Εκρηκτικός μηχανισμός στο σπίτι του Τζορτζ Σόρος

Κατηγορία NEWS, Διεθνή-Κόσμος

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Όπως αναφέρουν οι New York Times, εκρηκτικός μηχανισμός βρέθηκε και πυροδοτήθηκε κοντά στο σπίτι του Τζορτζ Σόρος στη Νέα Υόρκη.

ν

ΟΠΩΣ αναφέρουν οι New York Times, εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε κοντά στο σπίτι του Τζορτζ Σόρος στην κομητεία Γουέστ-τσέστερ βορείως της Νέας Υόρκης.
Συγκεκριμένα, η αστυνομία ειδοποιήθηκε για την εκρηκτική συσκευή που είχε σταλεί με το ταχυδρομείο και την πυροδότησε προληπτικά.
Το περιστατικό συνέβη χθες Δευτέρα 22 Οκτωβρίου στις 15:45 μ.μ. περίπου τοπική ώρα. Ο Τζορτζ Σόρος έλειπε εκείνη την ώρα από το σπίτι.
Ο αμφιλεγόμενος 88χρονος Αμερικανο-εβραίος κερδοσκόπος και πολιτικός καθοδηγητής, είναι αυτός που συνέλαβε και προωθεί την ιδέα της παγκοσμιοποίησης. Αγόρασε το κρατίδιο των Σκοπίων για 30 εκατομμύρια δολάρια και μέσω του Ιδρύματός του για την Ανοικτή Κοινωνία (OSF) χρηματοδοτεί πολιτικούς, όπως ο Αλέξης Τσίπρας, που τάσσονται υπέρ της κατάργησης της εθνικής ταυτότητας, των συνόρων και των θρησκειών, και εργάζονται υπέρ της ελεύθερης διακίνησης των μεταναστών και της επιμειξίας των πληθυσμών.
Ο μεγαλοεπενδυτής μένει στην συνοικία Κατόνα της πόλης Μπέντφορντ στην κομητεία Γουέστ-τσέστερ της Νέας Υόρκης.
Σύμφωνα με την αστυνομία, «ένας από το υπηρετικό προσωπικό του Σόρος βρήκε το πακέτο με την εκρηκτική συσκευή στο γραμματοκιβώτιο του δισεκατομμυριούχου, το μετέφερε σε κοντινή δασώδη περιοχή και ειδοποίησε τις αρχές».
Τα αμερικανικά ΜΜΕ επικοινώνησαν με το γραφείο του FBI στη Νέα Υόρκη, καθώς και με τον κυβερνητικό οργανισμό Bureau of Alcohol, Tobacco, Firearms and Explosives, που αρνήθηκαν να σχολιάσουν το περιστατικό.
Ο Σόρος επικρίθηκε πρόσφατα από τη γνωστή ηθοποιό Ροζάν Μπαρ, η οποία, με μια σειρά από tweets, τον κατηγόρησε για συνεργάτη των Ναζί, ότι έκανε την περιουσία του με γερμανικά χρήματα και ότι είναι μύθος ότι ο πατέρας του επιβίωσε από το Ολοκαύτωμα λόγω της δύναμης και της επινοητικότητάς του.
Οι κατηγορίες αυτές οδήγησαν τελικά στην απόλυση της Ροζάν Μπαρ από το ABC.
v

 


Translate this post