Δέκα νέα βιβλία για τις καλοκαιρινές σας αποδράσεις

Κατηγορία Book Corner

BOOK CORNER

Posted by Youmagazine Staff

 

Νέες κυκλοφορίες που θα σας κρατήσουν συντροφιά τους επόμενους μήνες. Κλείστε τα μάτια και ταξιδέψτε με τα φτερά της φαντασίας. Άλλη διαφυγή δεν υπάρχει…

ν

ΔΕΚΑ νέα βιβλία με έργα της ελληνικής και παγκόσμιας λογοτεχνίας, επιμελημένα από τις Εκδόσεις Λιβάνη, που θα σας ταξιδέψουν στα ιλιγγιώδη ύψη και τα απροσμέτρητα βάθη της ανθρώπινης ψυχής.
ν

Στρατής Γαλανός
Η διαδρομή και το κόμιστρο
Εκδόσεις Λιβάνη
Σελ. 700

Ιστός αράχνης μεταξωτός και ατσάλινος ταυτόχρονα συνδέει την ιστορία ενός αυτοκινήτου με ανθρώπινες διαδρομές και τελικά με μια ολόκληρη εποχή. Ένα αυτοκίνητο Oldsmobile Viking Special Deluxe Patrician Sedan. Ένα αυτοκίνητο που διηγείται τις ιστορίες αυτών που κάθισαν στο τιμόνι του αλλά και των επιβατών που φιλοξενήθηκαν στο σαλόνι του. Και ήταν πολλοί.

Άλλοι θορυβώδεις, άλλοι σιωπηλοί. Καιροσκόποι, ιδεαλιστές, εγκρατείς και έκλυτοι, ξεπεσμένοι αριστοκράτες, πόρνες, κυρίες, ήρωες και προδότες. Ιστορίες που διατρέχουν μια ολόκληρη εποχή. Από την Αμερική της Μεγάλης Ύφεσης ως την Ευρώπη του Μεσοπολέμου, μέχρι τελικά την κατοχική Αθήνα του Μεγάλου Λιμού και της Αντίστασης. Πορείες ανθρώπων που συνδέονται μεταξύ τους με αόρατα νήματα, συνθέτοντας την ιστορία μιας τεράστιας χρονικής περιόδου. Γι’ αυτό δε λέμε ιστορίες; Επειδή φοβόμαστε;
ν

Άννα Λάμπρου
Η εκδίκηση του ματωμένου στιλέτου
Εκδόσεις Λιβάνη
Σελ. 368

Κάπου… πριν από τον Μεσαίωνα. Κάποτε… στην Ευρώπη. Δυστυχία, σκλαβιά και φόβος. Η ιστορία ενός ευτυχισμένου λαού, που ζούσε γεμάτος αγάπη και δικαιοσύνη πριν αμαυρωθεί από τη δολοφονία της αγάπης. Η δυστυχία του λαού που υπέφερε τα πάνδεινα, όταν καταδυναστεύτηκε από την εξουσία ενός τυραννικού Μονάρχη.

Η ιστορία ενός νέου άντρα που πρόθυμα δέχτηκε να αντιμετωπίσει τους δολοφόνους της αγάπης και να θυσιαστεί για τη σωτηρία και την ελευθερία αυτού του λαού. Κανένας δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον, όπως κανείς δε γνωρίζει πώς ξαφνικά και εντελώς απροειδοποίητα πολλές φορές η ευτυχία παραχωρεί τη θέση της στη δυστυχία. Φυσικό ήταν και οι δύο ερωτευμένοι να μην μπορέσουν να μαντέψουν πως εκείνη η γαλήνια βραδιά τους θα μετατρεπόταν σε καταστροφική δυστυχία για εκείνους και θα εξελισσόταν σε καταιγίδα για το μέλλον πολλών άλλων…
ν

Αλεξία Νικολοπούλου
Η Μαντάμ
Εκδόσεις Λιβάνη
Σελ. 320

Η Μαργαρίτα Δούκα είναι μια γυναίκα της διπλανής πόρτας, με σχέση, καριέρα, όνειρα, εμπιστοσύνη στους ανθρώπους. Εκείνη η μέρα που ξημέρωσε όμως σήμανε την αρχή μιας περιπέτειας που θα την οδηγούσε πίσω από τα σίδερα. Εκεί, μακριά από τη ζωή που μέχρι τότε ήξερε, κάτι νέο ένιωθε να γεννιέται μέσα από τα σπλάχνα της. Εκείνο που δε γνώριζε η Μαργαρίτα ήταν αν αυτή η αλλαγή στη ζωή της θα την έκανε έναν άνθρωπο ξαναγεννημένο και αγγελικά πλασμένο ή αν, φτάνοντας στο βάθος του πυθμένα, θα ξαναγεννιόταν σαν ένας δαίμονας.

Μοναδικό φως στο σκοτάδι που την αγκάλιαζε, η Μαντάμ, ένα αερικό που έμελλε να είναι ο καθοριστικός σταθμός στην πορεία της. Ποιο ήταν το μυστικό αυτής της κοπέλας, που την κρατούσε δεμένη με αλυσίδες; Και ποιος ήταν στην πραγματικότητα ο Αλέξανδρος, που θα άλλαζε τη ζωή αυτών των γυναικών;
ν

Μάγδα Ιωαννίδου
Στον αστερισμό του Ρήγα
Εκδόσεις Λιβάνη
Σελ. 320

Ένα μικρό χωριό, που το τραγούδι του ήταν μόνο οι ήχοι της φύσης, βγαίνει από τον Εμφύλιο αποδεκατισμένο και ρημαγμένο, αλλά όχι διχασμένο. Η ιστορία του Ρήγα και των άλλων μπορεί να το βύθισε στο πένθος, οι κάτοικοί του όμως έψαχναν πάντα τη δικαίωση. Ο Αντώνης, ένα παιδί από μια τραυματισμένη από συμπεριφορές οικογένεια, έγινε ο αποδιοπομπαίος τράγος. Μπορεί να μην είχε τίποτε, είχε όμως έναν καλό φίλο που τον θεωρούσε αδερφό.

Κι όταν η φιλία είναι τόσο δυνατή, έχεις τα πάντα. Ζεις και υπάρχεις μέσα απ’ όλα, καλά και κακά, άσχημα και όμορφα, και αναζητείς την αλήθεια για να τα αποποινικοποιήσεις. Μια αλήθεια που μπορεί να είναι και δίπλα μας και να μην τη βλέπουμε. Μια αλήθεια που μπορεί να είναι ακόμα και μια συγγνώμη. Αυτή την αλήθεια που ταξίδεψε μέσα στα δάση και τα ανθρακωρυχεία της Σιβηρίας, αλλά ξαναγύρισε για να φέρει τη δικαίωση.
ν

Stephane Garnier
OFF – Η ζωή αρχίζει όταν κλείνεις το κινητό
Μτφρ.: Κρίστυ Κουνινιώτη
Εκδόσεις Λιβάνη
Σελ. 240

92 καταστάσεις που το smartphone σας γίνεται τοξικό.
92 περιπτώσεις που το smartphone σας δε σας χρησιμεύει σε τίποτα.
92 καλοί λόγοι για να το κλείσετε.
92 λύσεις για να το εγκαταλείψετε οριστικά!

Πολλές φορές παρατηρούσα τα άτομα της παρέας μου να έχουν καρφώσει το βλέμμα στις οθόνες τους και να χαμογελούν με το τελευταίο SMS που είχαν λάβει. Μιμούμενος τους άλλους, βρέθηκα κι εγώ απορροφημένος στο μεγάλο ψηφιακό τίποτα, μπαινοβγαίνοντας από μέιλ σε κοινωνικά δίκτυα, ειδήσεις, hashtags, SMS και κλήσεις. Σε έναν κόσμο τυραννικών ψευδαισθήσεων…

Προτείνω να σηκώσουμε το κεφάλι από τις οθόνες μας, ν’ αρχίσουμε σιγά-σιγά την αποτοξίνωση, εφαρμόζοντας κάποια τεχνάσματα σε καθημερινή βάση, για να ανακαλύψουμε ξανά την ομορφιά της ζωής, της πραγματικής ζωής.
ν

Nina Pushkova
Η Θεά της Νίκης
Μτφρ.: Ανατολή Ιωσηφίδου
Εκδόσεις Λιβάνη
Σελ. 368

Τα διαμάντια δεν είναι πάντα οι καλύτεροι φίλοι για τα κορίτσια. Αντιθέτως, μερικές φορές δυσκολεύουν πολύ τη ζωή τους. Αυτό συνέβη και στη Νίκη, η οποία ξαφνικά βρίσκεται με μια ολόκληρη περιουσία στα χέρια αλλά και με μεγάλους μπελάδες. Η ζωή της αλλάζει ριζικά, καθώς τα ίχνη της ακολουθούν επαγγελματίες εκτελεστές. Πάντα κάποιος ψάχνει τα διαμάντια, πάντα σε κάποιον ανήκουν. Μόσχα, Βόρειος Καύκασος, Βρυξέλλες, Σιγκαπούρη, Λονδίνο· πουθενά δεν υπάρχει σωτηρία για τη Νίκη, ώσπου αποκτά έναν μυστικό προστάτη.

Στο βιβλίο περιγράφεται με ενάργεια, από τη Ρωσίδα συγγραφέα Νίνα Πούσκοβα, η ατμόσφαιρα της ταραγμένης δεκαετίας του ’90, όταν η γραμμή μεταξύ ζωής και θανάτου ήταν τόσο λεπτή όσο ποτέ άλλοτε… Και ο θάνατος ζυγώνει ακόμη περισσότερο όταν οι επιθυμίες πραγματοποιούνται.
ν

Μανταλένα Μαρία Διαμαντή
7 λέξεις που σημάδεψαν την καρδιά μου
Εκδόσεις Λιβάνη
Σελ. 176

Ποιες είναι οι 7 λέξεις με τις οποίες σχεδόν όλοι ερχόμαστε αντιμέτωποι σε κάποια στιγμή της ζωής μας; Η Μανταλένα Μαρία Διαμαντή τις αποκαλύπτει και τις κωδικοποιεί. Έρωτας, Αγάπη, Μητρότητα, Προδοσία (& Αχαριστία), Θλίψη, Ελπίδα και Ευτυχία. Με τον ευαίσθητο και χαρακτηριστικό τρόπο της αποκαλύπτει το πώς αντιμετώπισε η ίδια αυτά τα οικουμενικά μεγέθη της ζωής μας. Συγχρόνως τα εμπλουτίζει με όσα έγραψαν γι’ αυτές τις λέξεις εκείνοι που τους θαυμάζουμε για τον τρόπο που σκέφτονται. Ανάμεσά τους οι: Οδυσσέας Ελύτης, Νίκος Καζαντζάκης, Γιώργος Σεφέρης, Fyodor Dostoyevsky, William Shakespeare, Oscar Wilde, Milan Kundera, Ernest Hemingway, Friedrich Nietzsche, Rudyard Kipling, Paulo Coelho, Maya Angelou.

Η Μανταλένα Μαρία Διαμαντή γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Οικονομικά στο American College of Greece – Deree College, δημοσιογραφία και μουσική παραγωγή στο Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας και ολοκλήρωσε τις σπουδές της με MBA στο Athens Laboratory of Business Administration.
ν

Luke Jennings
Killing Eve: Codename Villanelle
Μτφρ.: Χρύσα Θ. Μπανιά
Εκδόσεις Λιβάνη
Σελ. 280

Ένα ιλιγγιώδες θρίλερ που ενέπνευσε τη μεγάλη τηλεοπτική επιτυχία Killing Eve από τον Βρετανό συγγραφέα Luke Jennings. Η Βιλανέλ είναι μια από τις πιο ικανές πληρωμένες δολοφόνους του κόσμου. Μα όταν δολοφονεί έναν σημαίνοντα Ρώσο πολιτικό, βρίσκει στο κατόπι της μια αμείλικτη εχθρό. Η Ιβ Πολάστρι, πρώην πράκτορας της MI6, έχει επιφορτιστεί από την υπηρεσία εθνικής ασφάλειας της Μεγάλης Βρετανίας με ένα πολύ συγκεκριμένο καθήκον: να βρει και να αιχμαλωτίσει ή να σκοτώσει τη δολοφόνο του Ρώσου, αλλά και όσους τη βοήθησαν.

«Δεν τάραζε καθόλου τα νερά. Έγινε κομμάτι του άχρωμου στρατού επαγγελματιών που έτρεχαν εδώ κι εκεί, με τη μοναχικότητα χαραγμένη στη ματιά τους. Δεν ήξερε ποια αρχή επέβαλλε τις θανατικές καταδίκες που εκτελούσε. Εκείνο που είχε σημασία για τη Βιλανέλ ήταν πως είχε επιλεγεί. Είχε επιλεγεί ως εργαλείο ενός πανίσχυρου οργανισμού που είχε καταλάβει ότι ήταν διαφορετική. Είχαν αναγνωρίσει το ταλέντο της, την είχαν αναζητήσει και την είχαν οδηγήσει από τα έσχατα του κόσμου ως την κορφή, εκεί όπου ανήκε. Την είχαν κάνει κυνηγό, όργανο εξέλιξης, μέλος μιας ελίτ για την οποία δεν ίσχυαν οι νόμοι της ηθικής. Μέσα της αυτή η επίγνωση άνθιζε σαν μεγάλο σκοτεινό ρόδο και γέμιζε το είναι της».
ν

Γιούσι Άντλερ-Όλσεν
Αναμονή
Μτφρ.: Χρήστος Καψάλης
Εκδόσεις Λιβάνη
Σελ. 656

Ο Μάρκο Τζέιμσον είναι μέλος μιας συμμορίας που διοικεί με σιδερένια πυγμή ο θείος του Ζόλα, υποχρεώνοντας κι άλλα παιδιά σαν κι αυτόν να ζητιανεύουν για να πλουτίζει ο ίδιος. Ο Μάρκο ανακαλύπτει τυχαία το πτώμα ενός άντρα, που επιβεβαιώνει τις υποψίες του για το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας του Ζόλα, και εγκαταλείπει τη συμμορία. Ζει στους δρόμους και κρύβεται στις σκιές για να ξεφύγει από τους διώκτες του.

Ο επιθεωρητής Καρλ Μερκ καλείται να εξιχνιάσει την εξαφάνιση ενός άντρα μετά από ένα επαγγελματικό ταξίδι στην Αφρική. Παρ’ ότι έχουν περάσει τρία χρόνια, η οικογένειά του αναζητεί ακόμη απαντήσεις. Ποιο είναι το μυστικό που γνωρίζει ο Μάρκο και πώς μπορεί να οδηγήσει στη διαλεύκανση της υπόθεσης; Πώς συνδέεται με όλα αυτά μια κατάχρηση εκατομμυρίων; Θα προλάβει ο Καρλ Μερκ να βρει το κλειδί της υπόθεσης πριν να είναι πολύ αργά για τον Μάρκο;
ν

Μάρι Λιν Μπραχτ
Λευκό χρυσάνθεμο
Μτφρ.: Χριστιάννα Ελ. Σακελλαροπούλου
Εκδόσεις Λιβάνη
Σελ. 400

Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος. O ισχυρός δεσμός ανάμεσα σε δύο αδερφές που τις χωρίζει ο πόλεμος ξαφνικά και βίαια, θύματα και οι δύο του ιαπωνικού στρατού κατοχής, όπως πολλές άλλες. Μια συγκλονιστική ιστορία, γραμμένη με λυρισμό και ρεαλισμό, τόσο δυνατή που καθηλώνει.

Κορέα, 1943. Η Χάνα έζησε ολόκληρη τη ζωή της υπό ιαπωνική κατοχή – ως χενιό, γυναίκα δύτης. Μέχρι την ημέρα που η Χάνα σώζει τη μικρότερη αδερφή της, Έμι, από έναν Ιάπωνα στρατιώτη και η ίδια συλλαμβάνεται και μεταφέρεται στη Μαντζουρία, όπου αναγκάζεται να γίνει μια «γυναίκα ανακούφισης» σε πορνείο του ιαπωνικού στρατού. Αλλά οι χενιό είναι γυναίκες της δύναμης και της αντοχής. Θα μπορέσει, όμως, η Χάνα να βρει τον δρόμο της επιστροφής;

Νότια Κορέα, 2011. Η Έμι πέρασε πάνω από εξήντα χρόνια προσπαθώντας να ξεχάσει τη θυσία που έκανε η αδερφή της, αλλά πρέπει να αντιμετωπίσει το παρελθόν για να βρει τη γαλήνη. Μπορεί η Έμι να συμφιλιωθεί με το παρελθόν της και να προχωρήσει;
ν

 


Translate this post