Αεροπλάνο της Pegasus κόπηκε σε τρία κομμάτια (vid)

Κατηγορία Ταξίδια, Κόσμος

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ  | Ενημ. 6/2/2020, 5:38

Youmagazine Newsroom

 

Ένα Boeing 737 της τουρκικής Pegasus με 177 επιβάτες κόπηκε στα τρία μόλις προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Sabiha» της Κωνσταντινούπολης.

Τουλάχιστον 3 νεκροί και 157 τραυματίες από το τραγικό δυστύχημα.

Η στιγμή που το Boeing της Pegasus κόβεται στα τρία (βίντεο).

Είναι θαύμα ότι δεν σκοτώθηκε κάποιος από τους 177 επιβάτες και το 6μελές πλήρωμα. Image: Anadolu Agency / Handout / Istanbul Security Directorate. Πηγή: Supplied

v

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ δυστύχημα σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα στο αεροδρόμιο «Sabiha» της Κωνσταντινούπολης, το δεύτερο μεγαλύτερο της πόλης, όταν αεροσκάφος της τουρκικής εταιρείας Pegasus, κατά την προσγείωσή του, άρχισε να διαλύεται.

Το Boeing 737-800 με αριθμό πτήσης PC2193, προερχόμενο από τη Σμύρνη, με 177 επιβάτες και 6μελές πλήρωμα, βγήκε από τον διάδρομο, με αποτέλεσμα να πέσει στα χωράφια έχοντας κοπεί σε τρία κομμάτια, λες και η άτρακτος είχε «ραφές» κολλημένες με κόλλα.

Μέχρι στιγμής υπάρχουν 3 νεκροί και 157 τραυματίες που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, ενώ κανείς επιβάτης δεν έμεινε χωρίς κάποια τραύματα. Είναι ευτύχημα που δεν υπάρχουν περισσότεροι νεκροί.

Το Boeing 737 ανήκει στη χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία Pegasus Airlines (Pegasus Hava Tasimaciligi AS) που εδρεύει στο αεροδρόμιο Ataturk (ΙΑΤΑ:IST), στην Κωνσταντινούπολη και εκτελεί ναυλωμένες πτήσεις προς τα τουριστικά θέρετρα της Τουρκίας από τη Βόρεια και Νότια Ευρώπη. Επίσης, νοικιάζει αεροσκάφη και πληρώματα σε άλλες εταιρείες. Έχει δευτερεύουσα βάση το Αεροδρόμιο της Αττάλειας (ΙΑΤΑ:AYT).
ν

Η στιγμή που το αεροπλάνο αρχίζει και διαλύεται κατά την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο «Sabiha» της Κωνσταντινούπολης. Image: Anadolu Agency/ Tansel Parlak. Πηγή: Supplied
v

Sabiha Gökçen’de Uçak Pistten Çıktı, Parçalara Ayrıldı | Haber Global
ν

ν

Το μπροστινό μέρος της ατράκτου, που περιλαμβάνει το πιλοτήριο και τις πρώτες σειρές των επιβατών, αποκόπηκε από το υπόλοιπο αεροσκάφος. Μια δεύτερη ρωγμή είναι ορατή στο πίσω μέρος του αεροσκάφους, που περιλαμβάνει τις 10 τελευταίες σειρές και την ουρά του.

Αρχικά, ο υπουργός Μεταφορών της Τουρκίας, Τζαχίτ Τουρχάν, μιλώντας στο CNN Turk, είπε ότι δεν υπήρχαν νεκροί από την συντριβή του αεροσκάφους, αλλά μόνο τραυματίες, προσδιορίζοντας τον αριθμό τους στους 120.

«Ορισμένοι επιβάτες κατάφεραν να βγουν μόνοι τους, όμως άλλοι παγιδεύτηκαν στο εσωτερικό και οι διασώστες μας προσπαθούν να τους απεγκλωβίσουν», δήλωσε ο Τουρχάν.

Την ίδια ώρα τα τουρκικά ΜΜΕ μετέδιδαν ότι οι δύο πιλότοι, ένας Τούρκος και ένας Νοτιοκορεάτης, τραυματίστηκαν σοβαρά.

Ο διάδρομος προσγείωσης ήταν ολισθηρός εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης που πλήττει την Κωνσταντινούπολη και οι ισχυροί άνεμοι με τις κακές καιρικές συνθήκες εκτιμάται αρχικά ότι ευθύνονται για το ατύχημα.

Οι εισαγγελικές αρχές της Άγκυρας ξεκίνησαν έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος.
ν

ν

Στο αεροσκάφος ξέσπασε μικρή φωτιά που ευτυχώς δεν πήρε διαστάσεις. Όσοι επιβάτες μπορούσαν, άρχισαν να εγκαταλείπουν το αεροσκάφος από τις ρωγμές που είχαν παρουσιαστεί στην πίσω άτρακτο. Ο θάλαμος διακυβέρνησης, ένα από τα τρία κομμάτια στα οποία έσπασε το αεροπλάνο, αποκολλήθηκε εντελώς και έπεσε σε μικρή απόσταση από το υπόλοιπο σώμα αναποδογυρίζοντας.

Οι τουρκικές αερογραμμές έχουν και άλλα παρόμοια ατυχήματα. Στις 25 Φεβρουαρίου 2009, ένα άλλο τουρκικό Boeing 737-800 (πτήση 1951) βγήκε από τον διάδρομο προσγείωσης στο Άμστερνταμ και τσακίστηκε στα χωράφια. Και αυτό το αεροσκάφος κόπηκε σε τρία κομμάτια, σκοτώνοντας 6 επιβάτες και τους 3 πιλότους.

Στις 15 Ιανουαρίου 2018 ένα άλλο Boeing 737-800 της τουρκικής Pegasus βγήκε από τον διάδρομο προσγείωσης στην Τραπεζούντα και σταμάτησε σε ένα ανάχωμα που κατέληγε στη Μαύρη Θάλασσα.
ν

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Olay yerinden ilk görüntüler… #sondakika Sabiha Gökçen Havalimanı uçuşlara kapatıldı. #sabihagokcen #modamagazinn2 #acunilicali #beyazıtöztürk #magazinhaberleri #istanbul #alikoç #fenerbahçe #magazin #haber #medyahaber #yeni #gündem #trend #sondakika #photograpy #look #izmir

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη modamagazinn 🌟 (@modamagazinn2) στις


ν

 


Translate this post