Γιούνκερ: «Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι γελοίο!»

Κατηγορία NEWS, Ευρώπη

ΕΥΡΩΠΗ

Youmagazine Newsroom

 

Βίντεο από την σημερινή επεισοδιακή συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να το χαρακτηρίζει γελοίο!

Η στιγμή του ξεσπάσματος του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Πηγή: Youtube
ν

ΠΟΙΟΣ παίρνει πια στα σοβαρά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τις συνεδριάσεις του; Σίγουρα όχι οι Άγγλοι, οι οποίοι αφού έδωσαν ομηρικές μάχες μέσα στην αίθουσα, τελικά επέλεξαν το Brexit.
Φαίνεται όμως ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο βρίσκεται χαμηλά στις συνειδήσεις και των ευρωβουλευτών των υπολοίπων κρατών, όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στη σημερινή ομιλία του στο Στρασβούργο.
Ο Λουξεμβουργιανός πολιτικός καυτηρίασε το γεγονός ότι στην αίθουσα ήταν παρόντες μόλις 30 ευρωβουλευτές από τους 751 που έπρεπε κανονικά να είναι, καθώς τόσους έχουν ψηφίσει να τους αντιπροσωπεύουν τα 450 εκατομμύρια πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (προ Brexit).
«Το γεγονός ότι υπάρχουν περίπου 30 βουλευτές παρόντες στη σημερινή συζήτηση δείχνει πραγματικά ότι το κοινοβούλιο είναι γελοίο, πολύ γελοίο», είπε ο Γιούνκερ, προσθέτοντας πως αν ήταν παρόντες η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ή ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν, το κοινοβούλιο θα ήταν γεμάτο.
Τον διέκοψε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ιταλός πολιτικός Αντόνιο Τατζάνι, λέγοντας ότι ο Γιούνκερ πρέπει να είναι προσεκτικός στους χαρακτηρισμούς του, καθώς το Κοινοβούλιο ελέγχει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και όχι το αντίστροφο.
Ο Γιούνκερ όμως συνέχισε τον φιλιππικό του, αναγκάζοντας τον Τατζάνι να τον ξαναδιακόψει, απαιτώντας πιο σεβαστική στάση και δηλώνοντας θυμωμένος: «Δεν είμαστε γελοίοι!»
«Δεν πρόκειται να έρθω άλλη φορά σε μια τέτοια συνάντηση», απάντησε ο Γιούνκερ.
Λέτε να είναι αυτά τα πρώτα σύννεφα στην μεγάλη ευτυχισμένη οικογένεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης;
ν

Juncker: ‘The European Parliament is ridiculous. Very ridiculous’
ν

ν

 


Translate this post