Ποια είναι η λύση μετά το τέλος των Windows 7 (vid)

Κατηγορία NEWS, Τεχνολογία

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

Posted by Youmagazine Staff

 

Τι μπορείτε να κάνετε τώρα που έληξε η υποστήριξη της Microsoft στα Windows 7. Ποιες λύσεις υπάρχουν για την προστασία του υπολογιστή σας.

Εκατομμύρια υπολογιστές μένουν απροστάτευτοι καθώς η Microsoft σταμάτησε την υποστήριξη των Windows 7. Image: Supplied

ν

ΣΤΙΣ 14 Ιανουαρίου 2020, η Microsoft σταμάτησε την υποστήριξη των Windows 7, όπως είχε προαναγγείλει. Σταμάτησε την υποστήριξη επειδή τα Windows 7 είναι φτηνά (η έκδοση Ultimate κοστίζει μόνο 90 ευρώ), θέλοντας να στρέψει τα εκατομμύρια των χρηστών στα Windows 10 που κοστίζουν 145 ευρώ τα Home και 259 ευρώ τα Pro.

Ο δισεκατομμυριούχος Μπιλ Γκέιτς βάζει έτσι στόχο να κερδίσει και μερικά άλλα δισεκατομμύρια.

Και να σκεφτεί κανείς ότι τα Windows 10 δεν είναι καλύτερα από τα Windows 7, καθώς δεν προσφέρουν τίποτα το καινούριο στον χρήστη, ενώ έχουν πολλά προβλήματα ασφαλείας.
ν

WINDOWS 10: ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΣΟΒΑΡΟ
ΚΕΝΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ αποκάλυψε δημοσίως ότι βρήκε ένα σοβαρό κενό ασφαλείας στο λειτουργικό σύστημα (OS) Windows 10 της Microsoft, το οποίο θα μπορούσαν να εκμεταλλευθούν οι χάκερ ή άλλοι κακόβουλοι παράγοντες.

Ήδη η Microsoft έσπευσε να κυκλοφορήσει ευρέως ένα «μπάλωμα» για το πρόβλημα, ενώ νωρίτερα είχε στείλει την αναβάθμιση ασφαλείας στον αμερικανικό στρατό και σε άλλους «ευαίσθητους» χρήστες με διαβάθμιση. 

Η NSA αποκάλυψε το κενό ασφαλείας στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, χωρίς πάντως να διευκρινίσει πόσο καιρό γνώριζε περί αυτού, προτού το αποκαλύψει στην Microsoft. Η Υπηρεσία υποστήριξε ότι και στο παρελθόν είχε προειδοποιήσει εταιρείες για ανάλογα προβλήματα, αλλά με διακριτικό τρόπο.

Το πρόβλημα, που επηρεάζει επίσης τα Windows Server 2016 και 2019, αλλά όχι παλαιότερες εκδόσεις των Windows, υπάρχει στο πρόγραμμα crypt32.dll των Windows 10, το οποίο επιτρέπει σε προγραμματιστές να έχουν πρόσβαση σε διάφορες λειτουργίες, όπως τα ψηφιακά πιστοποιητικά που χρησιμοποιούνται για την πιστοποίηση των προγραμμάτων λογισμικού. Θεωρητικά, το κενό ασφαλείας επιτρέπει σε ένα χάκερ να καμουφλάρει κακόβουλο λογισμικό ως νόμιμο και αξιόπιστο.
ν

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την NSA και τη Microsoft, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι κάποιος χάκερ έχει εκμεταλλευθεί το κενό ασφαλείας στα Windows 10. Image: Supplied
ν

WINDOWS 7: ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ

Τα Windows 7 κυκλοφόρησαν το 2009, κυρίως για να αντικαταστήσουν το πλέον αποτυχημένο λειτουργικό σύστημα των Windows Vista, το οποίο είχε προηγηθεί.

Σήμερα λειτουργούν παγκοσμίως περί τα 400 εκατομμύρια υπολογιστές με Windows 7 που δεν θα λαμβάνουν πλέον ενημερώσεις ασφαλείας. Αυτοί οι υπολογιστές θα είναι ευάλωτοι σε χάκερ και απατεώνες που διακινούν κακόβουλο λογισμικό και ιούς.

Όταν κυκλοφόρησαν τα Windows 10 το 2015, η Microsoft έδωσε στους χρήστες των Windows 7, 8 και 8.1, ένα χρόνο περιθώριο για να αποκτήσουν δωρεάν το τελευταίο λειτουργικό σύστημα.

Ενώ αυτή η προσφορά έληξε επισήμως το 2016, πολλές αναφορές χρηστών στο διαδίκτυο υποδηλώνουν ότι μπορείτε ακόμα και σήμερα να επωφεληθείτε από την προσφορά μέσω της ιστοσελίδας της Microsoft, κάτι που είναι ιδιαίτερα ενδεδειγμένο εάν έχετε Windows 7.

Διαφορετικά θα πρέπει να αγοράσετε τα Windows 10 στις τιμές που αναφέρθηκαν στην αρχή του άρθρου.
ν

How to Upgrade for Free to Windows 10 Home or Pro | Michael Cooper
ν

ν

Η ακριβότερη έκδοση προσφέρει τη δυνατότητα της απομακρυσμένης κρυπτογράφησης εάν χάσετε τη συσκευή σας.

Αν και στόχος της Microsoft είναι να εγκατασταθούν τα Windows 10 σε περισσότερες από ένα δισεκατομμύριο συσκευές, το λειτουργικό σύστημα των Windows έρχεται δεύτερο παγκοσμίως, καθώς ξεπεράστηκε από το OS Android της Google, που είναι εγκατεστημένο σε περισσότερα από 2,5 δισεκατομμύρια smartphones και tablet παγκοσμίως.

Η αναβάθμιση στα Windows 10 συνιστάται για να διατηρηθεί η ασφάλεια του υπολογιστή σας, αν και αυτό δεν ισχύει για όλους τους χρήστες, καθώς πολλοί έχουν ακόμη πιο παλιές εκδόσεις των Windows.

Για παράδειγμα, περυσινές φωτογραφίες από το γραφείο του Βλαντίμιρ Πούτιν δείχνουν ότι ο Ρώσος πρόεδρος εξακολουθεί να χρησιμοποιεί το λειτουργικό σύστημα Windows XP που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2001.
ν

3 Options After Windows 7 Ends | Britec09
ν

ν

 


Translate this post