Δαλάι Λάμα: «Η Ευρώπη ανήκει στους Ευρωπαίους»

Κατηγορία Ευρώπη

ΕΥΡΩΠΗ

Posted by Youmagazine Staff

 

«Οι μετανάστες πρέπει να φύγουν από την Ευρώπη, διαφορετικά όλοι μας θα γίνουμε μουσουλμάνοι», δήλωσε ο Δαλάι Λάμα σχετικά με το μεταναστευτικό.

Η Αυτού Αγιότητα, ο Τεντζίν Γκιάτσο, 14ος Δαλάι Λάμα. Πηγή: YouTube 

ν

ΣΙΓΟΥΡΑ δεν μπορεί να κατηγορήσει κάποιος τον Δαλάι Λάμα για έλλειψη συμπόνιας και ευσπλαχνίας. Από την άλλη μεριά, όμως, υπάρχει η κοινή λογική. Και ο 14ος Δαλάι Λάμα, θρησκευτικός και τέως πολιτικός ηγέτης του Θιβέτ, είναι αυτός που την εφαρμόζει περισσότερο από κάθε άλλον άνθρωπο στον κόσμο.

«Οι μετανάστες από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική που βρίσκονται στην Ευρώπη, πρέπει να γυρίσουν πίσω στις πατρίδες τους. Μορφώστε τους, εκπαιδεύστε τους, αλλά μετά να τους στείλετε πίσω στις χώρες τους», είπε σε συνέντευξή του στο BBC.

«Κρατήστε την Ευρώπη για τους Ευρωπαίους. Διαφορετικά δεν θα υπάρχει δυτικός πολιτισμός και όλοι θα γίνουμε μουσουλμάνοι».

Μια λογική φωνή μέσα στην τρέλα της παγκοσμιοποίησης και της επιμειξίας των πληθυσμών που αλλοιώνει λαούς, πατρίδες, συνειδήσεις και την ιστορική συνέχεια των εθνών.
ν

ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΠΤΙΚΗ

Ο Δαλάι Λάμα, βραβευμένος με το Νόμπελ Ειρήνης το 1989, αποτελεί σίγουρα έναν από τους πιο αναγνωρίσιμους ανθρώπους του πλανήτη μας. Απέχοντας μόλις λίγες ημέρες από τα 84α γενέθλιά του, έδωσε μια συνέντευξη στην δημοσιογράφο Ρατζίνι Βαϊντιάναθαν, ανταποκρίτρια του BBC στη Νότια Ασία, σχετικά με θέματα όπως το μεταναστευτικό και τη διαφαινόμενη διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η συνέντευξη του εξόριστου από το 1959 Δαλάι Λάμα, δόθηκε στην κατοικία του, στο προάστιο ΜακΛάουντ Γκανζ στην Νταραμσάλα της Ινδίας.

Μια από τις ερωτήσεις της Βαϊντιάναθαν αφορούσε το μεταναστευτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη τα τελευταία χρόνια.

Πριν από ένα χρόνο σε μια ομιλία του, ο Δαλάι Λάμα είχε επισημάνει ότι «η Ευρώπη είναι για τους Ευρωπαίους» και ότι οι μετανάστες θα πρέπει να επιστρέψουν στις πατρίδες τους. Η άποψη αυτή, από ένα άτομο που ζει επί 60 χρόνια εξόριστος από την πατρίδα του, ως μετανάστης, φάνηκε προκλητική.

Η δημοσιογράφος επισήμανε στον Δαλάι Λάμα ότι το πρόβλημα αφορά περίπου 100 εκατομμύρια ανθρώπους.

«Οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να δεχτούν τους μετανάστες και να τους προσφέρουν εκπαίδευση και [τεχνική] κατάρτιση», επισήμανε ο Δαλάι Λάμα. «Όμως, ο στόχος είναι να επιστρέψουν πίσω στη χώρα τους έχοντας ορισμένες δεξιότητες».

Με άλλα λόγια, πρέπει να τους δοθούν τα εφόδια, ώστε επιστρέφοντας να ανοικοδομήσουν τις χώρες από τις οποίες προέρχονται.
ν

Ο Δαλάι Λάμα με την ανταποκρίτρια του BBC Ρατζίνι Βαϊντιάναθαν. Πηγή: YouTube 
ν

Και τι γίνεται να κάποιοι θελήσουν να μείνουν στις χώρες φιλοξενίας τους;

«Ένας περιορισμένος αριθμός είναι εντάξει», λέει ο Δαλάι Λάμα. «Αλλά η Ευρώπη να γίνει τελικά μουσουλμανική; Να γίνει αφρικανική; Αυτό είναι ανήκουστο!»

Πράγματι, το πρόβλημα της ισλαμοποίησης της Ευρώπης είναι μεγάλο, αν σκεφτούμε ότι οι μουσουλμάνοι ήδη εξέλεξαν δικό τους δήμαρχο στο Λονδίνο!

Η υπό γερμανική διοίκηση Ευρώπη ταλανίζεται τα τελευταία χρόνια από την αθρόα έλευση μεταναστών από χώρες της Ασίας και της Αφρικής, λόγω της άφρονος πολιτικής των «ανοικτών συνόρων». Το 90% των εισβολέων μεταναστών είναι μουσουλμάνοι, οι οποίοι όχι μόνο δεν μπορούν να ενσωματωθούν στις δυτικές χώρες, αλλά μισούν βαθύτατα τον δυτικό πολιτισμό και είναι εχθροί του, επειδή πιστεύουν ότι είναι πολιτισμός του Σατανά και ότι αυτοί, ως εκλεκτοί του Θεού, θα πρέπει να το καταστρέψουν.

Από την άλλη πλευρά, η μετακίνηση τόσων εκατομμυρίων μεταναστών αποφέρει τεράστια κέρδη στις δήθεν φιλανθρωπικές οργανώσεις που εμπλέκονται στη διακίνησή τους, ενώ ταυτόχρονα εξυπηρετεί τα σκοτεινά κέντρα που θέλουν, μέσω της επιμειξίας των πληθυσμών, να μετατρέψουν το άτομο σε μάζα χωρίς συνείδηση.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο δουλεμπόριο που πραγματοποιεί τζίρους δισεκατομμυρίων και κατευθύνεται από τα γνωστά κέντρα που θέλουν την απο-ατομικοποίηση του δυτικού ανθρώπου και τον υποβιβασμό του σε res, πράγμα.

Res (πληθ. reses) αποκαλούσαν τους σκλάβους επί ρωμαϊκής ηγεμονίας. Γιατί τότε οι δούλοι δεν διέφεραν από ένα άψυχο αντικείμενο, αφού δεν είχαν ταυτότητα και ιστορική συνείδηση.

Η παγκοσμιοποίηση, δηλαδή η αλλοίωση της εθνικής και φυλετικής αυτότητας μέσω της επιμειξίας των πληθυσμών, επιχειρεί σήμερα κάτι παρόμοιο.
ν

Πίσω από τη μαζική μετακίνηση προσφύγων και μεταναστών, υπό το πρόσχημα της διάσωσης, κρύβονται συμφέροντα δισεκατομμυρίων. Image: Supplied
ν

Ο ΤΡΑΜΠ ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΗΘΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ

Μια από τις ερωτήσεις της συνέντευξης αφορούσε την απόσχιση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και τα προβλήματα που φαίνεται να αντιμετωπίζει η τελευταία στη συνοχή της.

Και εδώ ο Δαλάι Λάμα δεν μπόρεσε να μην θέσει το θέμα κάτω από μια ευρύτερη, παγκόσμιο οπτική. «Είμαι θαυμαστής της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε στη δημοσιογράφο, επισημαίνοντας ότι οι παγκόσμιες σχέσεις μεταξύ κρατών αποτελούν βασικό παράγοντα στην αποφυγή παγκόσμιων συρράξεων.

Αυτό βέβαια υπό την προϋπόθεση των ισότιμων σχέσεων. Γιατί αν σε μια ομοσπονδία κρατών έχουμε χώρες ισχυρές (διάβαζε Γερμανία) και χώρες ανίσχυρες, με τον καιρό οι τελευταίες μεταβάλλονται σε δορυφόρους των ισχυρών.

Όσον αφορά τον Αμερικανό πρόεδρο, ο Δαλάι Λάμα είπε ότι ο Ντόναλντ Τραμ είναι άτομο χωρίς ηθικές αρχές. Άλλα λέει τη μια μέρα και άλλα την άλλη.

Σχολίασε μάλιστα αρνητικά την διακήρυξή του «Η Αμερική πρώτα» κατά την ανάληψη της προεδρίας του, χαρακτηρίζοντάς την εγωιστική και χωριστική.

«Είναι λάθος αυτή η οπτική. Αντίθετα, οι ΗΠΑ θα πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλία για την επίλυση των παγκόσμιων προβλημάτων, και όχι να προωθούν μόνο τα δικά τους συμφέροντα».
νν

 


Translate this post