Νότια Αφρική: Έκαψαν ζωντανό τον βιαστή 17χρονης κοπέλας (vid)

Κατηγορία NEWS, Κοινωνία

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Εξαγριωμένος όχλος στη Νότια Αφρική έκαψε ζωντανό έναν άνδρα 39 ετών, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι βίασε 17χρονη κοπέλα με νοητική υστέρηση.

Ένας άνδρας κάηκε ζωντανός από τον εξαγριωμένο όχλο στη Νότια Αφρική όταν κατηγορήθηκε ότι βίασε ένα 17χρονο κορίτσι με διανοητική αναπηρία. (Φωτο αρχείου)

ν

ΟΙ ΒΙΑΣΜΟΙ είναι κάτι συνηθισμένο στις πόλεις και τα χωριά της Νοτίου Αφρικής, το ίδιο και η τιμωρία που ακολουθεί: ο βιαστής συλλαμβάνεται από τα μέλη της τοπικής κοινότητας, τα οποία, αφού τον περιλούσουν με κάποιο εύφλεκτο υγρό, τον καίνε ζωντανό.

Αυτό συνέβη τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου στο χωριό Muhovhoya της επαρχίας Λιμπόπο στη Νότια Αφρική, όπου η αστυνομία βρήκε τα καμένα υπολείμματα ενός 39χρονου άνδρα, τον οποίο η τοπική κοινότητα είχε κατηγορήσει για σεξουαλική επίθεση σε βάρος μιας 17χρονης κοπέλας που έπασχε από νοητική υστέρηση.

Όπως αναφέρει το τοπικό site Sowetanlive, ο άνδρας επιτέθηκε στη νεαρή κοπέλα την ώρα που εκείνη μάζευε ξύλα για το τζάκι.
ν

Κάτοικοι του χωριού Muhovhoya στην επαρχία Λιμπόπο της Νότιας Αφρικής έκαψαν ζωντανό έναν άνδρα που κατηγορείτο ότι ήταν βιαστής. Πηγή: Sowetanlive
ν

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του συνταγματάρχη Moatshe Ngoepe η κοπέλα ήταν μαζί με άλλες γυναίκες όταν ο άνδρας τους επιτέθηκε. Όπως ανέφερε: «Οι άλλες γυναίκες μπόρεσαν να φύγουν, αλλά το κορίτσι έμεινε πίσω και ο 39χρονος τη βίασε».

Όταν οι κάτοικοι του χωριού άκουσαν για το περιστατικό, συναντήθηκαν για να «συζητήσουν το θέμα». Η απόφαση ήταν ομόφωνη. Παρακολούθησαν τον 39χρονο, του επιτέθηκαν με αντικείμενα και τελικά τον πυρπόλησαν.
ν

Ο συνταγματάρχης Moatshe Ngoepe οι άνδρες του οποίου βρήκαν τα καμένα υπολείμματα του 39χρονου βιαστή. Image: Supplied
ν

Η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνες για τη δολοφονία του 39χρονου άνδρα, οι πιθανότητες όμως να συλληφθεί κάποιος είναι μηδαμινές. Τα μέλη της τοπικής κοινωνίας έχουν σφραγίσει τα χείλη τους και κανείς δεν γνωρίζει τίποτα.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει συλλήψεις ούτε έχουν εντοπιστεί κάποιοι ύποπτοι.

Ο αρχηγός της αστυνομίας Nneke Ledwaba καυτηρίασε την πράξη και ζήτησε από την τοπική κοινότητα να σεβαστεί το νόμο.

Όπως είπε: «Όσοι εξακολουθούν να συμμετέχουν σε αυτές τις βάρβαρες πράξεις θα αντιμετωπίζονται χωρίς καμία επιείκεια».

Τέτοιες μορφές αυτοδικίας, όπως το κάψιμο του ενόχου ενόσω είναι ζωντανός, είναι κάτι συνηθισμένο στις επαρχίες της Νότιας Αφρικής, όπως αποκαλύπτει ντοκιμαντέρ του BBC στην πόλη Diepsloot κοντά στο Γιοχάνεσμπουργκ.
ν

‘My neighbour is a rapist’ – BBC News
ν

ν

 


Translate this post