγκ και με το FBI., ρωτώντας αν γίνονταν ασκήσεις με μη επανδρωμένα ιπτάμενα οχήματα στην περιοχή.

Οι απαντήσεις που έλαβαν ήταν αρνητικές. Η Πολεμική Αεροπορία δήλωσε άγνοια, από την άλλη μεριά όμως δεν φάνηκε να εκπλήσσεται. Δεν έδωσε καμιά εξήγηση για το φαινόμενο και όταν πιέστηκε να το κάνει, οι εξηγήσεις για την μυστηριώδη δραστηριότητα των drones ήταν εκπληκτικά αόριστες.
ν

FBI investigating drones flying over Colorado and other states | CBS This Morning
ν


ν

Οι κάτοικοι δεν το έβαλαν κάτω και, αφού συνασπίστηκαν, επικαλέστηκαν το νόμο για την Ελευθερία των Πληροφοριών (Freedom of Information Act) ζητώντας από τις κυβερνητικές υπηρεσίες να τους δώσουν όλα τα στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει σχετικά με την εναέρια δραστηριότητα στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένης και της δραστηριότητας της αεροπορικής βάσης F. E. Warren.

Πρόσφατα πήραν στα χέρια τους τα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα, ορισμένα από τα οποία ήταν εξίσου παράξενα με το μυστηριώδες φαινόμενο που διερευνούσαν.
ν

Mystery drone flights over Colorado, Nebraska | CBS This Morning
ν


ν

Για παράδειγμα, ένα ηλεκτρονικό μήνυμα με ημερομηνία 2 Ιανουαρίου 2020, με άγνωστο αποστολέα, αναφέρει:

«Γεια σου, συνταγματάρχη: Το Βορειοανατολικό Κολοράντο είναι σε πανικό σχετικά με τις θεάσεις drone. Όλα φαίνονται συγκεντρωμένα σε μια περιοχή που έχει αρκετές εγκαταστάσεις Minuteman. Ξέρετε αν οι δυνάμεις ασφαλείας παίζουν με UAS [unmanned aircraft systems = μη επανδρωμένα αεροσκάφη] εκεί πάνω;»

Ένα άλλο, από την 90ή Ομάδα Δυνάμεων Ασφαλείας, γράφει:

«Οι βοηθοί του σερίφη είδαν επίσης τα drones. Ανέφεραν ότι είδαν ένα “μητρικό” σκάφος διαμέτρου 6 ΄, πλαισιωμένο από 10 μικρότερα αεροσκάφη (κάποια με σταθερές πτέρυγες, κάποια όχι). Όταν θέλησαν να τα ακολουθήσουν, δεν χρειάστηκε να αναπτύξουν ταχύτητα μεγαλύτερη από 60-70 μίλια την ώρα (περ. 100-110 χλμ./ώρα). Τα drone φαίνονταν επίσης να ρίχνουν ή να μαζεύουν κάποια πράγματα που έμοιαζαν με “πατάτες” [Προς δημοσίευση]».

Ένα άλλο γράφει:

«Το FBI στο Κολοράντο και η Joint Task Force Joint Task Force (JTTF) στην Ομάχα [πόλη στη Νεμπράσκα] εξετάζουν επί του παρόντος τις παρατηρήσεις. Το Γραφείο του σερίφη Πέρκινς έχει τρεις “πατάτες” κατεψυγμένες, τις οποίες πιθανόν να τις μεταφέρει στο FBI για ανάλυση. Η FAA [Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας] στέλνει έναν πράκτορα στο Κολοράντο το επερχόμενο Σαββατοκύριακο για να βοηθήσει στη διερεύνηση και διαχείριση της ειδησεογραφικής κάλυψης».

Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση της αεροπορικής βάσης F E Warren:

«Μπορούμε να βεβαιώσουμε ότι τα αεροσκάφη που εντοπίστηκαν στο Κολοράντο και τη Νεμπράσκα δεν προέρχονται από την Αεροπορική Βάση FE Warren και δεν συνδέονται καθόλου με την Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών (USAF). Παρέχουμε αυτές τις πληροφορίες στην FAA, το FBI και στις κρατικές και τοπικές αρχές, που διερευνούν αυτό το θέμα».

Τελικά οι κάτοικοι των δύο πολιτειών δεν έγιναν σοφότεροι από τα επίσημα έγγραφα που ζήτησαν να δουν. Όπως φαίνεται, η υπόθεση απέχει πολύ ακόμη από την επίλυσή της.

Περισσότερα για το θέμα των drones με φωτογραφίες των αποχαρακτηρισμένων εγγράφων μπορείτε να βρείτε στο περιοδικό The Drive.
ν

Mystery Drones Fly Over Colorado And Nebraska: Who’s Controlling Them? | TODAY
ν

ν

 


Translate this post