Η Καλιφόρνια σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης (vid)

Κατηγορία Περιβάλλον

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Διακόσιες χιλιάδες εκκενώσεις σπιτιών, εκατομμύρια νοικοκυριά χωρίς ρεύμα, καθώς τεράστιες πυρκαγιές μαίνονται στην Καλιφόρνια.

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιούσομ κήρυξε την Κυριακή την πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Image: AFP / Josh Edelson. Πηγή: Supplied

ν

Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ της Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιούσομ κήρυξε την Κυριακή την πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς οι υπηρεσίες αναγκάστηκαν να διατάξουν σχεδόν 200.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Η πολιτεία καίγεται σε σύντομο χρονικό διάστημα για ακόμη μια φορά, καθώς οι θυελλώδεις άνεμοι και η χαμηλή υγρασία έγιναν αιτία για πολλαπλές πυρκαγιές που μεταδόθηκαν αστραπιαία μέσω της ξερής βλάστησης.

Η εταιρεία ηλεκτροδότησης έκοψε την παροχή ρεύματος σε πάνω από 2.000.000 νοικοκυριά, για να αποφευχθεί η ανάφλεξη περισσότερων περιοχών.

Οι άνεμοι που φυσούν στην περιοχή φτάνουν τα 150 χιλιόμετρα την ώρα.
ν

Το μέτωπο της πυρκαγιάς Κινκέιντ στο Γκέιζερβιλ της Καλιφόρνιας κινείται προς νότο, έχοντας κατακάψει τα πάντα στην κομητεία Σονόμα στο βορρά. Image: AFP. Πηγή: Supplied
ν

Η πορεία προς τα νότια της φωτιάς Κινκέιντ, που ξέσπασε στο βόρειο τμήμα της Καλιφόρνιας, προς πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές πάνω από τον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο, οδήγησε σήμερα τις αρχές να αυξήσουν σε 200.000 τον αριθμό των κατοίκων που κάλεσαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στην περιοχή.

Η αύξηση του αριθμού των κατοίκων, από 130.000 νωρίτερα σήμερα, προς τους οποίους οι αρχές απηύθυναν εντολές εκκένωσης, αποφασίστηκε την ώρα που οι ισχυροί άνεμοι σπρώχνουν την φωτιά Κινκέιντ νοτιότερα των λόφων και των αμπελώνων της κομητείας Σονόμα απειλώντας κοινότητες στα νότια, έως το βόρειο τμήμα της Σάντα Ρόζα.

«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιχείρηση εκκένωσης στη μνήμη του σερίφη της κομητείας Σονόμα», αναφέρει το γραφείο του σερίφη σε μήνυμα στο Twitter.
ν

Σπίτι καίγεται σε αμπελώνα καθώς η πυρκαγιά Κινκέιντ έφτασε στο Γκέιζερβιλ, με 200.000 ανθρώπους να έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους στη βόρεια Καλιφόρνια. Image: AFP / Josh Edelson. Πηγή: Supplied
ν

California: wildfires force tens of thousands to evacuate across state | Guardian News
ν

ν

Η πυρκαγιά αυτή, μαζί με άλλη μια που μαίνεται στη νότια Καλιφόρνια, ανάγκασε τον κυβερνήτη Γκάβιν Νιούσομ να κηρύξει ολόκληρη την πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης προτρέποντας τους κατοίκους να υπακούσουν στις οδηγίες των αρχών και να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους.

«Χρησιμοποιούμε όλα τα διαθέσιμα μέσα», δήλωσε ο κυβερνήτης.
ν

Ένα πυροσβεστικό όχημα περνάει μέσα από τη φωτιά Κινκέιντ που τροφοδοτείται από τους δυνατούς ανέμους, κοντά στο Γκέιζερβιλ της Καλιφόρνιας. Image: AFP / Josh Edelson. Πηγή: Supplied
ν

Ένα κοπάδι από αγελάδες στέκονται σε ένα ψηλό σημείο, καθώς η φωτιά Κινκέιντ τις πλησιάζει στο Γκέιζερβιλ της Καλιφόρνιας. Image: AFP / Josh Edelson. Πηγή: Supplied
ν

Η φωτιά Κινκέιντ βόρεια και η φωτιά Τικ νότια, κοντά στα προάστια του Λος Άντζελες, είναι οι μεγαλύτερες από τις πολλές πυρκαγιές που πλήττουν την Καλιφόρνια.

Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων για θυελλώδεις ανέμους οδήγησαν την εταιρεία διανομής ηλεκτρικής ενέργειας Pacific Gas & Electric Corp χθες να διακόψει την ηλεκτροδότηση σε δύο εκατομμύρια πελάτες σε 38 από τις κομητείες της πολιτείας για να προλάβει το ενδεχόμενο εξάπλωσης των πυρκαγιών. Σύμφωνα με την εταιρεία, τα προληπτικά μπλακάουτ ενδέχεται να διαρκέσουν δύο ημέρες.

Έως νωρίς σήμερα, περισσότεροι από 3.000 πυροσβέστες έδιναν μάχη με τη φωτιά Κινκέιντ, που έχει ήδη κάψει 121.410 στρέμματα βλάστησης, 79 κτίρια και απειλεί άλλα 31.000, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία. Μόλις το 10% της πυρκαγιάς έχει τεθεί υπό έλεγχο.
ν

Σε κρανίου τόπο έχει μεταβληθεί η περιοχή Σάντα Κλαρίτα της Καλιφόρνιας από τη φωτιά Τικ, κοντά στον αυτοκινητόδρομο 14. Image: AFP / Mark Ralston. Πηγή: Supplied
ν

Ένα ιπτάμενο τάνκερ ρίχνει επιβραδυντικό υγρό για να περιορίσει την εξάπλωση της φωτιάς Κινκέιντ στην κομητεία Σονόμα στη βόρεια Καλιφόρνια. Image: AP / Noah Berger. Πηγή: Supplied
ν

Με δεδομένο ότι οι φωτιές καίνε την Καλιφόρνια τουλάχιστον από τον Δεκέμβριο του 2017, δείχνει ότι τέτοια φαινόμενα θα επιδεινωθούν και θα καταστούν μόνιμα, καθώς η μέση θερμοκρασία της Γης έχει ανέβει εδώ και καιρό κατά δύο βαθμούς, από τους 12° Κελσίου στους 14° Κελσίου, με καταστροφικά για τον άνθρωπο και τον πλανήτη αποτελέσματα.
ν

California Issues State Of Emergency As Wildfires Rage | NBC News
ν

ν

 


Translate this post